Kéz- és felületfertőtlenítő gyárrá állította át egyik üzemét a MOL Almásfüzitőn, hogy segítse a koronavírus elleni védekezést

• A 24 órában, három műszakban üzemelő egység napi 50 000 liter fertőtlenítőszert képes előállítani
  • Az első mennyiségeket már elkezdték kiszállítani a kiemelten fontos intézményeknek
  • A MOL Hygi névre keresztelt termékek április közepétől a MOL töltőállomásain is megvásárolhatók lesznek

Budapest 2020.03.25. - A koronavírus elleni védekezés érdekében a MOL megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Az egység a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozik és termeli ki a napi mintegy 50,000 literes mennyiséget, amivel a MOL jelentősen hozzá tud járulni a koronavírus okozta higiénés helyzet eredményes kezeléséhez.

A két új termék receptúrája a WHO ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá. A kézfertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL Lub, így hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

Az első legyártott mennyiségeket a MOL Lub már le is szállította a Magyarország kormánya mellett működő Operatív Törzs által meghatározott és a koronavírus kezelésében kiemelt fontossággal bíró állami intézményeknek (pl. kórházaknak, hulladékkezelőnek, közüzemeknek) és önkormányzatoknak. A termelés és a kiszállítás folyamatos lesz, ezzel megszűnhet az ellátási probléma. A MOL finomítóiban, üzemeiben és töltőállomásain dolgozó szakembereit is ezzel a fertőtlenítőszerrel védi a vírus ellen annak érdekében, hogy mindig megfelelő létszámú állomány tudja biztosítani az ország energiaellátását. A MOL Lub egyúttal azon is dolgozik, hogy mihamarabb elindulhasson a termék kiskereskedelmi értékesítése, hogy a lakosság is hozzáférhessen a jelenleg hiánycikknek minősülő termékhez.

A MOL Hygi egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban érhető el, de a MOL Lub kisebb kiszereléseket is alkalmaz majd a jövő hónaptól.

Ezen felül a MOL-csoport Szlovákiában és Horvátországban is megkezdi fertőtlenítők gyártását a helyi üzemeiben az országos igények lefedésére.

„Az egész világon hiánycikk a fertőtlenítőszer, ami a koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze. A járványhelyzet fokozódásával úgy döntöttünk, hogy almásfüzitői üzemünk egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítjuk. Egyúttal szoros egyeztetésben Magyarország Kormányával megkezdtük a termékek kiszállítási rendszerének kidolgozását is. Rendkívüli helyzetek, rendkívüli megoldásokat igényelnek. Rekordidő, mintegy két hét alatt sikerült átállítani a gyárat, megszerezni a szükséges engedélyeket és kialakítani a gyártási folyamatokat. Nagyon reméljük, hogy az Almásfüzitőn előállított kézfertőtlenítők érdemi segítséget adnak a járvány elleni védekezésben. Szeretném megköszönni MOL Lub-os kollégáimnak ezt az emberfeletti munkát. Ez is jól mutatja a MOL-csoport munkavállalóinak elköteleződését az ország biztonsága és energiaellátása iránt. Amíg a MOL működik, az ország működik. Felelősségünk, hogy mindenáron biztosítsuk a hazai energiatermelést, finomítást, szállítást és kereskedelmet – még a legnehezebb időkben és gyakran nagy áldozatok árán is. De ezeket az áldozatok a MOL-csoport mindig meg fogja hozni.” – mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

A MOL Lub-ról

A MOL Lub 1907-ben kezdte meg működését, de mára a régió jelentős kenőanyaggyártó vállalatává fejlődött. A régióban található két kenőanyaggyártó üzemében, laboratóriumában, 10 értékesítési irodájában és 9 logisztikai központjában mintegy 500 főt alkalmaz. Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban a MOL Lub piacvezető a közlekedési és ipar kenőanyagok gyártásában. A világ 50 országában érhetők el a vállalat termékei. Több mint 100 ipari és 200 autóipari jóváhagyás és szigorú minőségbiztosítási rendszer garantálja a termék minőségét. A MOL Lub kft. a MOL-csoport tagja.

A termékre nagykereskedelmi rendelést a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet leadni.

Felhasználható fotók a termékről

Felhasználható videó a gyárról

{{-- content goes here from dom --}}

Ezzel a beállítással engedélyezed:

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

• Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
  • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

• Statisztikai célú webanalitikai mérések

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

• Statisztikai célú webanalitikai mérések

Süti tájékoztató

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now