A MOL támogatottjaként Babos Tímea 22 helyet javított a világranglistán egy hónap alatt

Elképesztően kezdte a szezont a tavaly páros WTA világbajnoki címmel záró Babos Tímea. A legmagasabban jegyzett magyar teniszező Ausztráliában megnyerte első Grand Slam trófeáját párosban Kristina Mladenovic oldalán, majd egy hétre rá egyéniben nyert Tájpejben WTA-tornát. Így a MOL Csapat kiválósága egy hónap alatt az 57. helyről a 35. helyig lépett előre az egyéni világranglistán. A páros világranglistán is karriercsúcsot ért el, január végén az 5. volt.

Babos Tímea és a MOL kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza. Babos pályafutásának kezdete óta a MOL támogatottja, eleinte a tehetségtámogató programban vett részt, majd 2011 óta a MOL-csapat profi tagja. Babos Tímeának 2017 volt a jubileumi tízedik szezonja a cég támogatottjaként.

 „Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni. Az elmúlt két hét alatt Grand Slam-győzelem párosban, Grand Slam-döntő vegyespárosban, tornagyőzelem egyesben a WTA Touron! Elképesztően jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem” — nyilatkozta Babos Tímea, aki nem is álmodhatott volna szebb szezonkezdetről. 

Tehát a dicsőséges "január hadjáratában" a soproni teniszező nemcsak Ausztráliát tarolta le, hanem lendületből megnyerte egyéniben pályafutása hatodik WTA-tornáját is, így kiváló formában várja a szezon folytatását. Két hét múlva első kiemeltként, címvédőként fog nekivágni a budapesti WTA-tornának.

„Felelős magyar vállalatként a MOL célja, hogy minél előbb felismerje a tehetséget a sportolókban, elindítsa őket a sikerhez vezető úton, mert ők azok, akik jó példát mutatnak a közösség számára. A MOL Új Európa Alapítvány több mint tízéves fennállása óta több mint kétezer fiatal sportolót támogatott, 375 millió forintból. Boldogok vagyunk, hogy a magyar tenisz jelenlegi szárnyalásához hozzájárulhattunk az elmúlt években, hiszen Babos Timi és Fucsovics Marci mellett több éven keresztül volt Alapítványunk támogatottja Valkusz Máté, Zsiga Máté és Nagy Adrienn is” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója

A MOL Csapatról

A sportszponzorációt tekintve a MOL a régió több országában is jelen van. A támogatott sportolókban, illetve csapatokban közös, hogy saját hazájukon belül olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Magyarországon az élversenyzőkön túl a vállalat a fiatalokra is figyel, a MOL Tehetségtámogató Program évente közel 150 sportolónak nyújt komoly anyagi segítséget. A MOL Új Európa Alapítványa 12 év alatt eddig több mint kétezer fiatal sportolót támogatott, 375 millió forintból, ezen belül a teniszre közvetlenül 11,3 millió forintot fordítottak. Babos Tímea mellett a jelen legjobb magyar férfi teniszezője, Fucsovics Márton is 7 éven át volt a program támogatottja. A legtehetségesebb utánpótláskorú versenyzők pedig felnőtt sportolóként akár a MOL Csapat tagjaivá is válhatnak. Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, vagy éppen Babos Tímea mellett a legnépszerűbb csapatsportokban is tekintélyes a vállalat portfóliója, a Videoton FC, a MOL-PICK Szeged kézilabdacsapat, a Szolnoki Olaj kosárlabda csapat, a Szolnoki Vízilabda SC és a Fehérvár AV 19 jégkorong klub mellett a magyar labdarúgó, kézilabda és vízilabda válogatottat is a MOL-csoport támogatja.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×