Facebook Youtube Linkedin

Hírek szűrése dátum alapján:

Hírek szűrése kulcsszó alapján:

Azt követően, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a jogszabályoknak való megfelelés, és a szurkolók gyorsabb, egyszeri beazonosítása érdekében bevezette a klubkártya, illetve a Futballkártya intézményét, mára az eszköz komoly kedvezményekhez is juttatja a mintegy 175 ezer fős szurkolói közösséget.

A jövőben minden kártyával rendelkező szurkoló – egyszeri számítógépes regisztráció után – a MOL honlapján jogosulttá válik egy egyedi kivitelű Green Kártya kiváltására, amelyet használva a MOL töltőállomásain literenként
7 forint kedvezményhez juthat.

A MOL Szurkolói Green Kártya Magyarország legnagyobb töltőállomás hálózatában biztosít kedvezményes üzemanyag vásárlási lehetőséget. Használatával kényelmesen elérhetőek a töltőállomási szolgáltatások és a shop termékek. A Szurkolói Green Kártya előre feltölthető, névre szóló, PIN kóddal ellátott üzemanyagkártya.

A kedvezményt a MOL és a Ferencváros kezdeményezése után az MLSZ mind a 30 ezer Futballkártya-tulajdonos részére kiterjesztette, de a rendszer alkalmas arra, hogy minden OTP Bank Ligában szereplő klub csatlakozzon a rendszerhez, és így összesen 175 ezer ember tankolhasson kedvezményesen. A klubok közül a Videoton FC szurkolói kártyájához kapcsolódó Green Kártya is igényelhető már.

A MOL Magyarország legnagyobb vállalataként szerepet vállal hazánk és a régió előremozdításában. Ezért is csatlakoztunk egy olyan, Nyugaton már bevált és sikeres kezdeményezéshez, mint a szurkolói kártya. Hazánk jelentős sporttámogatójaként a mi érdekünk is az, hogy újra családok tízezrei látogassanak el hétvégén a meccsekre. És örömmel segítjük őket abban, hogy a pre-paid MOL Green Kártyának köszönhetően tervezetten, kényelmesen és kedvezményesen tudjanak tankolni, ha éppen meccsre vagy akár kirándulni, nyaralni indulnak.” Szollár Domokos – MOL Magyarország, kommunikációs igazgató

A Finnország és Görögország elleni mérkőzéseken egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kezdeti ódzkodás után a szurkolók kiváltják, és használják a klub-, illetve Futballkártyákat, és előszeretettel vásárolnak az interneten. Az egyik legnagyobb magyar vállalat, a MOL szerepvállalásával az a folyamat is elkezdődött, amelyet Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a következő időszak egyik sarkalatos kérdéseként jelölt meg, amely szerint – kihasználva az igen magas kártyaszámot – további kedvezményekhez kell juttatni a magyar futballszurkolókat.
Sipos Jenő – MLSZ, szóvivő

A SZURKOLÓI Green Kártya elŐnyei:

 • 7 Ft/l engedmény a 95-ös benzin és a normál gázolaj árából az összes magyarországi Green törzskúton (a törzskutak aktuális listája elérhető a MOL honlapján: mol.hu)
 • 10 % kedvezmény a gépi mosó programokra
 • Egyszerű, gyors, az MLSZ és a klubok honlapjáról elérhető on-line kártyaigénylés
 • A kártya feltölthető átutalással vagy a MOL töltőállomáson a tankolást követően bankkártyával, készpénzzel, vagy hitelkártyával, ami akár további kedvezményt és halasztott fizetést is biztosít
 • Egyéni limit beállítási lehetőségek
 • Kártyánként meghatározható termékkör beállítás
 • Havi összesítő számla e-mail címre küldött e-számla formájában
 • Díjmentes kártyahasználat éves és tranzakciós díj nélkül
 • Ingyenes kártyagyártás és kártyatiltás
     
 

 

 • A részvényesek jóváhagyták a MOL 2014. évi konszolidált pénzügyi beszámolót
 • A Közgyűlés elfogadta az 50 milliárd forint osztalékfizetést
 • A részvényesek újraválasztották az Igazgatóság három tagját és egy új tagot választottak a Felügyelő Bizottságba

BUDAPEST, 2015. április 16. – A MOL ma tartotta Éves Közgyűlését, amelyen a részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság jelentését a 2014 évi pénzügyi teljesítményről valamint a konszolidált pénzügyi beszámolókat. A Közgyűlés elfogadta az Igazgatóság 50 milliárd forintos osztalékjavaslatát, továbbá újraválasztotta Járai Zsigmondot, Dr. Parragh Lászlót és Dr. Martin Romant, az Igazgatóság tagjait, és megválasztotta Dr. Szivek Norbertet a Felügyelő Bizottság tagjának.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a tavalyi eredményekről ezt mondta: „Büszke vagyok arra, hogy a MOL-csoport 2014-ben a nehéz külső környezet ellenére erős pénzügyi és működési eredményt ért el. Mindez jól demonstrálja integrált üzleti modellünk erősségét és rugalmasságát. Jelentős eredményeket értünk el az év második felében drámai módon zuhanó olajárak ellenére. Sikerült fenntartanunk a tisztított EBIDTA szintjét, amely 511 milliárd forintot ért el és csupán egy százalékkal maradt el az előző évitől. Megőriztük erős készpénztermelő pozíciónkat, növeltük beruházásainkat és alacsony szinten tartottuk nettó eladósodottsági mutatónkat, miközben teljes mértékben elkötelezettek maradtunk osztalékfizetési elképzeléseinkhez.”

