Együtt szendvicseztek a MOL-os klubcsapatok

Budapest, 2017. november 6. – Klubszendvics-napot tartottak a MOL-csapat oszlopos tagjai. A vállalatcsoport által támogatott sportegyesületek legnépszerűbb játékosai közösen készítették el csapatuk kedvenc szendvicseit. Az apropót egyrészt a november 3-i szendvics világnapja adta, másrészt immár öt eredményes és népszerű klubcsapat szerepel a MOL-csapat tagjai között. A MOL klubszinten is a legjobbakat támogatja.

A magyar gazdaság zászlóshajójaként a MOL küldetésének tekinti a sport, és a tehetséges versenyzők felkarolását. Szponzorációs tevékenysége során arra törekszik, hogy a népszerű, sok szurkolót és sportolót megmozgató sportágak képviselőinek szavazzon bizalmat. A MOL támogatásával versenyez többek között Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Hosszú Katinka szintén olimpiai bajnok úszó, Babos Tímea világbajnok teniszező, és a vállalat szponzorként jelen van a labdarúgó-, valamint a kézilabda válogatott életében is.

„Erősebb szerepre törekszik a klubcsapatok támogatásában a MOL. Magyarország legnagyobb vállalata, a nemzeti válogatottak versenyzői mellett, a sportolók nevelésében meghatározó szerepet vállaló sportegyesületekkel is együttműködik. Törekvésünket érzékelteti, hogy október végéig immár öt klubcsapattal írtunk alá szponzori megállapodást. A társaság színeiben versengőkre eddig is igaz volt, hogy valamilyen szálon kötődnek cégünkhöz, és ezen a gyakorlaton az egyesületek kiválasztásánál sem változtatunk” – fejtette ki Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

A szegedi MOL-Pick az energetikai cég elválaszthatatlan partnere, hiszen az algyői olajmezőn félévszázadra tekint vissza a kőolaj-kitermelés. A Videoton FC, vagy a MOL elit klubjához néhány napja csatlakozó Fehérvár AV19 jégkorongozóinak otthonául szolgáló Székesfehérvár közelében működik a százhalombattai finomító. A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub, illetve a Szolnoki Vízilabda Sport Club támogatása melletti érvek egyike pedig az volt, hogy a régió szintén fontos szerepet tölt be a MOL kőolaj-kitermelését tekintve.

November 3. a szendvics világnapja. Ebből az alkalomból a MOL a kulináris élvezetek népszerűsítésére koncentrált, és saját sportválogatottját erősítő klubcsapatok meghatározó tagjait hívta meg egy gasztronómiai erőpróbára. A rendezvényen a már tradicionálisan a vállalathoz kötődő MOL-Pick Szeged színeiben Zubai Szabolcs, a Videoton FC képviseletében Juhász Roland mutatta meg, mit tud a konyhában. A barátságos versengésbe beszálltak az új szponzoráltak is. A Fehérvár AV19 hokicsapatából Kóger Dániel, a Szolnoki Olaj KK delegáltjaként Vojvoda Dávid, a Szolnoki Vízilabda SC mezében Nagy Viktor kötött kötényt magára.

A népszerű játékosok saját recept alapján dolgoztak, és különféle szendvics-remekművekkel lepték meg a meghívottakat. A más-más sportágak bajnokságaiban pályára lépő, illetve medencébe szálló csapatokat képviselő sportolókban az volt a közös, hogy mindannyian olyan sikeres klubokban játszanak, amelyek tagjai a cég elit-sportistállójának, a MOL-csapatnak.

A MOL klubnapján az NB 1-ben éllovas Videoton FC csapatkapitánya, Juhász Roland a sokmagvas baguette-ben, natúr csirkemellből, salátából, paradicsomból és a Videoton miatt kihagyhatatlan TV paprikából készítette el a Vidi szendvicsét. Nagy Viktor, a világbajnok Szolnoki Vízilabda SC kapusa olyan szendvicset készített, ami kötődik a vízhez, így a pékárut friss tonhallal töltötte meg. Vojvoda Dávid, a magyar válogatott és a Szolnoki Olaj KK bedobója ki nem hagyta volna az olajat a szendvicséből, és olajbogyóval szórta meg a sajttal teli baguette-jét. Kóger Dániel, a Fehérvár AV19 játékosa uborkát, kolbászt, tonhalat, és ha már jégkorongról van szó jégsalátát tett csapata szendvicsébe. Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged játékosa nem meglepő módon téliszalámival vadította klubszendvicsét.

 Szendvics a klubból

Hús és zöldség, egy kis öntettel megvadítva, két-három szelet pita, kenyér, vagy pirítós között. Az időszámításunk előtti időkben is ismert recept szerint készülő ételt az 1700-as évek óta, a kenti Sandwich grófság IV. earljének jóvoltából emlegetik szendvics (sandwich) néven. Tizenkilencedik század végi változata pedig, klubszendvics (Club Sandwich) néven, az Egyesült Államokból indult világhódító útjára.

 Máig nincs válasz arra, ma ismert formájában, hol késztették el először. Egyes források szerint a New York-i Union Club, mások szerint a Saratoga Springs kártyaklub vette étlapjára elsőként a két-két enyhén pirított, majonézzel vékonyan megkent szendvicskenyér között, szeletelt főtt baromfihúst, sült baconszeleteket, paradicsom- és hagymakarikákat tartalmazó klubszendvicset. A klubszendvics egy évszázad alatt sokat változott. Korszerűnek számító változatai gyakran kétrétegűek, és van ahol negyedekbe, félbe vágva, koktélpálcikákra tűzve, esetleg krumplisaláta, sült krumpli kíséretében tálalják.

A lehetséges összetevők köre is nagyobb szabadságot ad a konyhafőnököknek. A korábban egyeduralkodó csirkehús helyett, kerülhet bele pulyka, vagy akár marhahús is. A majonéz mellett teret nyert mustár, a tojás, és az ízvilágot esetenként salátalevelek színesítik. És, ha ez nem lenne elég, megjelentek a különlegességek is. Ilyenek a vegetáriánus változatok, amely tartalmazhatnak humuszt, avokádót, spenótot. Az igazi ínyencek pedig olyan specialitásokat kóstolhatnak, mint az osztrigás, vagy a rákos klubszendvics.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×