Állami kitüntetés Mosonyi Györgynek

A MOL vezérigazgatója a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át

Mosonyi Györgyöt, a MOL vezérigazgatóját a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki Bajnai Gordon miniszterelnök március 15-én, a Parlamentben rendezett ünnepségen.

A kitüntetést Mosonyi György a gazdaságban végzett több évtizedes kimagasló tevékenységéért és szakmai életútjának elismeréseként vehette át.

„Kifejezetten büszke vagyok arra, hogy pályafutásom során többször vehettem részt korszakalkotó változásokban. A ’80-as évek végétől kezdve a vezető nemzetközi gyakorlat magyarországi meghonosítását végezhettem, az elmúlt évtizedben pedig a magyar szaktudás nemzetközi színtereken történő kamatoztatására nyílt lehetőségem. Hamar kiderült számomra, hogy a kimagasló egyéni teljesítményekhez mindig szükség van támogató csapatra is. Ez a megtisztelő kitüntetés egyben jelenlegi és volt kollégáim elismerése is” – hangsúlyozta a MOL vezérigazgatója az elismerés átvétele alkalmából.

Mosonyi György 1949. február 15-én született Budapesten. Vegyészmérnöki diplomáját a Veszprémi Egyetemen szerezte, 1972-ben.1974-ben kezdett dolgozni a Shell International Petroleum Co. magyarországi képviseletének munkatársaként, ahol 1986-ban a vállalat kereskedelmi igazgatójává nevezték ki. 1991-ben a londoni Shell-központban dolgozott, majd 1992-től 1993-ig a Shell-Interag Kft. ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett, 1994 és 1999 között pedig a Shell Hungary Rt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be. Közben 1997-ben a közép- és kelet-európai régió elnöke, 1998-ban egyúttal a Shell Csehország vezérigazgatója is volt. Mosonyi György 1999. júliusa óta a MOL vezérigazgatója, az Igazgatóság tagja, az Igazgatóság Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke. A szintén MOL-csoport tag TVK Nyrt-ben a vállalat Igazgatóságának elnöke, az INA d.d.-ben pedig a Felügyelő Bizottság elnök-helyettese. Szakmai megbízatásain felül a következő szakmai szövetségekben vállalt alelnöki funkciót: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. 2009- ig volt a Joint Venture Szövetség tiszteletbeli elnöke.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×