A MOL-csoport 2014 évi jelentése megtekinthető a www.molgroup.info/evesjelentes2014 honlapon.  

 • A MOL által kifejlesztett gumibitumennel épített utakon kevesebb a kátyú, tartósabbak, és gazdaságosabb a fenntartásuk, mint a jelenleg használt utak nagy többségének
 • Az gumibitumen környezetbarát megoldás, hiszen hulladék gumiabroncsok környezetbarát hasznosításával készül
 • A STRABAG a MOL gumibitumen felhasználásával építette meg a mintegy 4 kilométeres utat

 

Budapest, 2015. március 26. – A XXIII. Magyar Innovációs Nagydíjon a MOL és a STRABAG nyerte el a Földművelésügyi Minisztérium 2014. évi környezetvédelmi innovációs díját a gumibitumen technológia és gumibitumennel épített aszfaltút fejlesztésért.

A MOL gumibitumen alkalmazásának előnyei, hogy a normál bitumenes úthoz képest másfélszer hosszabb élettartam érhető el, ásványi anyaghoz való kiváló tapadása csökkenti a kátyúk kialakulásának esélyét, a forgalmi terheléssel szembeni jobb ellenálló képesség alacsonyabb fenntartási költséget eredményez. Emellett kisebb a menetzaj, valamint nagyobb a közlekedésbiztonság a rövidebb fékút miatt.

A termék alkalmazásával a használt gumiabroncsok környezetbarát újrahasznosítása valósul meg értékteremtő módon. Új nyomvonalú út építésénél a Strabag alkalmazta először a MOL új termékét: a Villányt elkerülő 4,2 km hosszúságú út teljes aszfalt pályaszerkezetének építése gumibitumenes aszfalttal történt. A munkához 22 ezer tonna aszfaltot használt fel a Strabag, az ehhez szükséges gumibitumen gyártáshoz a MOL 22 ezer darab elhasznált személygépkocsi gumiabroncsból előállítható gumiőrleményt hasznosított.

A MOL és a Strabag együttes árbevétele a 2014-ben végrehajtott villányi elkerülő út építési projekten 2,3 milliárd forint volt. A MOL gumibitumen üzemének köszönhetően, teljes kapacitás kihasználtsága mellett, évente kb. 650-750 millió forint többlet árbevétel realizálható gumibitumen értékesítéssel.

A MOL gumibitumen 2013-ban elnyerte a Magyar Minőség Háza Díjat, 2014-ben pedig a Környezetbarát Termék védjegy használati jogát.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 29,000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 13 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 11 országban.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Kilenc pedagógus vehette át kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért a MOL Tehetséggondozásért Díjat
 • A MOL Új Európa Alapítvány a díjátadóval párhuzamosan idei pályázati felhívásait is meghirdette.

 

Budapest, 2014. március 18. – MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át a mai napon kilenc példamutató munkát végző pedagógus Budapesten. A díjakat a MOL vezetői, az Új Európa Alapítvány kurátorai, Ónodi Eszter színművésznő az Alapítvány jószolgálati nagykövete, valamint Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket, és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig több mint 60 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült a MOL Tehetséggondozásért Díjban, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2014-ben beérkezett közel 400 jelölt közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, három természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

Felfedezni egy gyermekben a tehetséget, majd elindítani őt az úton, amely során tehetsége kibontakozhat, felelősségteljes feladat. A ma elismert pedagógusok, edzők nemcsak meglátják a fiatalokban rejlő kivételes képességet, de inspirálják és kitartásra is ösztönzik őket. Minden szülő azt szeretné, ha ilyen kiváló pedagógusok oktatnák gyermeküket. Örömömre szolgál, hogy a MOL Tehetséggondozásért Díjjal elismerhetjük ezen tanárok és edzők áldozatos munkáját” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Bernhardt Andrásné hegedű tanár (Jászberény), Dr. Király Sándor informatika tanár (Eger) Kothencz Melinda, oboaművész-tanár (Pécs), Lengyel Lászlóné matematika-kémia tanár (Nádudvar), Szalay József vizuális nevelés tanár (Budapest) és Udvardi Imre fizika-csillagászat tanár (Budapest). A sportszakemberek között Kissné Oroszi Edit sportlövő mesteredző (Budapest), Martinkó Gábor kajak-kenu edző (Budapest) és Szabó Krisztián, gyorskorcsolya edző (Szeged) részesült az elismerésben.

A díjakat Baán László a Szépművészeti Múzeum és az MNG főigazgatója, az Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnöke, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó, valamint Ónodi Eszter, a Katona József színház művésze, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A díjátadót követően rövid koncertet adtak azok a fiatal zenészek, akiket korábban a MOL Tehetségtámogató Program pályázata segített hangszervásárláshoz vagy utazáshoz és egyben tavaly a Virtuózok komoly zenei televíziós versenyben sikerrel szerepeltek, közöttük Boros Misi zongorista, aki a kicsinyek korcsoportjának győztese volt.

