Lendületben bárhol és bármikor! Legyen szó sebességről vagy megbízhatóságról, a MOL kínálatában saját és autója igényei alapján könnyedén megtalálhatja az ideális üzemanyagot! Vállalatunk portfóliójában olyan prémium üzemanyagok találhatóak, mint a MOL EVO NEO Benzin vagy a MOL EVO NEO Diesel, amelyek az egyedülálló technológiai ismereteinknek, több évtizedes fejlesztéseinknek köszönhetően az utolsó cseppig gondoskodnak autója teljesítményéről.

Benzinkútjainkon kapható üzemanyagok :

A MOL EVO NEO rendszeres használatával dinamikusabb vezetési élmény, jobb gyorsulás, hosszabb motor élettartam és kisebb károsanyag-kibocsátás érhető el. Az autósok mindezt a válogatott komponenseknek és a világ egyik vezető adalékgyártója által kifejezetten a MOL számára kifejlesztett egyedülálló összetételű, csúcsteljesítményű adalékcsomagnak köszönhetik.

MOL EVO NEO benzin a környezetért:

A MOL EVO NEO benzin speciális összetételének, kiváló minőségű biokomponens tartalmának, valamint speciális adalékolásának köszönhetően kevésbé terheli a környezetet. Ráadásul a MOL már a gyártása során is bio-ETBE magas oktánszámú, megújuló alapanyagból készült komponenst alkalmaz.

MOL EVO NEO benzin a motorért:

A MOL EVO NEO benzin formulázásához alkalmazott speciális adalékcsomag gondoskodik a motor és az üzemanyagrendszer tisztán tartásáról és védelméről, továbbá eltávolítja a korábban kialakult lerakódásokat, valamint megakadályozza új lerakódások kialakulását. Kopáscsökkentő hatása révén pedig megnöveli a motor élettartamát. Az üzemanyag ellátó rendszer tisztasága így maximális motorteljesítményt és optimális fogyasztást eredményez.További kíváló tulajdonsága, hogy védi a motort és az üzemanyag ellátó rendszert a káros korróziós hatásoktól. A minimum 100-as oktánszám pedig rugalmasabb motorműködést és dinamikusabb autózást eredményez.

MOL EVO NEO benzin Önért:

A MOL EVO NEO benzin azok számára ideális, akik elkötelezettek a környezetvédelem iránt, de nem szeretnének kompromisszumot kötni autójuk teljesítményének kárára. Ha lendületes autózásra vágyik és a legkiválóbb üzemanyagot szeretné tankolni kedvenc autójába, válassza a MOL prémium üzemanyagát! Az EVO NEO benzin kimagasló tulajdonságait nemcsak a régi típusú autója, hanem a modernebb motorral felszerelt gépjárműve is meghálálja.

Jó tárolási stabilitásából adódóan a MOL EVO NEO benzint a ritkán használt gépjárművek, kerti gépek üzemeltetéséhez (motoros fűkasza, fűnyíró, rotációs kapa stb.) is ajánljuk.

Az EVO NEO Diesel olyan kénmentes prémium gázolaj, amely évszaktól függetlenül ugyanazt a megszokott, kiváló minőséget biztosítja autója számára. Korszerű komponensei és a világ egyik vezető adalékgyártója által kifejezetten a MOL számára kifejlesztett egyedülálló összetételű, csúcsteljesítményű adalékai minden időben kiemelkedő teljesítményt biztosítanak. Legyen szó téli hidegről vagy nyári hőségről, mindig ugyanazt a minőséget nyújtjuk!

MOL EVO NEO Diesel a környezetért:

A MOL EVO NEO Diesel használata az üzemanyag speciális összetétele és adalékolása révén kevésbé terheli a környezetet.

MOL EVO NEO Diesel a motorért:

A MOL EVO NEO Diesel formulázásához alkalmazott speciális adalékcsomag gondoskodik a motor és az üzemanyagrendszer tisztán tartásáról és védelméről, eltávolítja a korábban kialakult lerakódásokat, és megakadályozza új lerakódások kialakulását. Kopáscsökkentő hatása révén pedig megnöveli a motor élettartamát. Az üzemanyag ellátó rendszer tisztasága így maximális motorteljesítményt, és optimális fogyasztást eredményez. További kiváló tulajdonsága, hogy védi a motort és az üzemanyag ellátó rendszert a káros korróziós hatásoktól. A MOL EVO Neo Diesel üzemanyag használata következő jelzésű motoroknál kifejezetten javasolt: JTD, TDI, PDTDI, HDI, TDdi, TDCi, i-CTDi, CDI.

