FűtőanyagokAz olajozott működésért! A megszokott, hagyományostól az extra könnyűig többféle fűtőolajat kínálunk Önnek. Egyben biztos lehet: a hatásfok minden esetben kiváló!

Korszerűség és hagyomány: kettő az egyben. Az ipari és kommunális olajtüzelésű berendezések számára a MOL Tüzelőolaj a megfelelő megoldás


Minőségi adalékok
Nagykereskedelmi telepeinken korszerű adalékokkal ellátott tüzelőolajat forgalmazunk. Termékünk a háztartási és a kisebb ipari, valamint kommunális olajtüzelésű berendezések ideális fűtőanyaga.

 

Felhasználási javaslatok

A legáltalánosabban előforduló problémák a tüzelőolaj paramétereit figyelmen kívül hagyó tárolási körülményekből fakadnak.


Figyeljen a következőkre!

 • Tárolás: Szabadban vagy fűtetlen helyiségben, fagypont alatti hőmérsékleten (a paraffinok kiválása miatt) jelentősen csökken a termék szivattyúzhatósága és porlaszthatósága.
 • Szivattyúzás és porlasztás: A szivattyúzhatóság határa 5 °C, a porlaszthatóságnál pedig 20 °C-ot szükséges biztosítani.
 • Vízmentesség: Hosszabb tárolás során a tartályban kicspódó víz rontja a tűzeléstechnikai paramétereket és a termék lefejtését is akadályozhatja. Ezért ajánlatos a tartályok időszakos ellenőrzése és az összegyűlő víz eltávolítása.

 

Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: MSZ EN: 11715:1997, illetve a mindenkori szabvány szerint
 • KN kód: 27101947

Kapcsolódó linkek
Letölthető anyagok

 

Kizárólag ipari felhasználók részére forgalmazható magas fűtőértékű szilárd termék.

A petrolkoksz szilárd, szivacsos szerkezetű anyag mely szállítható közúton és vasúton egyaránt.


Felhasználás
A petrolkokszot kizárólag az MSZ 13507:2000 szabványban meghatározott ipari felhasználók vásárolhatják megfelelő tüzelő berendezés birtokában és a környezetvédelmi előírásokat betartva.

 

Forgalmazás

A MOL Nyrt. kizárólag végfelhasználó részére értékesít petrolkokszot. A vasúti kocsik, illetve teherautók töltése a Dunai Finomítóban, Százhalombattán történik.

 

Ajánlatkérés

Ajánlatot szeretne kérni petrolkoksz szállításra? Kérdése merült fel termékünkkel kapcsolatban? Forduljon bizalommal kereskedelmi ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: MSZ 13507:2000 PK2
 • KN kód: 27131100

Kapcsolódó linkek
Letölthető anyagok

mol pb gázMagas fűtőérték ipari és kommunális célokra! A hatékony, környezetkímélő tartályos és speciális célokra alkalmas pb-gáz termékeink a vállalkozások, közintézmények számára ideálisak.

 

Tartályos pb-gáz – gazdaságos energia mindenhol

Ipari és mezőgazdasági vállalkozások, közintézmények számára ajánljuk a tartályos pb-gáz használatát. Partnereinknek lehetővé tesszük a tartályos pb- és propángázellátó rendszerek felszíni vagy földalatti telepítését, karbantartását és gázzal történő ellátását, hibaelhárítását.

 

Minőség a tartályban

A tartályos pb-gáz megfelel a kor elvárásainak, műszaki követelményeinek: környezetkímélő, gazdaságos energiát biztosít Önnek.

Miért javasoljuk Önnek a tartályos pb-gázt?

 • Mert káros melléktermék nem keletkezik.
 • Mert tiszta, nincs kellemetlen szaga.
 • Mert olcsóbb, mint sok más energiahordozó.
 • Mert kényelmes, a vezetékes gázellátással azonos kényelmi szintet nyújt.
 • Mert csak egy telefon – és mi feltöltjük az Ön pb-gáztartályát.
 • Mert rendszeresen karbantartjuk tartályát és gázellátó rendszerét.

 

Már 5 munkanapon belül elérhető!

Ha a tartályos pb-gázt választja, a megrendelést követő 5 munkanapon belül feltöltjük tartályát! Ezek után rendszeresen karbantartjuk rendszerét, elvégezzük a tartály kötelező időszakos szerkezeti vizsgálatát.

 

Tiszta termékek – gazdaságos energia speciális célokra

Az ipari célra használt pb-gáz eladásának vevőkörét az aerosolokat ill. habosított műanyagokat gyártó partnereink jelentik, de a könnyűiparban és a gépiparban is alkalmaznak pb-gázokat segédanyagként.