A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. Elsők között a MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára pályázhatnak 2015. március 31-ig azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.

Az Új Európa Alapítványról

Az Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek, a gyermekegészségügy, civil szféra támogatására pályázati programjai keretében. A MOL Tehetségtámogató Program 10-18 év közötti tehetségeket támogat a sport, a művészet és a tudomány területén. Az Új Európa Alapítvány díjazza a fiatal tehetségekkel foglalkozó tanárok, edzők valamint újságírók munkáját is. A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg és a fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó civil szervezeteket segíti. A KÖSZ! Program az iskolai közösségi szolgálat megvalósításában közreműködő civil szervezeteket támogatja. A Zöldövezet Program civil szervezetek és társasházi közösségek zöldfelületet létrehozó és megújító tevékenységéhez járul hozzá. Az alapítvány közhasznú, alapítója a MOL, amelynek társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt szerepet játszik évi 150 millió forintos támogatási keretével. www.ujeuropaalapitvany.hu, www.facebook.com/ujeuropaalapitvany

A 2014. évi MOL Tehetséggondozásért Díj kitüntetettjeinek rövid méltatása:

MŰVÉSZ TANÁROK

Bernhardt Andrásné (1952) – hegedű tanár, JÁSZBERÉNY

Bernhardt Andrásné 1974 óta tanít, 1987 óta a jászberényi Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola hegedű tanára. Szakmája iránt elhivatott, a kötelezettségeken túl messzemenőkig szívén viseli a növendékek értelmi és érzelmi nevelését. A tehetségeket és a támogatásra szorulókat felkarolja, önzetlenül segíti. A roma növendékekkel és szüleikkel kifejezetten jó a kapcsolata. Tanítványai megyei és országos versenyeken szerepeltek szép eredményekkel. Volt tanítványai közül sokan a tanárnő bíztatására és segítségével választották a zenei pályát, lettek hegedűművészek, népzenészek, hegedűkészítők. Volt diákjai ragaszkodnak személyéhez és visszajárnak hozzá továbbképzős osztályába.

Kothencz Melinda (1974) – oboaművész-tanár, PÉCS

Kothencz Melinda oboaművész, 2001 óta tanít oboát és kamarazenét a Pécsi Művészeti Gimnáziumban, ahol jelenleg igazgatóhelyettes, valamint furulyát és oboát a Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskolában. Gazdag és eredményes szakmai életútja alapján elmondható, hogy nemcsak meglátja a fiatal tehetségekben a lehetőséget, hanem eredményesen támogatja kibontakoztatásukat is. Kisiskolás koruktól a művészeti szakképzés befejező évfolyamáig neveli és oktatja a tehetséges oboa szakos növendékeket és zenei együtteseket, akik már maguk is számos fellépésen és versenyen bizonyítottak. Több hazai és nemzetközi versenyen kapott tanítványai által elért jó eredményekért felkészítő tanári díjat. Tanítványa Mohai Zsófia 2011 óta a MOL Tehetségtámogató Program tagja, a Virtuózok komoly zenei verseny középdöntőse volt 2014-ben.

Szalay József (1952) – rajz- és vizuális kultúra tanár, BUDAPEST

Szalay József 1976 óta a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium valamint elődje rajz- és vizuális kultúra, művészettörténet és mozgókép-médiaismeret tanára, 2014-től immár nyugdíjasként. Országos szakértő a vizuális kultúra területén, az országos középiskolai tanulmányi versenyek előkészítő bizottságának tagja. Éveken át érettségi elnökként, vizsgabiztosként tevékenykedett. Középiskolai tanári pályája mellett a MOME és a PPKE mozgókép és médiaismeret vezetőtanára, az ELTE művészettörténet módszertan-tanára is volt. Diákjai rendszeresen eredményesen szerepeltek a különböző képzőművészeti és művészettörténeti versenyeken. Tankönyveket, tanterveket írt, lektorált. Empatikus készsége, türelme fémjelzi pedagógusi pályafutását. Tanítványai megkülönböztetett tisztelettel, szeretettel fordulnak felé. Sok tehetség köszönheti áldozatos munkájának rangos díjait, pályájának indulását.

Természettudományos szaktanárok

Lengyel Lászlóné (1958) – matematika-kémia tanár, NÁDUDVAR

Lengyel Lászlóné 1975-ben a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola elődjében kezdte meg több évtizedes tanári pályafutását matematika-kémia szakos tanárként. Lelkiismeretességének, kimagasló munkabírásának és töretlen lelkesedésének köszönhetően feladatait mindig maradéktalanul ellátta. Kezdettől fogva szívügye volt a tehetséggondozás, az új módszerek elsajátítása érdekében különböző továbbképzéseken vett részt. Tanítványai a megyei, az országos matematika és kémia versenyek helyezettjei voltak. Kiváló tanári munkáját több kitüntetéssel ismerték el. A tanárjelöltek kötelező külső tanítási gyakorlatukon szívesen választották vezetőtanáruknak. 2013 szeptemberétől nyugdíjas, de továbbra is figyelemmel kíséri volt tanítványait, a Curie Tehetséggondozó Alapítványban mai napig aktív.

