Fasimon Sándort jelöli a MOL az INA élére

  • Az INA jelenlegi elnökét Áldott Zoltánt a MOL és a Slovnaft Felügyelő Bizottságának tagjává választották, és a szakember ezennel leköszönt az INA Igazgatóságának elnöki posztjáról.
  • A MOL Fasimon Sándort javasolja az INA Felügyelő Bizottságának az INA Igazgatóságának elnöki posztjára.
  • Fasimon Sándor 2013 óta felel a MOL magyarországi működéséért.

Budapest, 2018 április 12. – Áldott Zoltánt, az INA Igazgatóságának elnökét ma a MOL Felügyelő Bizottságának tagjává választották. Áldott Zoltán ezután bejelentette, hogy az INA júniusi éves rendes közgyűlését követően leköszön az INA-ban betöltött tisztségéről. A MOL bejelentette, hogy Fasimon Sándort jelöli az INA Igazgatóságának elnökévé.

A MOL-csoport április 12-én tartott éves rendes közgyűlésen Áldott Zoltánt a MOL-csoport Felügyelő Bizottságának tagjává választották. A szervezet feladata, hogy felügyelje a több mint 30 országban jelenlévő vállalat tevékenységét. Ezt megelőzően a szakembert a Slovnaft április 5-én tartott éves közgyűlésén a Slovnaft Felügyelő Bizottsági tagjának is megválasztották. A Felügyelő Bizottság tagjaként Áldott a jövőben nem tölt be tisztséget a MOL-csoport Ügyvezető testületében.

Áldott Zoltán hivatalosan is bejelentette az INA Felügyelő Bizottságának elnökének, hogy lemond elnöki tisztségéről. A szakember mindadott betölti az INA Igazgatóságának elnöki posztját, amíg a Felügyelő Bizottság kinevezi utódját.   

Áldott Zoltánt 2010 áprilisában nevezték ki az INA Igazgatóságának elnökévé azzal a céllal, hogy mentse meg a csődtől a céget, és egy olyan nyereséges vállalattá alakítsa azt, amely értéket teremt részvényesei számára. A szakember számos nehézség közepette teljesítette e feladatokat, ahogy azt az INA 2017-es eredményei is bizonyítják. Mindemellett Áldott Zoltán minden tőle telhetőt megtett azért, hogy vezetése alatt a legjobb nemzetközi üzleti gyakorlatnak megfelelő, piaci elvek alapján működő vállalattá alakítsa át a korábban állami irányítás alatt működő INA-t.

A MOL ma bejelentette, hogy Fasimon Sándort jelöli az INA Igazgatóságának elnökévé.

Fasimon Sándor 2011 óta tagja a MOL-csoport Ügyvezető testületének, melynek az INA elnökeként is tagja marad. A szakember egyike a legtapasztaltabb felsővezetőknek. A MOL Magyarország ügyvezető igazgatójaként sikeresen irányította és integrálta a hazai működést a vállalatcsoporton belül. Vezetése alatt jelentősen megnőtt a szervezet hatékonysága és működésének átláthatósága. Az elmúlt öt évben növekedésnek indult a korábban csökkenő termelést mutató magyarországi szénhidrogén-mezők termelése, és a Dunai Finomító Európa egyik leghatékonyabb finomítójává vált. Fasimon Sándor vezetése alatt jelentették be a MOL történetének legnagyobb petrolkémiai fejlesztéseit is.

A szakembernek komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik az ipari diplomácia terén, kiváló tárgyalópartner és remek üzletkötő. Nevéhez fűződik többek között a MOL gázüzletágának 2006-ban lezárt értékesítése. A MOL Magyarország ügyvezető igazgatójaként a fő feladata a hazai döntéshozókkal, Magyarország Kormányával és számos állami hatóssággal történő kapcsolattárs volt, és az elmúlt 5 évben számos kutatás-termelési területet sikerült elnyernie a vállalatnak. 

Fasimon Sándor 1998-ban kezdte karrierjét a MOL-nál, mint a kőolaj és kőolajtermék ellátásáért felelős igazgató.  2006 és 2009 között a MOL Russ (MOL oroszországi leányvállalatának) vezérigazgatója volt, majd 2009-2011 között a MOL Ellátás és Trading Divízió ügyvezető igazgatója, 2011 júniusától pedig a MOL Kutatás-Termelés Divízió ügyvezető igazgatója volt. 2012 októberében pedig ő lett az ügyvezető igazgatója a MOL-csoport magyarországi, szlovéniai, szerbiai és romániai működésért felelős flagship szervezetnek. A Moszkvában közgazdászként végzett szakember a magyar mellett angolul, oroszul és arabul beszél.

Áldott Zoltán az INA Igazgatóságának elnöke marad, amíg a Felügyelő Bizottság az INA júniusi éves rendes közgyűlésén Fasimon Sándort jelöli erre pozícióra.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×