Hírek szűrése

-tól
-ig

Közlemények

2021-01-14 Lehull a lepel a legrégebbi magyar kupasorozatról! Új weboldal indul a MOL Magyar Kupa kulisszatitkaival és legfrissebb híreivel

Budapest, 2021. január 12. – A MOL vadonatúj platformon mutatja be a férfi labdarúgó Magyar Kupa híreit. A www.molkupa.hu oldalán a futballszurkolók mindenről értesülhetnek, ami a tévéből kimaradt: a legfrissebb hírek mellett a csapatok, játékosok, valamint a csapatokhoz kötődő szurkolók bemutatása, interjúk, videós tartalmak és számos érdekes sporttörténet is helyet kap.

A MOL és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködése révén a 2020/2021-es szezontól új lendületet kapott a legrégebbi magyar kupasorozat. A mérkőzések izgalmáról az átalakított, egy mérkőzéses kieséses rendszer gondoskodik. A szezon két legjobb csapata pedig 2021 tavaszán méri majd össze erejét a MOL Magyar Kupáért az ország legnagyobb stadionjában.

Erős szemléletváltás a magyar futballban

Az 1909-ben indult rangos és népszerű férfi Magyar Kupa kapcsán a MOL nem csak névadó szponzor, a vállalat komoly marketing és kommunikációs támogatást biztosít. A most elindult www.molkupa.hu oldalon a szurkolók értesülhetnek a MOL Magyar Kupa legfrissebb híreiről, érdekességeiről.

Nagyon erős szemléletváltás figyelhető meg a magyar fociban az elmúlt években, mi ezt szeretnénk tovább erősíteni. Igazán jó helyzetben vagyunk, hiszen a MOL és az MLSZ nagyon jó csapatot alkot. Emellett külön öröm számunkra, hogy ezzel a weboldallal azoknak a kisebb csapatoknak is megjelenést tudunk biztosítani, akik erőn felül teljesítenek és érnek el sikereket a MOL Magyar Kupában” – mondta Pantl Péter, a MOL kommunikációs igazgatója.

Az új logót, himnuszt, valamint a megreformált lebonyolítást követően a weboldal is hűen tükrözi a MOL Magyar Kupa alapértékeit.

Út a Puskásba

A MOL Magyar Kupa döntőjéig eddig 36 csapat jutott el, és közülük 18 különböző klub hódította el a trófeát. Az unalom címszó nem szerepel a nemzeti kupa szótárában: az elmúlt négy kiírásban nem volt címvédés.

A www.molkupa.hu-n a Magyar Kupa 111 éves történelmét egyedülálló módon, évtizedekre bontva dolgozzák fel, a kupagyőztesekkel, korabeli képekkel, valamint a legérdekesebb történetekkel karöltve. De nem csak színes visszatekintések jellemzik majd az oldalt, a vállalat Út a Puskásba című rovatában természetesen a januárban folytatódó sorozat eddigi mérkőzései is megelevenednek, csakúgy, mint a főszereplők, azaz a játékosok és a játékvezetők, akikkel izgalmas interjúkat is olvashatnak a weboldalra látogatók.

A MOL Magyar Kupa januárban a 8. fordulóval, a legjobb 32 csapat összecsapásaival folytatódik. A nyolcaddöntőbe jutásért 12 NB I-es, 13 NB II-es, öt NB III-as, és két megyei I. osztályú együttes lép majd pályára. A MOL a nemzeti kupasorozat alapértékeihez hűen, az esélyegyenlőség elve mentén minden klubnak felületet biztosít majd a www.molkupa.hu weboldalon.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője elmondta: „A futball mindannyiunké, a kupa a bajnoki osztálytól vagy a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül mindenkinek lehetőséget ad, hogy megmutassa magát ország-világ előtt egy rangos sorozatban. A főtámogatóval közös célunk, hogy a

kupafordulók igazi örömünnepé váljanak az ország minden régiójában, ahol egy-egy meccsen bármi megtörténhet, akár több osztálynyi különbség is eltüntethető. A tévéközvetítésben vagy akár a járvány múltán helyszíneken, a szurkolók testközelből láthatják a csapatokat, sztárjátékosokat. A most elindított oldal is abban segít, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a szurkolók és játékosok, emelve a sorozat, presztízsét, értékét, népszerűségét.”

