MOL MesterM-díj középiskolai tanároknak

Második alkalommal díjazta a MOL azokat a középiskolai kémia, fizika és matematika tanárokat, akik a természettudományok oktatásában kiemelkedő munkát végeztek. A MesterM-díj érdekessége, hogy nem szakmai szervezetek, hanem a legilletékesebbek, egykori tanítványaik jelölik a díjra kedvenc tanárukat. A Szépművészeti Múzeumban rendezett ünnepségen Szőcs László, a MOL HR ügyvezető igazgatója adta át az elismerő okleveleket és a nettó 200.000 forintos díjat a pedagógusoknak.

A MOL kiemelt figyelmet fordít a műszaki szakember-utánpótlás biztosítására. Ennek alapját azok az elkötelezett tanárok teremtik meg, akik a középiskolában példamutató munkájuk során megszerettetik tanítványaikkal a természettudományos tárgyakat.
Ezért kérte fel a főiskolai és egyetemi hallgatókat a MOL, hogy jelöljék kedves tanárukat a díjra, akik felhívták figyelmüket e tantárgyak szépségeire, és természettudományos és/vagy mérnöki pályaválasztásban segítették őket.

Április végén zárult le a jelölés, melynek során idén 320 javaslat érkezett több mint 190 tanárra. Egykori tanítványaik jelölése alapján 2011-ben a következő tanárok vehették át a MOL MesterM-díjat és az azzal járó anyagi elismerést:

Fizika:
Farkas László, Vajda János Gimnázium, Keszthely
Kispál István, Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros
Tófalusi Péter, Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma, Debrecen

Kémia:
Baranyi Ilona, Táncsics Mihály Gimnázium, Dabas
Dr. Bohdaneczky Lászlóné dr., Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Debrecen
Maknics Gyula, Eötvös József Gimnázium, Tata

Matematika:
Bigus Imre, Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium, Sárospatak
Mostbacher Éva, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs
Pálfiné Kovács Erika, Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola, Budapest

Különdíjban részesül Kárpátaljáról:
Győrffy István, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium fizikatanára, a kárpátaljai magyar fizikaoktatás kiemelkedő személyisége, aki generációkkal ismertette és szeretette meg a fizikát és tanítja ma is fáradhatatlanul.

Szőcs László, a MOL Humán Erőforrás ügyvezető igazgatója elmondta: Nagyon fontos, hogy milyen útravalót kapunk tanárainktól, hiszen a pályaválasztásunkat, sőt, akár egész életünket meghatározhatja egy-egy karizmatikus pedagógus. Nagyon különböző egyéniségek mai díjazottjaink, de két dolog közös bennük: csillapíthatatlan tudásvágyat képesek ébreszteni a fiatalokban a természettudományok iránt, és diákjaik mérhetetlen szeretettel, tisztelettel veszik körül őket. Azért hoztuk létre a MesterM díjat, hogy a volt tanítványok – akik közül remélem, sokakat kollégaként üdvözölhetünk majd a MOL-csoportnál –, méltóképpen fejezhessék ki megbecsülésüket, megmutatva a világnak, hogy milyen kiváló tanárok dolgoznak iskoláinkban.

A MesterM díjazottak

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×