Banner

Sokszínűségi Karta Magyarország

A MOL aláíróként csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz.
http://sokszinusegikarta.hu/sokszinusegi-karta/

A MOL elkötelezett az egyenlő bánásmód, az esélyegyenlőség és a szervezeti sokszínűség mellett, ezért aláíróként újabb egy évre csatlakozott az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországhoz.

A MOL 2030 Enter Tomorrow stratégiájának egyik sarokpontja a vállalati kultúra fejlesztése. Az együttműködésre, rugalmasságra, sokszínűségre és innovációra építő szervezet elengedhetetlen ahhoz, hogy sikerrel valósítsuk meg üzleti céljainkat.  A MOL-nál hiszünk abban, hogy napjaink folyamatosan és gyorsan változó globális gazdaságában a sokszínű munkaerő alkalmazása és a befogadó vállalati kultúra nem csupán eszköz a célok elérésére érdekében, hanem üzleti előny is egyben. Olyan munkakörnyezetet alakítunk ki, amely tiszteletben tartja a munkavállalók különbözőségét, egyedi értékeit és igényeit, ahol a munkavállalóknak lehetőségük van arra, hogy képességeiket, tehetségüket a vállalati értékeket szem előtt tartva, az üzleti célok megvalósítása érdekében kibontakoztassák.. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk a hátrányos megkülönböztetés minden fajtájának tilalma mellett.

2010 óta készítünk Esélyegyenlőségi tervet, amelyben kiemelten foglalkozunk a speciális igényű munkavállalói csoportokkal, nyomon követjük foglalkoztatási helyzetüket és programokat hajtunk végre érdekükben. Kiemelt célcsoportjaink között szerepelnek a nők, a családos, ezen belül kisgyermeket nevelő munkavállalók, a megváltozott munkaképességűek, a különböző generációkhoz tartozó munkavállalók, vagy a nemzetiséghez, etnikai kisebbséghez tartozó munkavállalók is.

Nagy hangsúlyt fektetünk a családokra. Az újdonsült szülők részére komplex programot biztosítunk, amelynek része a szervezett kapcsolattartás a gyermekgondozás miatt távollévő munkatársakkal, vagy a MAMI tréning, amelyet az anyukák munkába történő eredményes visszatérésének érdekében működtetünk. Az újdonsült szülőknek babakelengye ajándékkártyával kedveskedünk, emellett a cafeteria keretből adómentes juttatásként bölcsődei és óvodai költségtámogatást igényelhetnek, ami további segítség a fiatal családoknak. A családi napok és nyílt napok keretében munkatársaink családtagjaikkal együtt vehetnek részt kikapcsolódást, feltöltődést jelentő szabadidős programokon.

Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink össze tudják hangolni munkahelyi feladataikat a családi és magánéletükkel, ezért egyre több munkakörben tesszük elérhetővé  a rugalmas munkavégzést, például a kötetlen munkaidőt és a távoli (munkavállaló otthonából történő) munkavégzést.

Figyelmet fordítunk arra, hogy a felvételre kerülő, vagy a már nálunk dolgozó megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő munkatársainknak biztosítsuk az egészségi állapotuknak megfelelő, hozzáférhető munkahelyi környezetet, valamint évente egy alkalommal egészségpénztári támogatásban részesítjük őket. Évről évre meghirdetjük „MOL eQUALITY” programunkat, melynek keretében –két-három fogyatékkal élő egyetemi hallgatót fogadunk kötelező szakmai gyakorlatra vagy diákmunkára. A program célja, hogy a fiatal szakemberek szakmai tapasztalathoz juthassanak, az őket foglalkoztató szervezetek munkatársai pedig megismerhessék a fogyatékkal élő emberekkel közös munkavégzés lehetőségeit.

Tagjai vagyunk a Hungarian Business Leaders Fórum (HBLF) ROMASTER programjának, melynek célja a tehetséges, hátrányos helyzetű roma diákok felkarolása. Jelenleg is három kimagaslóan tehetséges fiatalt támogatunk, róluk ITT lehet olvasni.

A MOL alapító tagja a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesületnek. Együttműködünk más, az esélyegyenlőség biztosításáért elkötelezett vállalatokkal, emellett folyamatosan fejlesztjük saját gyakorlatainkat, törekszünk arra, hogy mi magunk is jó példával szolgáljunk.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×