A MOL a legnépszerűbb munkaadók között

  •        A 16-26 éves korosztály szerint a MOL az egyik legvonzóbb munkahely Magyarországon
  •        A MOL 2030-ig szóló stratégiájának egyik sarokpontja a fiatalok bevonzása.

2018. december 3. – A PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. által készített felmérés szerint Magyarország egyik legvonzóbb munkahelye a MOL. A 16-26 éves korosztály egyöntetű véleménye, hogy szívesen indítaná karrierjét az olajipari vállalatnál. A MOL 2030-ig szóló stratégiájának egyik sarokpontja a fiatalok bevonzása. 

A MOL a régió egyik legerősebb vállalataként nemzetközi környezetet, folyamatos képzési lehetőségeket, valamint rugalmas és családbarát munkahelyet kínál a munkavállalók számára. A MOL-csoport központban dolgozó nemzetközi kollégák száma idén már meghaladta a 13 százalékot, illetve a MOL által szervezett családi napok Magyarország legnagyobb munkatársi eseményei közé tartoznak, amelyek évről-évre több ezer MOL-os családtagjának nyújtanak kellemes szórakozást.

De a MOL azért is különösen népszerű az ambiciózus fiatal tehetségek között, mert lehetőséget ad arra, hogy ne kelljen külföldre utazni a karrierépítéshez akkor sem, ha valaki egy multinacionális cég központjában akar karriert építeni. A közel 40 országban jelenlévő, de hazai központtal rendelkező MOL-csoport irányító szervezete ugyanis Budapesten működik. Itt döntenek a cégcsoport működéséről, itt alakítják ki annak stratégiáját.

A MOL különös figyelmet fordít erre a korosztályra, programjaikkal már középiskolától, egyetemeken át a pályakezdőkig célzott programokkal rendelkezik és évente mintegy 100 pályakezdőt vesz fel Magyarországon. Többek között e szempontoknak is köszönhető, hogy a vállalat novemberben két rangos elismerésben részesült;

A MOL a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft. felmérése alapján bekerült Magyarország tíz legvonzóbb munkahelye közé és megkapta a családbarát munkahely kitüntető díjat is. A MOL két éve meghirdetett MOL 2030 stratégiájának pedig sarokpontja a vállalati kultúra további fejlesztése is. Így a jövőben még több nemzetközi szintű karrierlehetőség várható majd a MOL-csoportnál, amely stratégia meghirdetése óta számos új területre lépett be, így például a közösségi autózás, a Fresh Corner lánc kiépítése vagy akár a több milliárd dollár értékű petrolkémiai befektetések elindítása. A MOL-csoport stratégiájának újabb és újabb projektjei számos új karrierlehetőséggel és kihívással kecsegtetnek a jelen és a jövő MOL-os munkatársai számára.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a MOL-csoport több mint 30 országban van jelen és 40-nél is több nemzet képviselője dolgozik nálunk. E sokszínűség az egyik legfontosabb munkavállalói értékajánlatunk. HR stratégiánkat a munkavállalói élmények, a tehetségek megszólítása és megtartása, a digitalizáció és innováció köré építjük. Büszke vagyok, hogy törekvéseinknek jól látható eredménye van. Ez a díj megerősít bennünket abban, hogy a sokszínűség hozzájárul az üzleti sikerekhez: minél több nézőpontból közelítünk egy-egy kezdeményezéshez, annál hatékonyabb és ügyfélbarátabb megoldások születnek” – mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR-igazgatója.

 „Felelősen gondolkodó vállalatként kiemelten fontos számunkra, hogy a MOL-ra ne pusztán az üzleti eredményessége kapcsán gondoljanak az emberek, hanem megismertessük magunkat úgyis mint Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója. Az elmúlt időszakban számos kezdeményezést indítottunk útjára, vállalaton belül és kívül is. Legyen szó a munkatársaink jóllétét növelő intézkedésekről vagy aktivitásokról, amelyek közelebb viszik vállalatunkat a fiatalabb generációkhoz is. Ezek a díjak megerősítenek bennünket abban, hogy a 2030-as stratégia célkitűzéseivel összhangban, jó útra léptünk munkáltatói márkaépítő tevékenységünkben is. A MOL-nál elkötelezettek vagyunk a jövő iránt” - emelte ki Bauer Dávid, a MOL Magyarország HR-igazgatója.

A PwC 2016-ban indította a felmérését, azóta összesen 20 ezer fiatalt kérdeztek meg. Az idei kutatásba bevont 7 ezer pályakezdő vagy pályaválasztás előtt álló fiatal 6 százaléka középiskolás, 43 százaléka egyetemen vagy főiskolán tanul. Utóbbiak 51 százaléka munkát is vállal a tanulmányai mellett

 

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

 

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×