2021-01-12 Szilveszterkor ismét nagy segítséget jelentettek a kutyachipleolvasók a töltőállomásokon

 • Országszerte 123 MOL töltőállomáson találtható ingyenes mikrochip-leolvasó.

 • 2020 szilveszterkor összesen 58 elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani

 • A program indulása óta pedig már több mint 3000 kutyának próbáltak segíteni a MOL töltőállomásain.

 • Több mint 2000 kutyát sikerült hazajuttatni a gazdájához.

Budapest, 2021. január 8. – Ugyan a járványhelyzet miatt szilveszterkor lényegesen kevesebben petárdáztak és tüzijátékoztak, még így is országszerte 58 elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira, hogy az ingyenes mikrochip-leolvasó segítségével hazajuttassák az állatokat. Az országszerte 123 MOL töltőállomáson található mikrochip-leolvasóknak köszönhetően, az elmúlt években több mint 2000 kutyát sikerült azonosítani a MOL töltőállomásokon.

Az év vége a szilveszteri tűzijátékok és petárdázás miatt kedvenceink legnehezebb időszaka. Az erős fény- és hanghatás sokkolóan hat az állatokra, akik emiatt rémülten elkóborolnak. Míg 2019 szilveszter éjszakáján 91, addig tavaly szilveszterkor összesen 58 kutyát vittek be a töltőállomásra, amelyek közülük szinte mindnek volt chipje, így a sikeres leolvasás után visszajutottak a gazdáikhoz. A mikrochippel nem rendelkező kutyákat vagy örökbe fogadták, vagy a helyi menhelyre kerültek.

A MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. A kezdeményezés indulása óta több mint 3000 elkóborolt kutyának próbáltak a MOL-kutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához. 10-ből nyolc kutya jellemzően vidéken kóborol el.

Felelős vállalatként, a kezdeményezés igazán közel áll a szívünkhöz, ezért szilveszter környékén évről évre felhívjuk az állattartók figyelmét az ünneplés okozta nem várt következményekre. Év végén ezúttal kevesebb elkóborolt kutyát hoztak be töltőállomásainkra, mint egy évvel korábban, a mikrochip-leolvasók segítségével azonban szinte mindet sikerült visszajuttatni gazdájához” – mondta Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában, amely ITT tölthető le, vagy a MOL töltőállomás keresőjében.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 468 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

 

2021-01-08 A MOL lakó- és szaniterkonténerekkel segíti a horvát földrengés károsultjait

 • A MOL 45 millió forint értékű lakó- és szaniterkonténereket szállít Horvátországba.

 • 50 darab lakó- és 6 darab szaniterkonténer ideiglenes szálláshelyként szolgál a bajbajutottak számára.

 • Az első konténerek már pénteken megérkeztek Petrinjába.

 • A MOL-csoport horvátországi tagvállalatai aktívan részt vesznek a segítségnyújtásban.

Budapest, 2021. január 8. - A horvátországi földrengések károsultjainak megsegítésére a MOL 50 darab lakó-, valamint 6 szaniterkonténert szállít a természeti katasztrófa által leginkább sújtott Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyébe. A nagyságrendileg 45 millió forint (125 ezer euró) értékű konténerek ideiglenes szálláshelyként szolgálhatnak mindazoknak, akiknek ki kellett költözniük az otthonaikból. Az első konténerek pénteken már megérkeztek Petrinjába, a többi jövő héten érkezik.

A MOL, mint Horvátország legnagyobb külföldi befektetője felelősséget érez minden, a horvátországi földrengésben bajbajutott ember, különösen a sziszeki régióban élők iránt. Sziszekben a MOL-csoport ipari és logisztikai központot működtet, és a térségben él több mint ezer munkatársuk. Ezért a MOL azonnal cselekedett, és a horvát Polgárvédelmi Törzzsel együttműködve 50 darab lakó-, valamint 6 szaniterkonténert szállít a természeti katasztrófa által leginkább sújtott területekre. Az ideiglenes szálláshelyként szolgáló lakó- és szaniterkonténerek összértéke 45 millió forint (125 ezer euró).