MOL EVO NEO Diesel Önért:

A MOL EVO NEO Dieselt azoknak az autósoknak ajánljuk, akik elkötelezettek a környezetvédelem iránt, és kedvenc gépkocsijuknak is a legkiválóbb üzemanyagot szeretnék biztosítani. Az EVO NEO Diesel kiváló tulajdonságait nemcsak régi típusú autója, hanem modernebb motorral felszerelt gépjárműve is meghálálja. A MOL EVO NEO Diesel szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét: a hideg napokon is könnyedén indul a motor, így a hirtelen jött tél sem okoz többé meglepetést.

Az üzemanyag a kijelölt magyarországi MOL és a szlovákiai Slovnaft töltőállomásokon kapható.

A MOL 95-ös motorbenzin egy olyan korszerű adalékokkal formulázott üzemanyag, amelyeket a világ egyik vezető adalékgyártója kifejezetten a MOL számára fejlesztett ki. Az üzemanyag a modern, közvetlen befecskendezésű rendszerek számára éppúgy ideális, mint a karburátoros Otto-motoroknak.

Az országutakra termett ólommentes 95-ös motorbenzin korszerű szintetikus adalékot tartalmaz.

Kiknek ajánljuk a 95-ös motorbenzint?

 • Azoknak, akiknek a megbízhatóság és a gazdaságos autózás egyszerre számít.
 • Azoknak, akik szeretnék autójuk alkatrészeit már a tankolással is óvni.
 • Azoknak, akik a környezettudatosság jegyében döntenek.

MOL 95-ös benzin a környezetért:

A MOL motorbenzin használatával környezetét is megóvhatja, hiszen üzemanyagaink nemcsak megfelelnek az Európai Unió környezetvédelmi előírásainak, hanem sok esetben túl is teljesítik azokat.

Mit nyújt Önnek és autójának üzemanyagunk?

A MOL 95-ös motorbenzinjével nemcsak környezetét, de autóját is megóvhatja.

 • Rendszeres használatával a teljes üzemanyag ellátó rendszer tisztán tartható, a tanktól a befecskendezőkön át a szívószelepekig.
 • Így a motor megtartja újkori rugalmasságát, gyorsulását.
 • Tartós használata esetén fellazulnak a tankban és a szelepekben lévő régi lerakódások, amelynek köszönhetően a meghibásodások kevésbé valószínűek, a motor élettartama pedig hosszabb lesz.

A MOL Diesel üzemanyag korszerű adalékokkal formulázott dízelgázolaj, amelyeket a világ egyik vezető adalékgyártója kifejezetten a MOL számára fejlesztett ki. A modern, nagy nyomású befecskendező rendszerek számára is éppúgy ideális, mint a hagyományos dízelmotoroknak.

Kiknek ajánljuk a MOL Dieselt?

 • Azoknak, akiknek a megbízhatóság és a gazdaságos autózás egyszerre számít.
 • Azoknak, akik szeretnék autójuk alkatrészeit már a tankolással is óvni.
 • Azoknak, akik a környezettudatosság jegyében döntenek.

Védelem és megbízhatóság:

A MOL Diesel üzemanyag több fronton is bizonyít: védelmet biztosít a lerakódások és a korrózió ellen, valamint csökkenti a kopási folyamatokat.

Miért jobb a szokásos gázolajoknál?

 • Mert egyenletesebb alapjáratot biztosít.
 • Mert alacsonyabb a károsanyag-kibocsátása a turbódízel motoroknál.
 • Mert kopáscsökkentő adaléka megakadályozza az üzemanyag ellátó rendszer alkatrészeinek kopását.
 • Mert a statikus feltöltődést gátló adalék biztonságossá teszi a tankolást.

Mire kell figyelnie télen?

A motorikus gázolajokkal kapcsolatban általában a téli időszakban fordulnak elő problémák. Érdemes megfogadnia tanácsainkat!