Termékpalettánkat folyamatosan alakítjuk. Forduljon hozzánk bátran egyedi igényeivel!


Kapcsolódó linkek
Letölthető anyagok

Az alábbiakban tekintheti meg a tartályos pb-gáz, valamint a tartályos propán gáz nettó fogyasztói árának alakulását.

2015. augusztus 14-től a PB termékek árai a következőképpen változnak:

IdőszakTartályos PB-gáz nettó listaáraTartályos Propán-gáz nettó listaáraTartályos motorikus PB nettó listaára
  Ft/tonna + ÁFA Ft/tonna + ÁFA Ft/tonna + ÁFA
2015.12.11 - 271 000 281 000 271 000 + 12 725 Ft/t jövedéki adó
2015.11.27 - 2015.12.10 261 000 271 000 261 000 Ft/tonna + 12 725 Ft/tonna jövedéki adó + ÁFA

Az alábbiakban tekintheti meg a palackozott pb-gáz bruttó fogyasztói árának alakulását.

Palackozott pb-gáz termékek ajánlott bruttó fogyasztói ára:

Időszak11,5 kg-os palackozott PB-gáz23 kg-os palackozott PB-gáz11 kg-os motorikus PB-gáz
  Ft/palack Ft/palack Ft/palack
2015.08.19 - 3 950,00 7 900,00 4 200,00
2015.02.25- 2015.08.18 4 150,00 8 300,00 4 400,00

A MOL magyarországi szénhidrogén kutatási és termelési tevékenysége legmagasabb szinten hozzájárul a MOL csoport üzleti teljesítményéhez. A teljesítmény hajtóereje a tudás és tapasztalat, az emberek szakértelme illetve a regionális terjeszkedés és inorganikus növekedés.

A kitermelt földgázt a MOL saját üzemeiben szabványos minőségű termékké készíti elő, majd hazai termelőként az országos szállítóvezetéki hálózatba táplálva értékesíti azt, így nagymértékben erősítve Magyarország ellátásbiztonságát.

Amennyiben ipari fogyasztóként Ön törekszik a hosszú távú gyümölcsöző és kiszámítható földgázellátás biztosítására küldje el ajánlatkérését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre és munkatársaink fölveszik Önökkel a személyes kapcsolatot.

villamosenergiaVillamosenergia-értékesítés versenypiaci felhasználók számára és nagykereskedelem.

Szolgáltatásaink

 • Teljes ellátás
  Egyszerű és kényelmes módja villamosenergia-vételezésnek, melynél a MOL biztosítja a megfelelő mennyiségű villamos energia leszállítása a fogyasztó részére úgy, hogy a fogyasztót nem terheli semmilyen többlet tevékenység a vételezéssel kapcsolatosan. A MOL felelőssége a különböző törvényeknek és üzletszabályzatoknak megfelelően eljárni, egyben biztosítva az energiát, a kötelező átvételt, a kiegyenlítő energiát és a mérlegköri tevékenységet.
 • Menetrend alapú termékek értékesítése
  Hozzáférést biztosítunk a magyar piacokon elérhető standard termékekhez a saját energiagazdálkodással és energia beszerzéssel rendelkező fogyasztók részére, akik képesek megtervezni és felállítani saját portfoliójukat és beszerzési stratégiájukat. Standard termékek alatt a napi / heti / havi / negyedéves és éves zsinór-, völgy-és csúcs időszaki teljesítményeket értjük, melyek energiatőzsdékről, bróker felületekről vagy bilaterális forrásokból származhatnak.
 • Fogyasztási portfólió kezelés strukturált termékekkel
  Elvonatkoztatva a klasszikus ellátási formáktól és standard termékektől, az igénylő fogyasztók vagy kereskedők részére órás bontású igények lefedését biztosítjuk bármilyen irányban illetve az árakat különböző struktúrákban indexálhatjuk külföldi és belföldi tőzsdei elszámoló árakhoz. Teljes ellátás esetén az éves terhelési görbét árazva képletek alapján történő értékesítést is elképzelhető.
 • Mérlegkör Kezelés
  Olyan esetekben, amikor a saját portfolióját kezelő és biztosító fogyasztónak vagy akár kereskedőnek kizárólag egy megbízható mérlegkörtagságra van szüksége. Mérlegköri tevékenységeket, menetrendezést, fogyasztási adatok kezelését és a kiegyenlítő energia elszámolását több éves tapasztalat biztosítja a csatlakozók számára. A MOL, mint az ország legnagyobb fogyasztója és mint az egyik legnagyobb mérlegkörrel rendelkező kereskedő, a tagok számára előnyös mérlegköri szinergiákat tud biztosítani.