A MOL-csoportban mindannyian együttérzünk a horvátországi földrengés károsultjaival. A legnagyobb horvátországi külföldi befektetőként fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a horvát embereknek ebben a nehéz helyzetben. Lakóházak is megrongálódtak, ezért mielőbb megfelelő lakhatást kell biztosítani a családoknak. Sokan közülük gazdálkodnak, állatokat tartanak, így olyan megoldásra van szükség, amivel az otthonuk közelében maradhatnak. Ezért a helyi Polgárvédelmi Törzzsel együttműködve 50 fűthető konténerházat és 6 szaniter egységet biztosítunk a bajbajutottaknak. Ezek a lakókonténerek segítséget jelenthetnek az otthonukat elvesztett emberek számára, addig is, amíg a helyreállítás megtörténik” – mondta el Molnár József, a MOL-csoport vezérigazgatója.

A földrengés sújtotta területeken a MOL-csoport tagvállalatai és munkatársai aktívan részt vesznek a segítségnyújtásban. Az INA 2,5 millió kuna gyorssegélyt ajánlott fel, amelyből 500 ezer kunát a sziszeki kórháznak, a fennmaradó 2 millió kunát pedig a mentésben részt vevő szervezeteknek és intézményeknek adtak. Az INA és leányvállalata szintén rendelkezésre bocsátott lakókocsikat és konténereket, amelyek száz ember ideiglenes lakhelyeként szolgálhatnak. Az INA sziszeki raktárhelyiségeit is átadta a helyi hatóságoknak a segélyszállítmányok tárolására. Mind az INA, mind a Tifon felajánlott továbbá üzemanyagot, fertőtlenítőt, valamint ruhákat és élelmiszereket gyűjtenek, ezeket a horvát Vöröskereszten keresztül juttatják el a rászorulóknak. A földrengés sújtotta területen lévő INA és Tifon töltőállomásoknál pedig kávét és palackos ásványvizet adnak a mentésben résztvevőknek.

A horvátországi földrengések során a MOL-csoport horvátországi leányvállalata, az INA is szenvedett károkat. A termelési egységek ugyanakkor sértetlenül vészelték át a katasztrófát, így az INA összes operációja - a szénhidrogénkutatás és -termelés, a finomítás, valamint a nagy- és kiskereskedelmi üzletág – is zavartalanul működik.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

2020-12-21 Karácsonyi sütés-főzés környezettudatosan: a MOL környezetbarát megoldást kínál a használt sütőolaj elhelyezésére

 • A MOL használt sütőolaj-gyűjtő programja 2011-ben indult, és azóta több mint 2,3 millió liter (2100 tonna) sütőolaj gyűlt össze.
 • A környezettudatosság Pest megyében a legjellemzőbb, a lakosok az elmúlt mintegy 10 évben 860 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek össze.

Budapest, 2020. december 21. – Idén szűkebb családi körben ugyan, de nem maradhat el a karácsony ünnepi asztal, ínycsiklandó falatok nélkül. A sütés-főzés után azonban érdemes odafigyelni a használt olaj vagy zsiradék megfelelő elhelyezésére, hiszen akár egyetlen csepp használt étolaj ezer liter élővizet is elszennyezhet. Az ünnepek előtt a MOL ismét a környezettudatosságra és a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezésére hívja fel a figyelmet. A vállalat 2011-ben indította útjára használt sütőolaj-gyűjtő programját, amelynek keretében az elmúlt években több mint 2,3 millió liter (2100 tonna) használt sütőolaj gyűlt össze, és ezzel a lakosság több ezer liter élővizet kímélt meg az elszennyezéstől.

Magyarországon évente több tízezer tonna étolajat használnak fel. A felhasználás során keletkező használt sütőolaj sorsa azonban csak az üzemi konyháknál, éttermeknél megoldott, ahol szervezetten folyik a hulladék elszállítása és feldolgozása. A háztartásokban használt sütőolaj rendre a lefolyókba vagy a szemétbe kerül. Ez igen káros, hiszen a csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, a háztartási szemétbe öntve pedig nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban. Ha a sütőolaj gondatlanságból vagy szándékosan az élővizekbe jut, az még veszélyesebb: tavakban, folyókban a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet.

A háztartásokban használt sütőolaj környezetbarát tárolására teremtett ideális megoldást a MOL, amikor országszerte több mint 350 töltőállomásán helyezett ki gyűjtőtartályokat, így a lakosság egyszerűen, gyorsan, környezetbarát módon „szabadulhat meg” a használt étolajtól. A számok pedig magukért beszélnek, hiszen a kezdeményezés elindításától, 2011-től kezdve több mint 2,3 millió liter (2100 tonna) használt sütőolaj gyűlt össze a MOL töltőállomásain. A környezettudatosság Pest megyében a legjellemzőbb, a lakosok 860 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek össze.

A kijelölt MOL töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. Ennek köszönhetően környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát terméket állítanak elő, amelyet a MOL százhalombattai finomítójában használnak fel biokomponensként a gázolaj gyártásához.

A legközelebbi használt sütőolajat átvevő töltőállomások listája megtalálható a töltőállomás keresőn .

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 450 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció
@: pressoffice@mol.hu

Használt sütőolaj-gyűjtés megyei bontásban
Megye Tonna
Pest 860
Bács-Kiskun 92
Baranya 54
Békés 45
Borsod-Abaúj-Zemplén 75
Csongrád 89
Fejér 87
Győr-Moson-Sopron 129
Hajdú-Bihar 95
Heves 35
Jász-Nagykun-Szolnok 48
Komárom-Esztergom 92
Nógrád 25
Somogy 52
Szabolcs-Szatmár-Bereg 50
Tolna 29
Vas 92
Veszprém 95
Zala 77

2020-12-18 45 ezer liter Hygit adományozott idén a MOL

Budapest, 2020. december 18. – A pandémia kezdete óta mintegy 4,2 millió liter fertőtlenítőszert gyártott a MOL. A vállalat emellett 45 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott, ebből 2300 litert az Ökumenikus Segélyszervezet kapott karácsonyi melegétel segélyakciójának biztonságos lebonyolításához.

2300 liter kéz- és felületfertőtlenítővel támogatja a MOL az Ökumenikus Segélyszervezet nagyszabású karácsonyi segélyakcióját. A hagyományos ételosztás helyett a karitatív szervezet idén öt napon át, naponta 500 adag melegételt juttat el rászorulóknak. A járványhelyzet miatt előre kiporciózzák az ételeket, majd ki is viszik a nehéz sorsú családoknak és hajléktalan embereknek.

„Fontos, hogy a járványhelyzetben se engedjük el a rászorulók kezét! Ahhoz azonban, hogy szociális intézményeink és ünnepi segélyakcióink is járványbiztosan működhessenek, nagy mennyiségű fertőtlenítőszerre van szükség. Öt napos szeretet-vendéglátásunk előtt a legjobb pillanatban érkezett a MOL adománya. A kéz- és felületfertőtlenítők az ünnepeken túl a hétköznapokban is nagy segítséget jelentenek majd munkatársainknak, támogatottjainknak.” – mondta Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A MOL a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan adományozott saját gyártású fertőtlenítőszert, többek között egészségügyi intézményeknek, önkormányzatoknak és a nyári napközis Erzsébet-táboroknak. Decemberben az Országos Mentőszolgálat mellett gyermekvédelmi és segélyszervezetek kaptak Hygit.

