Stratégiai oktatási kapcsolatok

A vonzó munkáltatói arculat és az együttműködésre építő vállalati működés megteremtése és megőrzése alapvető fontosságú ahhoz, hogy a stratégiánk megvalósításához szükséges tudással rendelkező fiatal tehetségeket megtaláljuk és bevonzzuk, olyan lehetőségeket kínálva számukra, amelyek szakmai és személyes fejlődésüket is elősegítik. A tehetségek felfedezésére vonatkozó stratégia egyik alappilléreként a MOL Magyarország együttműködéseket folytat közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel.

2017-ben Magyarországon öt felsőoktatási intézmény – Pannon Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Debreceni Egyetem –, hét karával alakítunk ki partnerséget, amelyek legfontosabb célja a képzési programok ipari igények szerinti fejlesztése.

Az oktatási intézményekkel kialakított kapcsolataink az elmúlt években megteremtették a duális képzés alapjait, a közép- és a felsőoktatásban egyaránt.

A MOL Magyarország Downstream üzletágának részeként a MOL Petrolkémia 2017 szeptemberében indított villanyszerelő és vegyésztechnikus duális szakképzést a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakképző Iskolájával és a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumával együttműködve. A felsőoktatásban jelenleg két, 2018-tól négy egyetemmel közösen duális képzések keretében látjuk el hallgatóink gyakorlati ismereteinek bővítését.

Az együttműködések keretében már 2 MOL Tanszék működik az országban, egy a Pannon Egyetemen (vegyészmérnöki képzés), és egy a Miskolci Egyetemen (olaj- és gázmérnök képzés). A Debreceni Egyetemen létrehozott MOL Petrolkémia kihelyezett tanszéken petrolkémiai tantárgyak vannak beépítve a vegyészmérnöki képzési programba.

Mindezeken felül, partner oktatási intézményeink támogatásunkkal tovább erősítik a hazai képzések minőségét annak érdekében, hogy a magyar természettudományos és mérnöki tudás versenyképes maradjon.


Duális képzés

Duális képzési programjaink célja, hogy kiegészítse az oktatási intézmények által nyújtott elméleti oktatást naprakész, vállalat specifikus gyakorlati ismeretekkel, annak érdekében, hogy a középiskolai tanulók és az egyetemi hallgatók tanulmányaik során minél korábban megismerkedjenek a vállalat működésével, illetve a rájuk váró szakmai feladatokkal, kihívásokkal.

Duális tanulóink és hallgatóink számára a magas színvonalú gyakorlatorientált oktatás és a szakmai feladatok mellett a képzés teljes időtartama alatt vonzó bér- és juttatási csomagot kínálunk.

Célunk, hogy a végzést követően a fiatalok pályakezdő szakemberként, mégis több éves tapasztalattal lépjenek ki a munka világába.

Középfokú duális képzés

A szakképzés ideje alatt a tanulók – a választott szakmától függően – 10-11. évfolyamon, vagy 13. évfolyamon szerezhetnek gyakorlati ismereteket a MOL Petrolkémia Zrt. tiszaújvárosi székhelyű korszerű tanműhelyeiben.

Választható szakmák:

  • Villanyszerelő
  • Vegyésztechnikus

Partner intézmények:

Felsőfokú duális képzés

A 4 féléves mesterszintű mérnök képzések alatt a hallgatók a félév első felében az egyetemen sajátítják el az elméleti ismereteket, a félév második felében pedig a vállalat telephelyein és fióktelepein (pl. Algyőn, Százhalombattán, Tiszaújvárosban), valós ipari környezetben, biztonságos körülmények között tapasztalt munkatársaink oktatják őket. A képzés keretében lehetőséget biztosítunk a diplomadolgozat elkészítésére, amelyhez a legjobb vállalati konzulensek nyújtanak szakmai támogatást.

Választható képzések:

  • Vegyészmérnöki MSc (magyar) a Debreceni Egyetemen (MOL Petrolkémia) és a Pannon Egyetemen (MOL)
  • Olaj-és gázmérnök MSc (angol) a Miskolci Egyetemen (MOL)
  • Gépészmérnök MSc (magyar) a Miskolci Egyetemen (MOL Petrolkémia)

Partner intézmények:

Jelentkezés:

www.felvi.hu

A duális jelentkezés egyetemenként eltérő lehet! Kérjük, tájékozódjon az egyetemek honlapján!

Információ a duális képzésekről:

duálisképzéEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MOL Petrolkémia Duális képzés

Hasznos linkek

Adatvédelmi dokumentumok

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×