Ismét tehetséges fiatalok mögé áll a MOL az autósportban

Budapest, 2018. április 27. – A Zengő Motorsport pilótái a MOL-lal együttműködve állnak rajthoz április 28-29-én a WTCR versenyén a Hungaroringen és május 1-én, a budapesti Nagy Futamon.

A Zengő Motorsport és a MOL az elmúlt években sikerrel juttatott el magyar pilótákat a nemzetközi szereplésig. A csapat idén is fiatal tehetségeknek biztosít versenyzési lehetőséget, az istállónak ebben a munkában pedig ismét partnere lesz a magyar nagyvállalat.

Zengő Zoltán csapata 2018-ban teljes szezont fut a FIA WTCR-ben, vagyis abban a versenysorozatban, amely idén mutatkozott be a WTCC utódjaként. A Túraautó Világkupában (WTCR) két rendkívül tehetséges fiatal magyar pilótával, Nagy Norberttel és Szabó Zsolt Dáviddal versenyeznek.

A király kategória kiválóságai mellett a Zengő Motorsport és a MOL színeiben a Nagy Futamon bemutatkozik a budapesti közönségnek György Anett, Jedlóczki Márk és Kismarty-Lechner Gábor is az istálló Leon Cupra versenyautóinak volánja mögött.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a MOL ismét segíti a főleg fiatal versenyzőkből álló csapatunk munkáját, pilótáink majd helyezésekkel próbálják meghálálni ezt a bizalmat. Reméljük, hogy eredményekben követik majd az elődöket" - mondta Zengő Zoltán, csapatvezető.

"A MOL jelen van a csapatsportoktól kezdve a rallyig a legkülönbözőbb sportágakban. Együtt örülünk a magyar szurkolókkal, ha versenyzőink sikereket érnek el a nemzetközi versenyeken. A Zengő Motorsporttal való együttműködésünk révén lehetőséget adunk a fiatal sportolókat, hogy bebizonyítsák, mindig jönnek újabb és újabb példaképek, akikre büszkék lehetünk” - tette hozzá Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL 2012 és 2015 között már együttműködött a Zengő Motorsporttal a fiatal tehetségek támogatásában. A vállalat és a versenyistálló együttműködése akkor rendkívüli sikereket hozott.

A MOL a klasszikus szponzorációs programjain kívül még egy külön Tehetségtámogató Programot is működtet a MOL Új Európa Alapítványán keresztül. A MOL Tehetségtámogató Program 2005-ös indulása óta összesen több mint 2000 fiatalt támogatott több mint 375 millió forint értékben. A program olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×