Lendületben bárhol és bármikor! Legyen szó sebességről vagy megbízhatóságról, a MOL kínálatában saját és autója igényei alapján könnyedén megtalálhatja az ideális üzemanyagot! Vállalatunk portfóliójában olyan prémium üzemanyagok találhatóak, mint a MOL EVO NEO Benzin vagy a MOL EVO NEO Diesel, amelyek az egyedülálló technológiai ismereteinknek, több évtizedes fejlesztéseinknek köszönhetően az utolsó cseppig gondoskodnak autója teljesítményéről.

A MOL Bunker gázolaj a hajózás korszerű üzemanyaga, amely megfelel a DIN 51603-1 szabvány előírásainak.

A Bunker gázolajat Solvent Yellow 124 markerrel jelöltük. A jelölőanyag nem változtatja meg a termék színét, de pontosan azonosíthatóvá teszi.

Felhasználási javaslatok

A Bunker gázolajat kizárólag a személy- vagy áruszállítást gazdasági tevékenység keretében folytató társaságok hajói használhatják üzemanyagként, a 2003. évi CXXVII. Jövedéki Törvény 13.§ 1. bekezdés g.) pontja szerint.

Tankolás hajók számára

A bunkerolás során egy tartályokkal rendelkező ellátóhajó, azaz a bunkerhajó üzemanyagot tölt a másik hajó üzemanyagtartályába. A MOL bunkerhajó a csepeli Petróleum-öbölben (1640 folyamkilométernél) állomásozik. Onnan 15 km-es körzetben szolgálhat ki hajókat: ez északon az Északi vasúti összekötő Duna-hidat (1655 folyamkilométer), délen pedig az M0-ás hídját jelenti (kb. 1625 folyamkilométer).

Ajánlatkérés

Ajánlatot szeretne kérni a tőlünk Bunker gázolaj tankolására? Kérdése merült fel termékünkkel kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: DIN 51603-1 (Solvent Yellow 124 markerrel jelölve)
 • KN kód: 27101947

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Bunker szolgáltatásA hajózás szolgálatában! A bunkerolás során a tartályokkal rendelkező ellátóhajónk, a bunkerhajó üzemanyagot tölt a másik hajó üzemanyagtartályába.


Tankolás hajók számára
A MOL bunkerhajó a csepeli Petróleum-öbölben (1640 folyamkilométernél) állomásozik. Onnan 15 km-es körzetben tud tovább haladni: ez északon az Északi vasúti összekötő Duna-hidat (1655 folyamkilométer), délen pedig az M0-ás hídját jelenti (kb. 1625 folyamkilométer).

A Bunker gázolajat kizárólag a személy- vagy áruszállítást gazdasági tevékenység keretében folytató társaságok hajói használhatják üzemanyagként, a 2003. évi CXXVII. Jövedéki Törvény 13.§ 1. bekezdés g.) pontja szerint.

 

Ajánlatkérés

Ajánlatot szeretne kérni a tőlünk Bunker gázolaj tankolására? Kérdése merült fel termékünkkel kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérjük, írjon nekünk, vagy érdeklődjön Vevőszolgálatunknál!


Kapcsolódó linkek

Minden fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalatnak, amely felelősségteljesen, költséghatékonyan és hosszú távon kíván a gazdaság mozgatórugójaként működni, kiemelten fontos, hogy gépjárművei folyamatosan az utakon legyenek és megbízhatóan, legfőképp gazdaságosan fussanak.

lyenkor kap kiemelt szerepet a flottájának leginkább megfelelő üzemanyag és kenőanyag szakszerű megválasztása, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb szolgáltatások kihasználása.

Ezek együttes meglétével garantálható csak a vállalat gépjárműparkját alkotó haszongépjárművek élettartamának, üzembiztonságának megnövelése és működési költségeik jelentős mértékű csökkentése.

A MOL-csoport legújabb fejlesztésű üzemanyaga és motorolaja kiemelkedő színvonalon tesz eleget a szállító flották megbízható és gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges követelményeknek.

A MOL Truck Diesel – a korszerű finomítói technológiák segítségével – speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez és sajátosságaihoz illesztett gazdaságos üzemanyag.