Király Sándor PhD (1966) – informatika tanár, EGER

Király Sándor az egri Eszterházy Károly Főiskola, Neumann János Középiskola és Kollégium tanára több mint 20 éve. Évente több diákja jut be az országos tanulmányi versenyek döntőjébe, nevéhez számos OKTV-győzelem fűződik informatikából, programozásból, közgazdaságtanból, tanítványai ezüst és bronzérmes versenyezők lettek a nemzetközi informatikai diákolimpiákon. Többen köszönhetik neki, hogy informatikával kapcsolatos pályát választottak. Diákjai pályafutását a középiskola után is segíti. Részt vett a kétszintű érettségi kidolgozásában, társszerzője és lektora több, érettségire felkészítő tankönyvnek és feladatgyűjteménynek. A tanár úr triatlonozik, 2012-ben magyar bajnok lett korosztályában, négyszeres vasember. Köztársasági Elnöki Emlékérmes pedagógus.

Udvardi Imre (1958) – matematika-fizika, csillagászat, BUDAPEST

Udvardi Imre 2004 óta tanít a budapesti Könyves Kálmán Gimnáziumban matematikát és fizikát. Tanítványai nagy arányban jutnak be az egyetemi képzésbe. Pedagógus szakvizsgát tehetséggondozó szakirányból szerzett. A gimnázium csillagászati obszervatóriummal rendelkezik, a tanár úr csillagászati szakkörei regionális szinten ismertek. 2012 óta a nemzetközi csillagászati diákolimpia magyar nemzeti csapatának egyik vezetője és felkészítője, a diákok egyéniben és csapatban is sikerrel szerepelnek a versenyeken. A tanári úr munkájáért Miniszterelnöki dicsérő oklevélben, az MTA dicséretében részesült. Emberi tulajdonságai, pedagógiai elkötelezettsége és szakmai felkészültsége egyaránt érdemessé teszik a díjra.

Utánpótlás edzők

Kissné Oroszi Edit (1958) – sportlövő edző, BUDAPEST

Kissné Oroszi Edit meghatározó alakja a magyar sportlövészet utánpótlás nevelésének. Keze közül sorra kerülnek ki Európa- és világbajnok sportlövők, olimpikonok. Az UTE-ben megismerteti a gyerekekkel a sportág alapjait, kíséri, segíti őket első versenyeiktől kezdve akár az olimpiáig. Sportági utánpótlás vezetőként is hatalmas odaadással és elszántsággal dolgozik. A fiatal sportolók mindig bizalommal fordulhatnak hozzá tanácsért, segítségért. Jelenleg több mint 25 utánpótlás versenyzővel foglalkozik szakedzőként naponta, köztük a siket olimpiai bajnok Biatovszki Mirával és az ifjúsági olimpiai bajnok Péni Istvánnal.

Martinkó Gábor (1957) – kenu edző, BUDAPEST

Martinkó Gábor eredményes sportolói pályafutást követően kezdett el edzőként dolgozni, 2006-tól az Újpest kajak-kenu edzője, ahol a nulláról építette fel a kenus utánpótlásbázist. Tanítványai hatvan hazai bajnoki cím mellett több aranyérmet nyertek a korosztályos Európa- és világbajnokságokon, nemzetközi maraton versenyeken. (Schmidt Richárd 2012, 2013; Szabó Kristóf 2014; Dóri Bence 2014) Gábor az egészen kicsi gyerekektől az U23 korosztályig foglalkozik az utánpótlás korosztállyal, a korcsoportok 12 évet ölelnek fel. Igazi közösségteremtő ember. Olyan szellemiséget, olyan értékrendet képvisel és ad át, amely a tanítványok számára nemcsak a vízen, hanem az életben is biztos igazodási pontot jelenthet.

Szabó Krisztián (1974) – gyorskorcsolya edző, testnevelő tanár, SZEGED

Szabó Krisztián gyorskorcsolyázó olimpikon volt. Élsportolói pályafutását befejezve edzőként is a maximális teljesítmény elérésére készíti fel versenyzőit. 2001 óta a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzője. Legsikeresebb versenyzői: Lajtos Szandra háromszoros olimpikon, Junior VB bronzérmes, olimpikon; Kónya Zsófia olimpikon, mindketten a Szocsiban 6. helyezett váltó tagjai, valamint a friss felnőtt magyar bajnok Jászapáti Petra. Tanítványai 2015-ben EB bronzérmesek lettek. Gyorskorcsolya edzői munkája mellett a Szegedi Tisza Volán sportegyesület jégkorongos palántáit is edzi. Edzői pályafutása alatt több ezer óvodás és kisiskolás gyermek tanult meg nála korcsolyázni. Emellett a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola testnevelő tanára.

A díjazottakról készült kisfilmek az alábbi linken érhetők el:

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/tamogatott/dijazottak-2014

További információ:

Illyés Ágnes, Eurolex Consulting

+36 20 392 6785, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gáborné Haáz Andrea, Új Európa Alapítvány

+36 70 373 4384, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Volter György, a MOL Magyarország Kutatás-termelés Üzleti támogatás vezetője Prometheus-díjban,
 • Bérczi István, a MOL Csoportszintű Társasági Támogatás tanácsadója a Magyar Érdemrend Tisztiketesztjében részesült.

Budapest, 2015. március 17. – A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából Áder János köztársasági elnök megbízásából dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter átadta a Prometheus-díjat Volter Györgynek, a MOL Magyarország Kutatás-termelés Üzleti támogatás vezetőjének. Dr. Bérczi István, a MOL Csoportszintű Társasági Támogatás tanácsadója a Magyar Érdemrend Tisztiketesztjében részesült.