 • Válasszon fűthető szűrőt vagy vízelválasztó szűrőt.
 • Szerezzen be tartalékszűrőt is, amelyet lehetőleg tartson meleg helyen.
 • Több éves az autója? Tisztítsa meg a tartályt és az üzemanyag ellátó rendszert.
 • Ellenőrizze az üzemanyagcsövek, tömítések állapotát.
 • Ellenőrizze a légszűrőt is, a nedves, eltömődött szűrőt pedig cserélje ki.
 • Csak megfelelő kapacitású, kifogástalan akkumulátorral induljon útnak.
 • Használjon jó hidegtulajdonságú motorolajat.
 • Győződjön meg arról, hogy a kompresszió megfelelő.
 • Extrém téli szituációkban csak elektromos hőlégfúvót használjon a kimelegítéshez.
 • -20˚C alatt akár járassa a motort az éjszaka folyamán többször is.

Kedvezőbb károsanyag-kibocsátás, gazdaságossággal karöltve. A speciális összetételű, magas oktánszámú, biztonságosan tankolható és használható autógázt a kijelölt töltőállomásainkon és szerződéses partnereinknél MOL eco+ Autógáz márkanéven találhatja meg.

A MOL eco+ a külön erre a hajtóanyagra tervezett, valamint a speciális eszközök beépítésével gázüzemre átalakított gépjárművek ideális üzemanyaga.

MOL eco+ Autógáz kalkulátor:

Kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja autójának kettős (benzin-gáz) üzeműre történő átalakításának megtérülési idejét, valamint üzemanyag-felhasználásának mértékét.

Megtakarítási kalkulátor
liter/100 km
km/év

Üzemanyag ára

Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft
Átszerelési költségekről kérjük, tájékozódjon bármely hivatalos autógáz átszerelő műhely honlapján.
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Kevesebb káros anyag, gazdaságosság

Az autógáz tankolása és használata biztonságos, számos környezetvédelmi és gazdaságossági előnnyel bír. Motoroktánszáma jelentősen meghaladja a szabvány előírását, értéke jellemzően 93 körüli. A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal szemben.

Felhasználási javaslatok

Az autógázzal üzemelő jármű tankolásánál, beindításánál, üzemeltetésénél speciális szabályok az irányadóak.

 • Hidegindítás: 0 °C alatti hőmérsékleten előfordulhatnak indítási nehézségek, ezért ilyenkor ajánlatos benzin üzemmódban indítani. Ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletet, akkor kapcsoljuk át – az adott járműre előírt utasítás szerint – gáz-üzemmódra.
 • Szívószelep-tisztántartás: egyes gázüzemre utólag átalakított gépjárműtípusoknál problémát okozhat a szívószelepeken keletkező lerakódás. Megoldást jelenthet, ha felváltva használjuk a benzines és gázos üzemmódot, lehetőséget biztosítva a motorbenzines tisztításra. 20-30%-os benzines futás részaránnyal a tisztítás a problémás típusoknál is megoldható. A lerakódások képződésének csökkenését eredményezi a megfelelő, alacsony hamutartalmú motorolajok használata is.


Termékleírás

Autógáz

 • Szabványszám: MSZ EN 589:2009
 • KN kód: 27111397

Készítmény az SCR (szelektív katalitikus redukció) rendszerrel ellátott dízelüzemű járművek nitrogénoxid (NOx) emissziójának csökkentésére.

Teljesítményszintek, jóváhagyások DIN V 70070
ISO 22241-1:2006
Minőségi jellemzőkTipikus értékek
Sűrűség, 20 °C-on [g/cm3] 1,087-1,093
Kristályosodási hőmérséklet [°C] - 11

Speciális üzemanyagok:

A MOL Bunker gázolaj a hajózás korszerű üzemanyaga, amely megfelel a DIN 51603-1 szabvány előírásainak.

A MOL Bunker gázolaj a hajózás korszerű üzemanyaga, amely megfelel a DIN 51603-1 szabvány előírásainak. KN Kód: 27101947

A Bunker gázolajat Solvent Yellow 124 markerrel jelöltük. A jelölőanyag nem változtatja meg a termék színét, de pontosan azonosíthatóvá teszi.

A Bunker gázolajat kizárólag a személy- vagy áruszállítást gazdasági tevékenység keretében folytató társaságok hajói használhatják üzemanyagként, a 2003. évi CXXVII. Jövedéki Törvény 13.§ 1. bekezdés g.) pontja szerint.

Bunker szolgáltatás

A hajózás szolgálatában! A bunkerolás során a saját tartályokkal rendelkező Zöld Sziget vagy a MOL bunkerhajó üzemanyagot tölt a másik hajó üzemanyagtartályába.