 • Átlagosan 3 százalékos üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé*;
 • Hosszabb motorélettartamot és halkabb motorjárást biztosít;
 • Csökkenti a CO2 emissziót;
 • Teljes mértékben megfelel az MSZ EN 590-es gázolajszabványnak

Az új MOL Truck Diesel üzemanyag a 4000 cm3 feletti lökettérfogatú motorral rendelkező gépjárművekhez ajánlott. Kedvező hatásai az ennél kisebb hengerűrtartalmú gépjárműveknél is jelentkeznek, de kisebb mértékben érvényesülnek.

A világszínvonalú** adalékkompozíciónak köszönhetően az üzemanyag-ellátó rendszer – különösen a kulcsfontosságú és érzékeny injektorok –, továbbá az égésteret határoló felületek megtisztítása és folyamatos tisztántartása révén jelentősen hosszabb motorélettartamot és komoly karbantartási költségcsökkentést biztosít.

* A megtakarítás számos tényezőtől függ, így a használati körülményektől, a karbantartási gyakorlattól, a szervizelési periódustól, a korábban használt üzemanyagok és kenőanyagok minőségétől, a géppark állapotától, valamint a vezetési technikától

** a piacon hozzáférhető más adalékokhoz képest

A kiváló minőségű MOL Dynamic Mistral 5W-30 haszongépjármű motorolaj használatával további üzemanyag-megtakarítás érhető el. Ha a jármű gyártója megengedi SAE 5W-30 viszkozitási osztályú motorolaj betöltését, a MOL Truck Diesel üzemanyag mellett a MOL Dynamic Mistral 5W-30 motorolaj használata ajánlott.

A Truck Diesel és Mistral kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja flottájának éves üzemanyag-költségét és termékeink használatával elérhető megtakarítások mértékét.

Kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja flottájának éves üzemanyag-költségét és termékeink használatával elérhető megtakarítások mértékét.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy kalkulátorunk által számolt megtakarítások több tényezőtől is függnek, így a használati körülményektől, karbantartási gyakorlattól, szervizelési periódustól, korábban használt üzemanyagok és kenőanyagok minőségétől, valamint a géppark állapotától!

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat:

Megtakarítási kalkulátor
liter/100 km
km/év

Üzemanyag ára

Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség Truck Diesel esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség megtakarítás
Ft
1 km-re jutó üzemanyag-költség normál dízel esetén
Ft
1 km-re jutó üzemanyag-költség Truck Diesel esetén
Ft
Kilométerenkénti megtakarítás mértéke
Ft
További megtakarításokat érhet el a MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag használatával
km
liter
km/év

Kenőanyag ára

Ft
Ft
Átlagos éves kenőanyag-szükséglet standard 15W-40 esetén
Ft
Átlagos éves kenőanyag-szükséglet MOL Mistral esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel és standard 15W-40 esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 esetén
Ft
Átlagos éves megtakarítás
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség MOL Truck Diesel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag együttes használatával
Ft
Átlagos éves megtakarítás MOL Truck Diesel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag együttes használatával
Ft
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Kedvezőbb károsanyag-kibocsátás, gazdaságossággal karöltve. A speciális összetételű, magas oktánszámú, biztonságosan tankolható és használható autógázt a kijelölt töltőállomásainkon és szerződéses partnereinknél MOL eco+ Autógáz márkanéven találhatja meg.

A MOL eco+ a külön erre a hajtóanyagra tervezett, valamint a speciális eszközök beépítésével gázüzemre átalakított gépjárművek ideális üzemanyaga.

MOL eco+ Autógáz kalkulátor:

Kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja autójának kettős (benzin-gáz) üzeműre történő átalakításának megtérülési idejét, valamint üzemanyag-felhasználásának mértékét.

Megtakarítási kalkulátor
liter/100 km
km/év

Üzemanyag ára

Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft
Átszerelési költségekről kérjük, tájékozódjon bármely hivatalos autógáz átszerelő műhely honlapján.
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Kevesebb káros anyag, gazdaságosság

Az autógáz tankolása és használata biztonságos, számos környezetvédelmi és gazdaságossági előnnyel bír. Motoroktánszáma jelentősen meghaladja a szabvány előírását, értéke jellemzően 93 körüli. A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal szemben.