„A gyermekvédelmi és karitatív szervezetek, így az Ökumenikus Segélyszervezet munkájára ebben a nehéz és bizonytalan időszakban talán nagyobb szükség van, mint valaha. A MOL felelős vállalatként ezért is döntött úgy, hogy az ünnepi időszakban 12 ezer liter MOL Hygivel segíti ezen szervezetek munkáját. A pandémia kezdete óta összesen 45 ezer liter fertőtlenítőszert adományoztunk.” – mondta Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs vezetője.

A MOL almásfüzitői üzemében március végén kezdték el a kéz- és felületfertőtlenítő szerek gyártását. Azóta mintegy 4,2 millió litert gyártottak és juttattak el az Operatív Törzs által megjelölt, a koronavírus-járvány elleni küzdelemben élenjáró intézményeknek, például kórházaknak, önkormányzatoknak, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szervezeteknek, valamint a lakosságnak.

Röviden a MOL Hygiről

 • A MOL március végén kezdte meg a kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását.

 • A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát.

 • Az üzem kapacitása napi mintegy 50 000 liter

 • A két termék receptúrája a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá.

 • A fertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL-LUB, így hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

 • A kézfertőtlenítő termék neve: MOL Hygi Fluid.

 • A felületfertőtlenítő folyadék neve: MOL Hygi Flow Rapid.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 468 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció
@: pressoffice@mol.hu

2020-12-18 Újabb MOL Hygi-adományozások – az Országos Mentőszolgálat 2500 liter kéz- és felületfertőtlenítőt kapott  

Budapest, 2020. december 14. – A MOL felelős vállalatként az elmúlt hónapokban mintegy 33 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszer adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést. Decemberben folytatódik az adományozási program: 12 ezer liter Hygit kapnak gyermekvédelmi és segélyszervezetek, valamint az Országos Mentőszolgálat.

A MOL a koronavírus-járvány tavaszi hulláma során döntött úgy, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja, hogy világszerte hiányterméknek számító fertőtlenítőszert állítson elő. Az Operatív Törzzsel együttműködve a MOL Hygi termékeket először kórházaknak, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el. A vállalat emellett mintegy 33 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, önkormányzatoknak, egészségügyi intézményeknek, valamint a nyári napközis Erzsébet-táboroknak. Az adományozás decemberben is folytatódik.

A MOL decemberben újabb 12 ezer liter fertőtlenítőszerrel támogatja a gyermekvédelmi és segélyszervezetek munkáját, valamint az Országos Mentőszolgálatot. Ezzel a donációval szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és karitatív szférában, valamint az egészségügyben dolgozók, így az Országos Mentőszolgálat bajtársai is minél hatékonyabban védekezhessenek a vírus ellen” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Országos Mentőszolgálat 2500 liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt kapott.

,,Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden, a betegellátást szolgáló támogatás. A koronavírus járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el. A MOL felajánlása a munkánk elismerését is megtestesíti, ami erőt ad nekünk ahhoz, hogy azt töretlen elkötelezettséggel folytassuk” – mondta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A MOL márciusban mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására. Az üzem kapacitása napi 50 ezer liter, amellyel a MOL jelentősen hozzá tud járulni a koronavírus okozta higiéniás helyzet eredményes kezeléséhez. A MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítők több kiszerelésben országszerte elérhetők a MOL töltőállomásain is, a lakosság védekezésének támogatására.

Röviden a MOL Hygiről

 • A MOL március végén kezdte meg a kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását.

 • A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát.

 • Az üzem kapacitása napi mintegy 50 000 liter

 • A két termék receptúrája a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá.

 • A fertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL-LUB, így hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket.

 • A kézfertőtlenítő termék neve: MOL Hygi Fluid.

 • A felületfertőtlenítő folyadék neve: MOL Hygi Flow Rapid.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 468 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

2020-12-16 Minden hatodik autós prémium üzemanyagot használ télen

 • 10-ből 9 autós saját bevallása szerint felkészíti az autóját a téli időszakra, de sokan sokféleképpen gondolkodnak arról, mit is nevezünk felkészítésnek

 • Minden hatodik autós szerint a prémium üzemanyagok használata része a téli gondoskodásnak

Budapest, 2020. december 16. – Magyarországon az autósok 80 százaléka pontosan annyit használja az autóját télen, mint nyáron, ezért kiemelten fontos a járművek felkészítése a hidegebb hónapokra. 10-ből 9 autós saját bevallása szerint figyel is erre, és egyre többen vélik úgy, hogy a prémium üzemanyagok használata része ennek a folyamatnak, derül ki a MOL felméréséből. A téli felkészülést olyan sokféleképpen értelmezik a magyar sofőrök, hogy a megkérdezettek 15 százaléka szerint például a téli gumi használata extra felkészülésnek számít.

Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használatáról ennek ellenére elmondható: része a közlekedési kultúránknak, 10 sofőrből 9 figyel erre. A téli közlekedésre gondosan ügyelők a fagyálló folyadékra figyelnek oda leginkább, és 10-ből 6 ember szerint a felkészülés része az is, hogy legyenek az autóban jégmentesítő eszközök, 10-ből 4 sofőr szerint pedig az akkumulátor ellenőrzése is kiemelt feladat. Szervízbe – kizárólag a tél miatt – már csak minden ötödik autós megy, még azzal együtt is, hogy a megkérdezetteknek csak a fele végzi el saját maga a téli felkészítést, a másik fele valaki mással végezteti el. A prémium üzemanyagok használatát 100-ból 17 autós tartja a téli gondoskodás részének, ennek ellenére elmondható, hogy évről évre egyre többen belátják, rengeteg kényelmetlenségtől, bosszúságtól és anyagi kiadástól óvhatják meg magukat, ha erre is odafigyelnek.

A hidegebb évszakban, amikor a motorok lassabban érik el az üzemi hőfokot, azaz tovább járnak hidegen, még nagyobb jelentősége van a prémium minőségű üzemanyagok használatának, hiszen hozzájárulnak a motor hosszabb élettartamához és a befecskendezőrendszer hibamentes működéséhez. Ugyan egész évben ajánlott és megéri prémium minőséget tankolni, télen ennek még nagyobb jelentősége van. A MOL EVO PLUS üzemanyagok használata hosszú távon is kifizetődő.

Az egyre enyhébb telek miatt hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy extrém hidegben az adalékmentes dízel megdermedhet és indítási problémákat okozhat.. A MOL mintegy 2000 töltőállomásán a régióban minden minőségi kategóriában kínál téli gázolajat, de a MOL EVO DIESEL PLUS prémium üzemanyag – a dízelek esetében – dermedéspont fölött is jó szolgálatot tesz, hiszen az üzemanyagnak kenési funkciója is van, tehát a tiszta, lerakódásgátló adalékokkal kevert gázolaj egyszerre kíméli és ápolja a motort. A megfelelő minőségű üzemanyag és motorolaj választásával nem csak az autónkért teszünk sokat, de a környezetünkért is, hiszen kevesebb fogyasztás esetén kisebb lesz a károsanyag-kibocsátása.

A MOL felmérésében megkérdezettek 5 százaléka 1 évnél fiatalabb, 21 százaléka pedig 2-6 éves autóval jár, számukra az autó tartóssága érdekében is különösen fontos a MOL EVO PLUS és a MOL EVO DIESEL PLUS téli használata. A kutatásban résztvevők 12 százaléka 7-9, 62 százaléka pedig 9 évnél idősebb autót használ, így az ő esetükben sem utolsó szempont, hogy – szakértők szerint – az idősebb autók motorja szintén meghálálja a magas minőségű üzemanyagok használatát.

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágított, hogy léteznek olyan autósok is – csaknem minden ötödik megkérdezett –, akik szó szerint dacolnak a téllel, és extra gondoskodásként tekintenek még az olyan alapvető dolgokra is, mint a jégmentesítésre való felkészítés, az akkumulátor ellenőrzése, vagy épp a fagyálló vizsgálata. Sőt a válaszadók 15 százaléka úgy nyilatkozott, a téli gumi használata extra gondoskodást jelent a járművének.

