Autógáz

Kedvezőbb károsanyag-kibocsátás, gazdaságossággal karöltve. A speciális összetételű, magas oktánszámú, biztonságosan tankolható és használható autógázt a kijelölt töltőállomásainkon és szerződéses partnereinknél MOL eco+ Autógáz márkanéven találhatja meg.

A MOL eco+ a külön erre a hajtóanyagra tervezett, valamint a speciális eszközök beépítésével gázüzemre átalakított gépjárművek ideális üzemanyaga.


MOL eco+ Autógáz kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével Ön könnyen, gyorsan és egyszerűen kiszámíthatja autójának kettős (benzin-gáz) üzeműre történő átalakításának megtérülési idejét, valamint üzemanyag-felhasználásának mértékét.

Megtakarítási kalkulátor
liter/100 km
km/év

Üzemanyag ára

Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft/liter
nettó ár jövedéki adóval
Ft
Átszerelési költségekről kérjük, tájékozódjon bármely hivatalos autógáz átszerelő műhely honlapján.
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.


Kevesebb káros anyag, gazdaságosság

Az autógáz tankolása és használata biztonságos, számos környezetvédelmi és gazdaságossági előnnyel bír. Motoroktánszáma jelentősen meghaladja a szabvány előírását, értéke jellemzően 93 körüli. A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal üzemelő autókéval szemben.


Felhasználási javaslatok

Az autógázzal üzemelő jármű tankolásánál, beindításánál, üzemeltetésénél speciális szabályok az irányadóak.

  • Hidegindítás: 0 °C alatti hőmérsékleten előfordulhatnak indítási nehézségek, ezért ilyenkor ajánlatos benzin üzemmódban indítani. Ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletet, akkor kapcsoljuk át – az adott járműre előírt utasítás szerint – gáz-üzemmódra.
  • Szívószelep-tisztántartás: egyes gázüzemre utólag átalakított gépjárműtípusoknál problémát okozhat a szívószelepeken keletkező lerakódás. Megoldást jelenthet, ha felváltva használjuk a benzines és gázos üzemmódot, lehetőséget biztosítva a motorbenzines tisztításra. 20-30%-os benzines futás részaránnyal a tisztítás a problémás típusoknál is megoldható. A lerakódások képződésének csökkenését eredményezi a megfelelő, alacsony hamutartalmú motorolajok használata is.

Termékleírás

Autógáz
Szabványszám: MSZ EN 589:2009
KN kód: 27111397

Letölthető anyagok

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×