Felhasználási javaslatok

Az autógázzal üzemelő jármű tankolásánál, beindításánál, üzemeltetésénél speciális szabályok az irányadóak.

 • Hidegindítás: 0 °C alatti hőmérsékleten előfordulhatnak indítási nehézségek, ezért ilyenkor ajánlatos benzin üzemmódban indítani. Ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletet, akkor kapcsoljuk át – az adott járműre előírt utasítás szerint – gáz-üzemmódra.
 • Szívószelep-tisztántartás: egyes gázüzemre utólag átalakított gépjárműtípusoknál problémát okozhat a szívószelepeken keletkező lerakódás. Megoldást jelenthet, ha felváltva használjuk a benzines és gázos üzemmódot, lehetőséget biztosítva a motorbenzines tisztításra. 20-30%-os benzines futás részaránnyal a tisztítás a problémás típusoknál is megoldható. A lerakódások képződésének csökkenését eredményezi a megfelelő, alacsony hamutartalmú motorolajok használata is.


Termékleírás

Autógáz

 • Szabványszám: MSZ EN 589:2009
 • KN kód: 27111397

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Megbízhatóság, a teljességig tökéletesítve. Motorbenzinjeink a legmodernebb befecskendezős és turbó feltöltésű, valamint a hagyományos rendszerű karburátoros motorok számára is ideálisak.

Motorbenzineink védelmet nyújtanak a korrózió és a gyantásodás ellen is. A MOL motorbenzinek típusai:

Esz-95/E5: A legfeljebb 2,7% (m/m) oxigéntartalmú (5% (V/V) etanoltartalmú) és legalább 95 kísérleti oktánszámú (RON) ólmozatlan benzin.
Esz-98/E5: A legfeljebb 2,7% (m/m) oxigéntartalmú (5% (V/V) etanoltartalmú) és legalább 98 kísérleti oktánszámú (RON) ólmozatlan szuperbenzin.

Kénmentes, európai normáknak megfelelő

Az európai normák szerint készülő üzemanyag színvonalát kiváló kénmentes keverőkomponensek és nemzetközi adalékgyártó cégek új fejlesztésű adalékanyagai biztosítják.

A MOL motorbenzinek több szempontból jobbak, mint a szabvány elvárásai:

 • alacsony kéntartalmuk kíméli a katalizátort,
 • alacsony olefintartalmuk és lepárlási maradékuk következtében csökken az égéstérben a lerakódások mennyisége.


Felhasználási javaslatok

 • Tisztaság: a termék tisztasága, a víz- és mechanikai szennyeződések kiküszöbölése nemcsak az előállításnál és forgalmazásnál lényeges, hanem a felhasználás során is.
 • Szűrők cseréje: az üzemanyagba bekerülő mechanikai szennyeződések problémát okozhatnak a gépjármű üzemanyag-ellátó rendszerében, ezért nagyon fontos a szűrők rendszeres karbantartása, cseréje.
 • Gyújtásrendszer: időszakonként ellenőrizni kell a gyújtásrendszer elektromos kábeleinek, csatlakozóinak állapotát is. Karban kell tartani, illetve cserélni a gyújtógyertyákat, légszűrőt.


Kereskedelmi Információk

Ólmozatlan Szuperbenzin 98 (ESZ-98/E5)

 • Szabványszám: MSZ EN 228:2013
 • KN kód: 27101249

Ólmozatlan Benzin 95 (ESZ-95/E5)

 • Szabványszám: MSZ EN 228:2013
 • KN kód: 27101245

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Alacsony kéntartalom, nagy hidegtűrő képesség. A MOL motorikus gázolaj kiváló minőségét a folyamatos fejlesztés és az adalékgyártó cégek új fejlesztésű adalékanyagai biztosítják.

A kiváló minőségű MOL dízelgázolaj magas szinten tesz eleget a környezetvédelmi elvárásoknak, továbbá a legkorszerűbb gépjárművek igényeinek.