Prometheus-díjjal a Magyar Állam évről évre olyan szakembereket díjaz, akik kimagasló tevékenységet végeznek az energetika szektor biztonsága, szabályozása, fejlesztése, valamint üzemeltetése érdekében. Volter György 1999-ben kezdett a MOL-nál, 2013 óta a MOL Magyarország Kutatás-Termelés szervezetében az üzleti támogatásért felelős terület vezetőjeként kiemelkedő szerepet tölt be az ország energia ellátásában jelentős kőolaj és földgáztermelés, illetve kutatás megvalósításában.

A Magyar Érdemrend Tisztiketesztjét azoknak adományozzák, akik az ország fejlődésének elősegítésében, az egyetemes emberi értékek gyarapításában végeznek kiemelkedő tevekénységet. Dr. Bérczi István geológus, a MOL nyugalmazott vezérigazgatói tanácsadója, a Miskolci Egyetem Ásvány- Kőzettani Tanszékének professzor emeritusa. A kitüntetést a földtudomány területén elért kiemelkedő kutatási eredményei, magas szintű oktatói munkája, valamint szerteágazó szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként kapta.

A MOL-csoportról:

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

Sajtókapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL-csoport 2015-ben is meghirdeti a diákok számára indított versenyét, a Freshhh-t

„Play hard. Work hard.”

 

 • A Freshhh egy díjnyertes nemzetközi online verseny, amelyet az olaj- és gázipar kihívásai iránt érdeklődő tehetséges diákok számára szerveznek.
 • Az első három csapat összesen 25 000 eurós díjban részesül, és csatlakozhat a MOL-csoport nemzetközi csapatához.
 • A Freshhh online szimulációs játékára mától egészen április 3-ig lehet regisztrálni.

Budapest, 2015. március 9. – A MOL-csoport háromtagú csapatokat vár a 9. Freshhh nemzetközi online diákversenyre. Mától kezdve a nemzetközi csapatok a világ bármely tájáról jelentkezhetnek a versenyre – www.freshhh.net oldalon –, és próbára tehetik magukat a MOL-csoport által kidolgozott, az olaj- és gáziparral kapcsolatos feladatokban. Az első öt csapatnak lehetősége lesz csatlakozni a MOL-csoport által a friss diplomások számára szervezett Growww nevű programhoz, és megnyerheti az összesen 25 000 eurós pénznyereményt.

„A 9. Freshhh versenyt a korábbi években kapott visszajelzések és tapasztalatok alapján nagy izgalmak között dolgoztuk ki. A kampány mottója, a „Play hard. Work hard.” összhangban van azon célunkkal, hogy a legképzettebb és legambiciózusabb tehetségeknek biztosítsunk lehetőséget arra, hogy az iparágunkon belül életszerű feladatokon dolgozhassanak egy online verseny keretében. Az első öt csapat diákjainak lehetősége lesz arra, hogy csatlakozzanak a MOL-csoporthoz, illetve a Growww programhoz” – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport Humán Erőforrásért felelős alelnöke.

A MOL-csoport Freshhh programja összhangban van a vállalati stratégiával: a MOL-csoport a legtehetségesebb fiatalokat csábítja magához az innovatív és díjnyertes tehetségkutató programján keresztül. A Freshhh verseny során a diákoknak különféle kihívásokkal kell szembenézniük: a semmiből kell felépíteniük egy új olajvállalatot, és döntéseket kell hozniuk olyan kutatás-fejlesztési projektekről, amelyek lelőhelyek felkutatására, különféle termékek feldolgozását szolgáló finomítók építésére és a legnyereségesebb termékportfolió kiépítésére irányulnak. A Freshhh verseny három körből áll, az első öt csapat pedig bejut a május 28-án Budapesten élőben megrendezett döntőbe, valamint lehetőséget kap arra, hogy a MOL-csoportnál kezdje meg nemzetközi karrierjét.

Az első öt csapat lehetősége kap arra, hogy csatlakozzon a MOL-csoport Growww programjához, amely friss diplomások és fiatal szakemberek számára kínál több mint 200 pozíciót 12 országban a mérnöki területektől kezdve a közgazdaságon, az informatikán és a természettudomány ágazatain át egészen a társadalomtudományokig. A friss diplomások és a fiatal szakemberek március 4-től jelentkezhetnek, hogy karrierjüket a nemzetközi olaj- és gáziparban kezdhessék meg.

A diákok mától egészen 2015. április 3-ig jelentkezhetnek online a világ minden tájáról a Freshhh versenyre a www.freshhh.net weboldalon keresztül. Az elmúlt 8 évben körülbelül 76 ország több mint 15 000 diákja vett részt az online versenyen.

További információ a Freshhh programmal kapcsolatosan a www.freshhh.net és a https://www.facebook.com/molfreshhh weboldalon található.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

Sajtófelelős:

Szluha Krisztina                                                                                  Ozoli Gábor

MOL Magyarország                                                                           MOL Magyarország

Tel.: +36 (20) 272-1196 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                           Tel.: +36 (70) 466-7289 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL-csoport több mint 200 friss diplomást keres a Growww programjába

„Minden csúcsra vezető út a jó döntéssel kezdődik!”