Tankolás hajók számára

A MOL a bunker gázolaj kiszolgálását a szerződött partnerünk, a Tanker Port Kft. üzemeltetésében Budapesten, a Műegyetem-rakpartnál található Zöld Sziget elnevezésű üzemanyagtöltő állomáson, valamint a hozzá kapcsolódó, Clara nevű bunkerhajó segítségével biztosítja a dunai hajók számára. A bunkerállomás Budapesten, a Duna 1644+600 fkm jobb parti szelvényén vesztegel.

A bunkerhajóval Budapest teljes területén belül vállaljuk a gázolaj kiszállítását az arra jogosult hajók számára.

Innovatív környezetvédelmi szolgáltatások

A Zöld Sziget fő feladata többek között a vízi közlekedők ivóvízzel történő ellátása, valamint a mindennapi működésük közben keletkező szennyvíz, fáradt olaj, olajos száraz hulladék, olajos fenékvíz és a konyhai hulladékok átvétele és a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő kezelése, ártalmatlanítása. Ez a komplex, integrált szolgáltatás a jelenlegi nyugat európai elvárásokat is felülmúlja.

Ajánlatkérés

Ajánlatot szeretne kérni a tőlünk Bunker gázolaj tankolására? Kérdése merült fel termékünkkel kapcsolatban?

További információért kérjük, keresse üzletkötőnket:

Pusztai Tamás

tel.: +36/20-318-59-66

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden fuvarozással, szállítmányozással és mezőgazdasággal foglalkozó vállalatnak kiemelten fontos, hogy gépjárművei megbízhatóan és egyben gazdaságosan működjenek. A MOL ezt az igényt szem előtt tartva, kifejezetten a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőit és sajátosságait alapul véve fejlesztette ki új üzemanyagát, az XXL Diesel-t. A termék minden típusú járműben felhasználható, azonban a termékfejlesztők kifejezetten nagyméretű dízelmotorokhoz javasolják. Az XXL Diesel egy olyan korszerű üzemanyag, amely módosított összetételének és speciális világszínvonalú adalékolásának köszönhetően:

 • a nagy lökettérfogatú motoroknál, jelentős 2-4%-os* üzemanyag megtakarítás érhető el, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek és a CO2 kibocsátás csökkentéséhez
 • kevesebb lerakódás képződik az üzemanyag-ellátó rendszerben így tisztább motorüzemelést és nagyobb motorélettartamot tesz lehetővé, ami hosszabb távon jótékony hatással van a karbantartási költségekre

Az XXL Diesel teljes mértékben megfelel az MSZ EN 590-es gázolajszabványnak.

Terméktesztek

A MOL szakértő csapata az XXL Diesel üzemanyag-megtakarítási hatékonyságát a termékfejlesztést követően teszteléseknek vetette alá. A laboratóriumi körülmények közti vizsgálatokon túl első körben, haszongépjárművekben majd mezőgazdasági járművekben, különböző környezeti viszonyok között vizsgálták a normál gázolajhoz viszonyítva.

*Géptípustól és használat jellegétől függően

Terméktesztek eredményei

Az alaposan kidolgozott és pontosan lebonyolított mérések eredményei igazolták a MOL termékfejlesztőinek munkáját. A teszt során számos külső tényezőt figyelembe vettek: a karbantartási gyakorlatot, a szervizelési periódust, a korábban használt üzemanyagok és kenőanyagok minőségét, a géppark állapotát és a vezetési technikát. Mindezek együttes figyelembe vételével is kimondható, hogy a kiváló minőségű XXL Diesel-lel jelentős költség takarítható meg.

Teszteredmények

 Haszongépjármű teszt Volvo-Renault Hungária Kft.Haszongépjármű teszt MolTrans Kft.Mezőgazdasági teszt Ciszöv 49. Mg-i Kft.
Jellemző motorparaméterek 2 db Renault T460
20 t terhelés
1250 km tesztvonal
Hivatásos tesztsofőrök, dedikált tesztkamionok
900-1300 1/perc fordulatszám
részterhelés
25.000 km tesztvonal
azonos útszakaszok, azonos terhelések
munkavégzés:
1800-2500 1/perc fordulatszám
magas terhelés
Mérést befolyásoló tényezők Útviszonyok
Forgalom
Időjárási viszonyok
Jármű műszaki állapota
Vezetéstechnika
Útviszonyok
Forgalom
Időjárási viszonyok
Jármű műszaki állapota
Vezetéstechnika
Termőföld állapota
Terméshozam
Időjárási viszonyok
Jármű műszaki állapota
Vezetéstechnika
Teszteredmény a normal gázolajhoz képest 4,2% 3,4% 2,1%

 

XXL Diesel telephelyi elérhetőségei

Szállítási határidő

Az XXL Diesel szállítási határideje megegyezik a normál gázolaj szállítási határidejével.

