Speak-Up!

Szabályozási nem megfelelőségek és etikai problémák bejelentése, etikai kérdések beküldése

A MOL-csoport Csoportszintű Complaince & Etika szervezete vállalati panasz kezelési rendszert üzemeltet a Csoportszintű Etikai Megbízott irányítása alatt az Etikai Tanács Eljárási Rendje szerint amelyen keresztül megválaszolásra kerülnek az etikai kérdések, kivizsgálásra kerülnek a bejelentések és az Etikai Tanács megvizsgálja a felmerült nem megfelelőségeket.

Amennyiben nem megfelelőséget, visszaélést kíván bejelenteni, kérjük, lépjen kapcsolatba a Csoportszintű Complaince & Etika szervezettel vagy az érintett MOL-csoport vállalat helyi etikai megbízottjával.

A helyi etikai megbízott elérhetőségéért lépjen kapcsolatba az érintett MOL-csoport vállalattal.

Cím: MOL-csoport Etikai Tanács 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

24 órás üzenetrögzítős telefon: (+36 1) 464-1725 (külső vonalról) vagy 21-725.

Az alábbi űrlap kizárólag etikai visszaélések, illetve szabálytalanságok bejelentésre szolgál, egyéb – pl. termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatos – panaszokkal, észrevételekkel kérjük, keressen minket a kapcsolat oldalon található elérhetőségek egyikén.

Az Etikai Kódex megsértésének internetes bejelentése
A fájl mérete maximum 10MB lehet.

Elérhetőség (Kérjük, adja meg, hogyan léphetünk kapcsolatba Önnel, ha kérdés merül fel panaszával kapcsolatban, illetve értesíteni szeretnénk a vizsgálat eredményéről)

Panaszát bizalmasan kezeljük, de lehetősége van névtelen bejelentést vagy kérdést küldeni, amennyiben azonban megadta elérhetőségét, az eljárási rendnek megfelelően értesítjük az etikai vizsgálatról és annak eredményéről.

A bejelentések kezelését a panaszokról és közérdekű közleményekről szóló 2013. évi CLXV. törvény szabályozza. A bejelentéseket és a közölt személyes adatokat bizalmasan kezeljük, melyek kizárólag a kivizsgálásért felelős szervezet (Csoportszintű Compliance & Etika és MOL-csoport Etikai Tanácsa) számára hozzáférhetőek, kivéve azok kivizsgáláshoz elengedhetetlen mértékű továbbítását. Személyes adatokat addig őrizzük meg, ameddig a vizsgálat lefolytatása céljáéból szükséges, és a vizsgálat lezárását követően legfeljebb 60 napig, illetve amennyiben a vizsgálat alapján további eljárás indul, annak jogerős befejezéséig tároljuk. A MOL-csoport etikai bejelentő rendszerének adatvédelmi nyilvántartási száma Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál: NAIH-52211.

Kijelentem, hogy az etikai bejelentést jóhiszeműen teszem, olyan körülmény(ek)ről, amelyekről tudomásom van, vagy kellő alappal feltételezem, hogy az(ok) valós(ak). Tudomásul veszem, hogy ha nyilvánvalóvá vált, hogy mint bejelentő rosszhiszeműen, döntő jelentőségű valótlan információt közöltem, és ezzel bűncselekményre vagy szabálysértés elkövetésére utaló körülmény merül fel, személyes adataimat az ezen eljárások lefolytatására jogosult szerv, hatóság vagy személy részére át kell adni. Amennyiben alappal valószínűsíthető, hogy a rosszhiszemű bejelentés vagy a közölt valótlan információ másnak jogellenes kárt vagy egyéb jogsérelmet okozott, személyes adataimat az eljárás kezdeményezésére, illetve lefolytatására jogosult szervnek, hatóságnak vagy személynek kérelmére át kell adni.
Ellenőrzés
Feltöltés
A megjelölt mezők kitöltése kötelező.
Űrlap elküldve!

Köszönjük érdeklődését / megkeresését, amelyre hamarosan válaszolunk.

Kérjük, próbálja újra!

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×