 • A MOL-csoport közel 220 pozíciót hirdet meg 12 országban
 • Az általános képzési programon túlmenően, a Growww a legtehetségesebbek számára egy 360 fokos Üzleti Oktatási Programot nyújt
 • A program 2007-es elindulása óta a résztvevők 80%-a még mindig a MOL-csoportban dolgozik
 • Magyarországra összesen 75 pályakezdőt keresnek

Budapest, 2015, március 9. –A MOL-csoport idén kilencedik alkalommal hirdeti meg díjnyertes friss diplomás gyakorlati programját, a Growww-t. A program keretében 2015-ben a MOL-csoport 12 országban összesen 220 különböző pozíciót hirdet meg mérnöki, közgazdász, IT, természettudományi és társadalomtudományi területeken. Azok a diplomások és fiatal szakemberek, akik karrierjüket az olaj- és gáziparban szeretnék elkezdeni, március 4-től jelentkezhetnek a programra.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a MOL-csoport gyakornoki és fejlesztési programjában, a Growww-ban való részvétellel ambiciózus, szakképzett tehetségeknek biztosíthatunk nemzetközi karrier lehetőséget. A program a friss diplomások számára a legjobb lehetőség arra, hogy valós üzleti kihívásokkal szembesüljenek, és aktívan alakítsák az olaj-és gázipar eseményeit” – nyilatkozta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

A Growww programot azzal a szándékkal hozta létre a MOL-csoport, hogy munkaerő állományát tehetséges, jó képességű és a szakmai fejlődés iránt elkötelezett fiatal szakemberekkel erősítse. A stratégiai fontosságú Growww program keretében a friss diplomások valós munkatapasztalatot szerezhetnek, míg az Üzleti Oktatási Program segítségével megismerhetik, hogyan működik a gáz- és olajipar, valamint a MOL-csoport. A program alatt a Growww-sokat mentorként egy tapasztalt kolléga is segíti. A program után a legtöbben folytathatják karrierjüket a MOL-csoportnál, szakértőként, specialistaként vagy akár menedzserként is. A 2007 óta futó program résztvevőinek 80%-a ma is a MOL-csoport sokszínű csapatának a tagja.

A Growww-sok tapasztalatairól videó készült. Elérhetők itt:

https://www.youtube.com/watch?v=Cxu1cwCe-E8

https://www.youtube.com/watch?v=D7-ZEQhDhCs

https://www.youtube.com/watch?v=BeZrLbdzWsY

A Growww programra Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Olaszországból, Irakból, Pakisztánból, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából is lehet jelentkezni március 4-től a http://molgroup.info/growww oldalon. A Growww programnak köszönhetően 2007 óta eddig 1570 fiatal helyezkedett el a MOL-csoportnál. 2015-ben pedig újabb közel 220 kiváló tehetség kap lehetőséget arra, hogy szakmai karrierjét a MOL-csoportnál kezdhesse el. A program szeptember 1-jén fog elindulni.

A MOL-csoport idén a nemzetközi online versenyét, a Freshhh-t is újra elindítja. Célja, hogy minél több fiatal tehetséget vonzzon és fejlesszen, akik később az iparágban kamatoztathatják tudásukat. A Freshhh idei versenyére 2015. március 9-től jelentkezhetnek egyetemi és főiskolai hallgatók a világ bármely országából. A csapatoknak először egy online szimulációs körön kell továbbjutni, majd pedig az élő döntőben mérhetik össze tudásukat különböző értékes nyereményekért, valamint a Growww programban való részvételi lehetőségért. A díjnyertes tehetségtámogató és fejlesztő programjai révén a MOL-csoport és annak leányvállalatai is az olaj- és gázipar egyik legvonzóbb munkáltatójává lépett elő.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

Sajtófelelős:

Szluha Krisztina                                                                                  Ozoli Gábor

MOL Magyarország                                                                           MOL Magyarország

Tel.: +36 (20) 272-1196 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                           Tel.: +36 (70) 466-7289 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • A MOL-csoport a 2015-ös Stevie-díj bronz fokozatát nyerte el a kutatás-termelést hallgatók körében meghirdetett nemzetközi UPPP programját népszerűsítő PR kampányával
 • A PR kampány több, mint 10 országban futott. Célja, hogy minél több fiatal tehetséget vonzzon a MOL-csoport kutatás-termelési üzletágába
 • Az UPPP program egyedülálló karrierlehetőséget biztosít a diákok számára, akik az ösztöndíjas képzés és a nyári szakmai gyakorlat keretében fejleszthetik egyrészt a vállalkozói, másrészt a műszaki szakismereteiket a MOL-csoportnál
 • A Stevie-díj a világ egyik legrangosabb üzleti díja, összesen hat kategóriában adják át

Budapest, 2015. február 26. – A 11 éves évfordulóját ünneplő International Business Awardson (IBA) a MOL-csoport a mai napon elnyerte a világ egyik vezető üzleti díját, a Stevie-díj bronz fokozatát. A MOL-csoport UPPP programja, amely a földtudományi és olajipari műszaki tudományokat hallgató diákok körében kereste a jövő kutatás-termelési szakembereit, a hírnév és brand kommunikációs PR kampány kategóriában vehette át az elismerést.

„Örömünkre szolgál egy ilyen rangos, nemzetközi szervezet díjazása, amely elismeri a MOL-csoport azon elkötelezettségét, hogy felhívja a figyelmet a tehetségtámogató és fejlesztő programjaira. Nagyon büszke vagyok, hogy PR díjat nyertünk Németországban, a világ egyik legversenyképesebb média piacán” – mondta Dominic Köfner, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. „A díjnyertes tehetség programjainkon keresztül, egyedülálló lehetőséget kínálunk az olyan tehetségek számára, akik egy nemzetközi környezetben is megállják helyüket.”

Az UPPP Tehetségfejlesztő Program a legkiválóbb tehetségeknek kínálja azt az egyedülálló lehetőséget, hogy csatlakozhatnak a MOL-csoport Kutatás-termelés ágazatába és így egy elismert, nemzetközi vállalatnál kezdhetik meg a karrierjüket. A tanulók egy kétfordulós vetélkedőn jelentkezhettek a programra 2014-ben. A német kommunikációs ügynökség, a F&H Porter Novelli által vezetett PR kampány 10 országban ismertette meg a kitűzött célcsoporttal a programot. A “Csatlakozz, ha mersz” mottóval a MOL-csoport földtudományi és olajipari műszaki tudományokat hallgatókat keresett a kutatás-termelés üzletágba. A kampány során alkalmazott PR taktikák révén, így a gyors interjúnak, a webszemináriumnak vagy a szakemberekkel történő személyes találkozásoknak köszönhetően, a MOL-csoport sikeresen szólított meg közel 3000 diákot a kiválasztott 14 ország 27 egyeteméről.

A kampánnyal kapcsolatos további információért látogasson el a www.uppp.info, és www.uppp.info/enterifyoudare, www.facebook.com/moluppp oldalakra.

A Stevie-díjról

A Stevie-díjakat összesen hat kategóriában adják át: Nemzetközi üzleti díjak, amelyek az Amerikai üzleti díjak, Ázsiai és Csendes-óceániai díjak, Női vállalkozók, Értékesítési és Ügyféltámogatás, és végül a Német Stevie-díj. A Stevie-díj a kiváló teljesítményeket értékeli, ezért minden szervezet, típustól, mérettől és alkalmazottaktól függetlenül jelentkezhet az elismerésre. További információért látogasson el a www.stevieawards.com weboldalra.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti (Magyarország) központtal. Több mint 40 országban van jelen, és szerte a világon közel 29.000 embernek ad munkát. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A Csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezek integrált ellátási lánc menedzsment alapján működnek Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A MOL-csoport emellett egy 1.700 üzemanyagtöltő állomásból álló hálózat tulajdonosa Közép- és Dél-kelet Európa 11 országában.

UPPP Sajtófelelős:

Szluha Krisztina                                                                              Ozoli Gábor

MOL Magyarország                                                                       MOL Magyarország

Tel.: +36 (20) 272-1196 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                    Tel.: +36 (70) 466-7289 │ @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 • A MOL-csoport 510 Mrd Ft tisztított EBITDA-t ért el, ami közel azonos a 2013-as eredménnyel
 • A Downstream üzletág kiemelkedő teljesítményt ért el - az elmúlt 10 év legjobb negyedik negyedéves eredményét teljesítette
 • Az Upstream termelés növekedésnek indult az év második felében, és elérte az eredeti 2014-es célokat
 • A MOL elindította a Next Downstream Programot 2015-2017-re

 

Budapest, 2015. február 24. – A MOL-csoport ma közzétette 2014-es eredményeit. A Downstream üzletág tiszta eredménye 31%-kal haladta meg a 2013-as szintet. Az átlagos napi szénhidrogén-termelés 98.000 hordó kőolaj-egyenérték szintet ért el 2014-ben, túlteljesítve az eredeti 2014-es célkitűzésünket (91-96 ezer hordó). A csoport pénzügyi helyzete továbbra is erős, 19,6% eladósodottság mellett.

2014-ben a MOL 510 Mrd Ft (2,2 milliárd USD) tisztított EBITDA-t ért el, ami csupán 1% csökkenés 2013-hoz képest. Az átlagos napi szénhidrogén-termelés 98 ezer hordó kőolaj-egyenérték szintet ért el 2014-ben, túlteljesítve az eredeti 2014-es 91-96 ezer hordó célkitűzésünket, és a készletpótlási arány meghaladta a 100% -ot. Az Upstream tisztított EBITDA 270,9 Mrd Ft volt, a 24%-kal alacsonyabb tisztított eredmény elsősorban az alacsonyabb olajár környezetnek, az érett mezők természetes termeléscsökkenésének és a kedvezőtlen szabályozói változásoknak tudható be. A megkétszerezett bányajáradéknak valamint a szabályozott gázár csökkentésnek együttesen 20 milliárd forint negatív hatása volt 2014-ben Horvátországban.

A Downstream üzletág tiszta eredménye 205,2 Mrd Ft (870 millió USD) volt, amely 31%-kal haladta meg a 2013-as szintet. Ez tükrözi hatékonyságjavító intézkedéseinket, a sikeresen befejezett Új Downstream Programot, a csoportszintű finomítói árrés és az integrált petrolkémiai árrés növekedését és a kedvezőbb kiskereskedelmi teljesítményt is. A 73 Mrd Ft-os „tiszta” újrabeszerzési árakkal becsült EBITDA az utóbbi tíz év legjobb negyedik negyedéves eredménye.