Kapcsolat

További információért kérjük, keresse üzletkötőjét vagy a MOL ügyfélszolgálatát:

MOL Nagykereskedelmi Ügyfélszolgálat
TEL: +36 40 211-211
FAX: +36 1 8877-660
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.mol.hu

Kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja flottájának éves üzemanyag-költségét és termékeink használatával elérhető megtakarítások mértékét.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy kalkulátorunk által számolt megtakarítások több tényezőtől is függnek, így a használati körülményektől, karbantartási gyakorlattól, szervizelési periódustól, korábban használt üzemanyagok és kenőanyagok minőségétől, valamint a géppark állapotától!

Kérjük, adja meg az alábbi adatokat:

Megtakarítási kalkulátor
liter/100 km
km/év

Üzemanyag ára

Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség XXL Diesel esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség megtakarítás
Ft
1 km-re jutó üzemanyag-költség normál dízel esetén
Ft
1 km-re jutó üzemanyag-költség XXL Diesel esetén
Ft
Kilométerenkénti megtakarítás mértéke
Ft
További megtakarításokat érhet el a MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag használatával
km
liter
km/év

Kenőanyag ára

Ft
Ft
Átlagos éves kenőanyag-szükséglet standard 15W-40 esetén
Ft
Átlagos éves kenőanyag-szükséglet MOL Mistral esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel és standard 15W-40 esetén
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség normál dízel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 esetén
Ft
Átlagos éves megtakarítás
Ft
Átlagos éves üzemanyag-költség MOL XXL Diesel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag együttes használatával
Ft
Átlagos éves megtakarítás MOL XXL Diesel és MOL Dynamic Mistral 5W-30 kenőanyag együttes használatával
Ft
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Ha egy jól kiválasztott magas oktánszámú versenybenzint jól beállított kompressziószint mellett használsz, akkor növekedni fog a motorod teljesítménye.

További információk

A biztonságos repülés hajtóanyaga. A kiváló teljesítményű JET-A1 sugárhajtómű-tüzelőanyag tisztaságát a speciális gyártási körülmények garantálják.

Biztonsággal a levegőben

A repülőgépek biztonságos működését garantáló üzemanyag tisztaságát a speciális gyártási körülmények garantálják. Az adalékok megakadályozzák a lerakódások keletkezését az égéstérben, védelmet nyújtanak a korrózió és a gyantásodás ellen.

Termékeink megfelelnek az alábbi szabványoknak/előírásoknak

 • AFQRJOS
 • DERD 2494
 • IATA Guidance Material, Kerosine Type Fuel
 • ASTM D1655-97 Kerosine Type JET-A1
 • MSZ 10870:2012


Felhasználási javaslatok

 • Tisztaság a felhasználáskor: az üzemanyag felhasználhatóságának fontos szempontja a termék tisztasága, víz és mechanikai szennyeződések kiküszöbölése. Ezt a felhasználás során is szem előtt kell tartani.
 • Ellenőrzés és tisztítás: javasolt a repülőgépek tankjában és a tárolótartályokban összegyűlő víz ellenőrzése és a tartályok rendszeres tisztítása


Kereskedelmi információk

 • Szabványszám: MSZ 10870:2012
  AFQRJOS
 • KN kód: 27100051

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Üzemanyagaink a bioüzemanyagok forgalmazási kötelezettségére vonatkozó törvényi előírásoknak és a hatályos magyar szabványoknak megfelelően biokomponenseket tartalmazhatnak, amelynek mértéke nem haladja meg a hatályos termékszabványokban megengedett felső értéket.*

*Benzinekben max. 5,0 tf% bio-etanol és/vagy max. 15,0 tf% bio-ETBE az érvényes szabvány előírásait figyelembe véve, míg dízelekben max 7,0 tf% FAME tartalmú üzemanyagokat forgalmazunk.


Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok