Megbízható motorvédelem 500 üzemórán keresztül

 A mezőgazdasági gépgyártók a költséghatékonyság növelése és a környezet védelme érdekében folyamatosan fejlesztik erőgépeiket, amelyeknek  alacsony károsanyag kibocsátású dízelmotorjai hosszú élettartamú, speciális kenőanyagokat igényelnek. A MOL-LUB Kft . új MOL Farm Protect E9 15W-40 motorolajának tesztelésére a korszerű üzemeltetési módszereket alkalmazó Margittasziget 92 Kft. vállalkozott . A John Deere traktorok segítségével végzett 500 üzemórás vizsgálat igazolta, hogy a MOL Farm Protect E9 motorolaj végig kimagasló motorélettartamot és maximális motorvédelmet biztosított , sőt egyes géptípusoknál nagy biztonsággal nyújtott lehetőséget az olajcsere-periódus növelésére, 375-ről 500 üzemórára. 

A Margittasziget 92 Kft . Dél-Baranyában, Újmohácson több mint 3700 hektáron gazdálkodik. Szakmai berkekben a legeredményesebb szójatermesztők között tartják számon, ami a természeti adottságokkal összhangban álló, saját erőből fejlesztett technológiának köszönhető.

A MOL Farm Protect E9 15W-40 motorolaj a nálunk végzett 500 üzemórás teszt során végig tökéletes motorvédelmet biztosított, amit olajdiagnosztikai vizsgálati eredmények igazoltak. A motorok kopása minimális volt, egyes géptípusoknál az olajcsere-periódust is növelni tudtuk, így a ritkább alkatrész- és olajcsere miatt kevesebb leállással többet tudunk termelni.

Gerber József, műszaki szaktanácsadó,
Margittasziget 92 Kft.

A MOL Farm Protect E9 15W-40 motorolaj az 500 üzemórás vizsgálat során bizonyíthatta, hogy hosszú csereperiódus alatt is kiváló motorvédelmet biztosít, tökéletesen megfelel a gépgyártói teljesítmény előírásoknak. A tesztben résztvevő John Deere 8330 és 6530 típusú traktorokat a mezőgazdaságban megszokott , mindennapos körülmények között használták, ami időszakonként erőteljes, fokozott terhelést jelentett (72% talajművelés, 21% szántóföldi vontatás, 6% közúti vontatás, 1% egyéb tevékenység). A motorolaj viselkedésének ellenőrzésére 100 üzemóránként vettek olajmintát, ezek elemzését a nemzetközileg akkreditált MOL LubCheck laboratórium végezte.

Az eredmények meggyőzően bizonyították, hogy a MOL Farm Protect E9 15W-40 motorolaj 500 üzemórán keresztül megbízható motorvédelmet nyújtott. A teszt kimutatta, hogy a viszkozitás minimálisan változott , vagyis a motorolaj nem használódott el, a szennyezőanyag-kezelő képessége kiváló volt. A stabil viszkozitásnak köszönhetően a motorolaj nyújtott olajcsere-periódus mellett is optimális kenést biztosított.

A természetes alkatrészkopásból eredő vastartalmú kopásrészecskék tömegaránya messze elmaradt az olajdiagnosztikai gyakorlatban általánosan elfogadott 75 mg/kg riasztási szinttől. A siklócsapágyakban előforduló színesfémek koncentrációi is nagyon alacsony szinten maradtak, így a motorolaj bizonyított a maximális motorélett artamot garantál.

A teszt igazolta, hogy a MOL Farm Protect E9 15W-40 motorolaj a gépgyártói előírásoknak megfelelve, kockázatok vállalása nélkül használható 500 üzemórán keresztül, így egyes géptí pusoknál akár 25%-kal kevesebb motorolaj-felhasználás érhető el. A hatékony kopásvédelemnek köszönhetően a kevesebb alkatrészcsere miatt a karbantartási költségek akár 15%-kal is csökkenhetnek.

Az esettanulmány idején az olaj-és gépdiagnosztikai szolgáltatásunk neve WearCheck volt, amely 2017-ben LubCheck-re változott.

Adatlap

Cég:

Margittasziget 92 Kft.

Iparág:

Mezőgazdaság

Felhasználás:

John Deere 8330 és 6530 traktorok

Kérdezze szakértőnket!
Hudák Attila

Gépészmérnök
Közlekedési és ipari hajtóműolajok, traktorolajok, off-road járművek kenőanyagai

ahudak@mol.hu
Felkeltettük az érdeklődését?
×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×