Elismerésben részesült a Mol fenntarthatósági teljesítménye

Budapest, 2010. február 4. – A MOL egyedüli kelet-közép-európai vállalatként került be a világ vezető társaságai közé, valamint elnyerte a „Legjobban fejlődő” vállalat címet a fenntarthatóság terén elért eredményei alapján – derül ki a Dow Jones Fenntarthatósági Index-hez kapcsolódó elemzések készítője, a svájci  SAM (Sustainable Asset Management) által most megjelentetett 2010-es Fenntarthatósági Évkönyv alapján.

A Mol, mint egyike a pénzügyileg és a fenntartható fejlődés terén legjobban teljesítő olaj- és gázipari vezető vállalatok 15%-kának, idén egyedüli kelet-közép-európai vállalatként szerepel a fenntarthatósági szempontból értékelt 2500 vállalat legjobbjai között. A független értékelés a fenntarthatóság három dimenzióját vizsgálja, a hosszú távú gazdasági, a társadalmi, és a környezeti teljesítményt, a Mol mindhárom területen kiemelkedő pontszámot ért el.

A Mol saját ágazatán belül a bronz minősítésben részesült az iparág több vezető vállalkozásának – mint a Shell és a BP –  társaságában. Az energetikai cégek között – derül ki a SAM kiadványából – az elmúlt egy évben a MOL fejlődött a leginkább a fenntarthatósági szempontok alapján, s ezért megkapta a „Legjobban fejlődő” társaság címét is.

„A 2006-ban bevezetett fenntarthatósági stratégiánk elismerése, hogy egyedüli cégként a régióból bekerültünk a világ legjobbjai közé. Ez a kiemelkedő eredmény világosan bizonyítja, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk nem üres szólam csupán, hanem a MOL-csoport mindennapi üzleti tevékenységének szerves része” – mondta Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

A SAM éves Vállalati Fenntarthatósági Értékelése egy olyan eszköz, amellyel azonosíthatóvá válnak a lehetséges kockázatok és lehetőségek a globális fenntarthatósági trendek tükrében, valamint  a hosszú távú gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi tényezők egyensúlyban tartásával menedzselhetőek a vállalat üzleti tevékenységei. Az évkönyv ezen értékelés alapján tartalmazza 58 iparág élenjáró vállalatait.

Az évkönyvvel kapcsolatban további információ a http://www.sam-group.com/htmle/yearbook/ oldalon található.

 

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×