Kénmentes, európai normáknak megfelelő

Az európai normák szerint készülő kénmentes üzemanyag színvonalát kiváló keverőkomponensek és nemzetközi adalékgyártó cégek új fejlesztésű adalékai biztosítják.

Motorikus gázolajunk védelmet biztosít a korrózió, a kopási folyamatok- és, a gyantásodás ellen. Így a legmodernebb nagy nyomású befecskendező rendszereknek éppúgy ideális üzemanyaga, mint a hagyományos rendszerű dízelmotoroknak.

Felhasználási javaslatok

A motorikus gázolajok felhasználásánál leginkább a téli időszakban fordulhatnak elő problémák. A MOL üzemanyagok megfelelő minőségű motorolaj és megfelelő műszaki állapotú gépjármű esetén -20 °C alatt is problémamentes hidegindítást és motorüzemet biztosítanak.

 • A nyári készletek lecserélése: nagyfelhasználók esetében előre meg kell tervezni a nyári üzemanyagkészletek teljes kicserélését téli gázolajra. Nem mindegy azonban, hogyan. A nyári készletre való rátárolás nem javasolt, mivel az üzemanyagok keveredése során a téli minőségű gázolaj beállított értékei minden bizonnyal romlanak.li>
 • Téli üzemeltetés: a téli üzemeltetéskor az üzembiztonságot legjobban befolyásoló tényező a gázolajszűrő: a legjobb megoldás a fűthető szűrő, valamint a vízelválasztó szűrő. A megbízható indításhoz a megfelelő kapacitású, kifogástalan akkumulátor is nélkülözhetetlen, továbbá jó hidegtulajdonságú motorolajat kell használni.

Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: MSZ EN 590:2010
 • KN kód: 27101943

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Készítmény az SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszerrel ellátott dízelüzemű járművek nitrogénoxid (NOx) emissziójának csökkentésére.

Teljesítményszintek, jóváhagyások DIN V 70070
ISO 22241-1:2006
Minőségi jellemzőkTipikus értékek
Sűrűség, 20 °C-on [g/cm3] 1,087-1,093
Kristályosodási hőmérséklet [°C] - 11

A biztonságos repülés hajtóanyaga. A kiváló teljesítményű JET-A1 sugárhajtómű-tüzelőanyag tisztaságát a speciális gyártási körülmények garantálják.

Biztonsággal a levegőben

A repülőgépek biztonságos működését garantáló üzemanyag tisztaságát a speciális gyártási körülmények garantálják. Az adalékok megakadályozzák a lerakódások keletkezését az égéstérben, védelmet nyújtanak a korrózió és a gyantásodás ellen.

Termékeink megfelelnek az alábbi szabványoknak/előírásoknak

 • AFQRJOS
 • DERD 2494
 • IATA Guidance Material, Kerosine Type Fuel
 • ASTM D1655-97 Kerosine Type JET-A1
 • MSZ 10870:2012


Felhasználási javaslatok

 • Tisztaság a felhasználáskor: az üzemanyag felhasználhatóságának fontos szempontja a termék tisztasága, víz és mechanikai szennyeződések kiküszöbölése. Ezt a felhasználás során is szem előtt kell tartani.
 • Ellenőrzés és tisztítás: javasolt a repülőgépek tankjában és a tárolótartályokban összegyűlő víz ellenőrzése és a tartályok rendszeres tisztítása


Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: MSZ 10870:2012
  AFQRJOS
 • KN kód: 27100051

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Üzemanyagaink a bioüzemanyagok forgalmazási kötelezettségére vonatkozó törvényi előírásoknak és a hatályos magyar szabványoknak megfelelően biokomponenseket tartalmazhatnak, amelynek mértéke nem haladja meg a hatályos termékszabványokban megengedett felső értéket.*

*Benzinekben max. 5,0 tf% bio-etanol és/vagy max. 15,0 tf% bio-ETBE az érvényes szabvány előírásait figyelembe véve, míg dízelekben max 7,0 tf% FAME tartalmú üzemanyagokat forgalmazunk.