A Gáz Midstream 36,9 Mrd Ft-os (160 millió USD) hozzájárulása több mint 37%-al alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Ezt a jelentős csökkenést a megváltozott horvát szabályozás által kikényszerített, alacsony áron történt gázkészlet-értékesítés, valamint a MMBF 2013. negyedik negyedéves értékesítése miatti tárolási bevétel-elmaradás okozta.

Az eladósodottsági mutatóink csökkenő trendje megállt a közelmúlt akvizíciói következtében. Nettó eladósodottságunk 19,6%‐ra emelkedett az időszak végére, ami közel 4 százalékpontos emelkedés a bázisidőszakhoz képest. A nettó adósság/EBITDA mutatónk ezzel összhangban 1,31 szintre nőtt az év végére.

Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató elmondta: “2014 erős év volt a MOL-csoport számára, annak ellenére, hogy a változó olajár környezet már éreztette hatását. A tavalyi éves eredmény jól demonstrálja integrált üzleti modellünk erősségét és a külső környezet hanyatlásával szembeni robusztusságát. A Downstream üzletágunk kiemelkedő teljesítményt ért el, ideértve az elmúlt 10 év legjobb negyedéves eredményeit. Miután sikeresen megvalósítottuk Új Downstream Programunkat, Next Downstream Program néven már el is indítottuk a következő fázist. Ez a program további hatékonyságjavító intézkedésekkel valamint növekedési projektek megvalósításával 500 millió dollár EBITDA javulással számol a Downstream üzletágban, és nagymértékben növelik a szabad cash flow termelést az elkövetkező években. Ahogy vártuk, az Upstream termelés növekedésnek indult az év második felében, és jó úton haladunk, hogy 2015 során további közel 10% növekedést érjünk el. A 2014-ben elért, portfolió-átrendeződésektől megtisztított, 100% feletti készletpótlási arány nagyon jó jel a jövőbeli növekedésünk szempontjából. Akvizíciókon keresztül kiaknázhatjuk az alacsonyabb olajár nyújtotta lehetőségeket és készek vagyunk cselekedni, amint a megfelelő lehetőség elérkezik.”

A MOL-csoport ma bejelentette a Next Downstream programot, melynek célja a cash flow termelés maximalizálása hatékonyság fejlesztő és növekedési projektek révén. A 2014-es külső környezettel számolva a program célja, hogy 2017-ig 1,3 milliárd dollár értékű EBITDA-t és 900 millió dollár értékű normalizált cash flowt érjen el. A Kiskereskedelemben a nem üzemanyag termékek eladásán és a további akvizíciókon lesz a hangsúly.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport (www.mol.hu) egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. Működése 40 országot érint, közel 30.000 munkavállalója dolgozik világszerte. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik szénhidrogén bányászatban, jelenleg 8 országban folytat szénhidrogén kitermelést és 13 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 12 országban.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • A 33 nyertes pályázó összesen 15 millió forintnyi támogatásban részesül
 • A pénzből általános iskolaudvar és kisközségi találkozóhely is létesül

 

BUDAPEST, 2015. február 20. Kiválasztották a MOL környezetépítő és szépítő akciójának, a MOL Zöldövezet Programnak a nyertes pályázóit. A 33 pályázó összesen 15 millió forintnyi támogatásban részesül.

A pénzből 9 közösség saját társasházának belső udvarát, míg további 24 pályázó települése zöldterületeit újítja meg. Dunaharasztiban például tanárok, szülők és gyerekek kertészkednek majd együtt: az általános iskola kertje kap új formát a MOL Zöldövezet Program segítségével. De egy több mint százéves budapesti ház belső udvara is megújul a Margit körúton, a lakók összefogásával visszakapja eredeti formáját. Megváltozik egy 326 fős kisközség élete is. Vasalján a régi óvoda használhatatlan kertjét alakítják át közösségi találkozó hellyé, melyet Tündérkertnek hívnak majd.

Idén rekordszámú, összesen 141 pályázat érkezett be a MOL Zöldövezet Programra, mely Magyarországon egyedülálló: helyi közösségek környezetük megújítására ilyen mértékű támogatásban más pályázat segítségével nem részesülhetnek.

A MOL Zöldövezet Programról

A MOL környezetvédelmi programja 9 éve segíti a helyi civil kezdeményezéseket abban, hogy környezetüket szebbé és zöldebbé alakítsák a helyi lakosság bevonásával, közösségi akció keretében. A programnak köszönhetően eddig több mint 120 millió forintnyi támogatásban részesültek a nyertes pályázók. 2014-ig a MOL Zöldövezet Program keretében közel 100 ezer fa, virág és cserje települt több mint 1,5 millió négyzetméter területen. A közösségek az összegből azonban nem csak őshonos növényeket, hanem kerti eszközöket és a megvalósításhoz szükséges alapanyagokat is vásárolhatnak. A pályázatokat idén három kategóriában várták, amelyek a közösségi kertek létesítése, társasházi belső udvarok megújítása, illetve települések zöld területeinek megújítása voltak.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. 363 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparág területén is. A tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (TVK) több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.