Kinek ajánljuk

 • Kiemelt nagyfogyasztók > 150 GWh/év
 • Közepes fogyasztók 3-150 GWh/év
 • Kis fogyasztók 3 > GWh/év
 • Láncfogyasztók (sok telephelyes fogyasztók)
 • Közbeszerzési eljárást alkalmazó fogyasztók


Online ajánlatkérés


Kapcsolat – Kereskedelmi Ügyfélszolgálat

Telefonszám: +36 1 8864421; +36 1 4641661
Fax: +36 1 8877643
Email cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Levélcím: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. III./307


Referenciák

A MOL Csoport, mint feljogosított fogyasztó az elsők között jelent meg a versenypiacon. Az éves kb. 1500 GWh hazai fogyasztói portfólióval ma Magyarország legnagyobb versenypiaci felhasználója.

Az első teljes ellátásra kiírt árambeszerzési tendert 2003-ban került megszervezésre, másfél éves időtartamra. A Tender kiterjedt a MOL Nyrt. 11 kiemelt fogyasztójára (Dunai Finomító, Tiszai, Zalai és Almásfüzitői finomítók, Algyői Földgáz kitermelés, Hajdúszoboszló, Zsana, és Pusztaederics földgáztárolók, logisztikai elosztó állomások), a TVK-ra, valamint a Slovnaft Finomítóra.

2004-től minden évben történt tender kiírás a kiemelt fogyasztók részére, amelyek először teljes ellátásra, később strukturált termékekre kerültek megszervezésre.

2005-től először 70 kisfogyasztóra, 2006-tól kb. 1100 kisfogyasztóra szerveztük meg a teljes ellátású árambeszerzési tender kiírását.

2009-től megalakult a villamosenergia-kereskedői engedéllyel rendelkező MOL Commodity Trading Kft, (MCT kft), amely áramkereskedelmi lehetőségek kihasználásával hatékonyabb közvetlen piaci hozzáférést biztosítva valósította meg a MOL Csoport fogyasztói részére a 2010-évi árambeszerzést.

2010-től a MOL Nyrt. is megszerezte a magyar villamosenergiaáram-kereskedelmi engedélyt.

Mind a MOL Commodity Trading Kft., mind a MOL Nyrt. széleskörű kompetenciákkal, megfelelő szakértői gárdával, informatikai háttérrel rendelkezik az árambeszerzés és a villamosenergia-kereskedelem területén, és képes a saját fogyasztónak ellátásán túlmenően más felhasználók ellátását is biztosítani.

Képesek vagyunk a legkülönbözőbb fogyasztói igények kielégítésére, a több telephelyes teljes ellátástól, a strukturált termékekből álló fogyasztói portfólió kezelésre, közbeszerzési eljárásban érdekelt fogyasztók ellátására.

Tapasztalt szakértői csapatunk biztosítja, hogy a fogyasztók áramigényeiket a lehető legköltséghatékonyabb módon tudják lefedni.


Kapcsolódó linkek
Letölthető anyagok
Tisztelt Ajánlatkérő!

Ahhoz, hogy versenyképes, Cégére szabott kedvező ajánlatot tudjunk elkészíteni, kérjük, hogy az alábbi információkat szíveskedjen megadni ajánlatkérésében:

Cég adatai
Minta: 12345678-1-22
Kapcsolattartó neve, elérhetősége
Egyéb adatok
-tól
-ig
kWh

Szeretnénk felhívni az ajánlatkérők figyelmét, hogy kedvezőbb villamos energia ellátási egységárat érhet el a fogyasztó amennyiben társaságunk rendelkezésére tudja bocsátani tény fogyasztási adatainak egy éves terhelési görbéjét vagy a fogyasztási helye esetén alkalmazott profiltípusát. Ezen adatok elérhetőek a jelenlegi kereskedőjénél vagy ingyenesen letölthetőek a Hálózati Elosztók online mérési rendszereiből!

Mérési adatait itt szíveskedjen feltölteni xls. formátumban: (max 20 MB)

Amennyiben van további speciális szakmai elvárása, kiegészítő szolgáltatás, tanácsadás iránti igénye, kérjük, hogy szíveskedjen megírni ajánlatkérésében (maximum 500 karakter):

Ellenőrzés
 
Feltöltés
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Űrlap elküldve!

Köszönjük érdeklődését / megkeresését, amelyre hamarosan válaszolunk.

Kérjük, próbálja újra!