A MOL a régióban mintegy 2000 töltőállomáson várja a télre felkészülni vágyó autósokat – megfelelő eszközökkel, téli ablakmosóval, fagyállóval, akkumulátorral és ablaktörlő-lapátokkal. A társaság szerint a biztonságos téli utazás érdekében ajánlott:

 • prémium üzemanyaggal feltankolni az autót,

 • hideg időben tele tankkal elindulni, még akár rövidebb távolság esetén is,

 • az üzemanyag-ellátó rendszerből a kondenzvizet rendszeresen leengedni,

 • az üzembiztonságot nagymértékben befolyásoló üzemanyagszűrőket karbantartani,

 • régebbi típusú autóknál az üzemanyag-ellátó rendszert tisztítani,

 • az akkumulátor töltöttségét és állapotát ellenőrizni,

 • a gyár által előírt paramétereket teljesítő motorolajat használni.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

2020-12-16 Győrfi Pál: 6 + 1 tipp a biztonságos családi nyaraláshoz

A biztonságos autós családi utazás komolyabb felkészülést igényel, hiszen az útra rengeteg fontos dolgot kell magaddal vinned és észben tartanod. A megfelelő üzemanyag, az autó általános műszaki állapota, az útiterv, a töltők és a kényelmes ruházat mellett külön figyelmet érdemelnek az egészségügyi szempontból fontos tételek is, főleg idén, a koronavírus-járvány árnyékában. A MOL az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál segítségével gyűjtötte össze a biztonságos belföldi autós utazás legfontosabb kellékeit.

1. Útipatika

Minden autó kötelező tartozéka kell, hogy legyen a „B” típusú elsősegélydoboz, amely lejárati idejét (3 év) mindig ellenőrizd a csomagoláson! Torokfertőtlenítő, fájdalom- és lázcsillapító, illetve gyulladáscsökkentő szerek mellett a rendszeresen szedett vitaminokat és gyógyszereket sem szabad otthon hagyni. Kisebb sérülések bármikor előfordulhatnak, ilyenkor jól jön a sebtapasz, a steril gézlap, a pólyatekercs és a sebfertőtlenítő oldat is, szálka vagy tüske eltávolításához pedig még egy csipeszre is szükség lehet. Probiotikumok, székletfogó, illetve hashajtó készítmény is jó, ha van kéznél, és ugyanez vonatkozik a hányinger és émelygés elleni tablettára is.

2. Folyadékpótlás

Egy felnőtt ember testtömegének mintegy 60 százaléka víz, ezért is létfontosságú az állandó folyadékfogyasztás, a gyerekek esetében pedig ez hatványozottan igaz. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság ajánlása alapján közepes hőmérsékletnél és mérsékelt fizikai aktivitásnál egy felnőtt nőnek napi 2, egy férfinak 2,5 liter mennyiséget határoz meg, a 4-13 éves gyermekeknek pedig – életkoruktól függően – 1,6-2,1 litert. Fizikai megerőltetés, hőség, terhesség, szoptatás és bizonyos betegség esetén pedig akár 2-3-szorosára is növekedhet a folyadékszükséglet. A volán mögött ráadásul éberséged és emiatt reakcióidőd is csökkenhet a dehidratáltság miatt, ezért útközben is érdemes a kezed ügyében folyadékot tartani. Ha fáradt vagy, állj meg egy MOL-töltőállomáson és egy frissítő testmozgással egybekötött rövid pihenő során fogyassz egy csésze kávét, de vízhajtó hatása miatt figyelj a megfelelő vízbevitelre is.

3. Napfény

Az autó üvege nem gátolja az UV-A-sugarakat, ezért utazás közben is be kell kenni az arcot és a karokat, ügyelve arra, hogy a készítmény UV-A ellen is védjen. A fényvédőkön szereplő faktorszám a készítmény védőképességét mutatja a – döntően UV-B-sugarak okozta – napégéssel szemben. A gyermekeknél, illetve a világosabb bőrűeknél, napallergiásoknál vagy sok szabálytalan anyajeggyel rendelkezőknél mindenképpen a magasabb faktorszámút érdemes keresni. Fontos a megfelelő mennyiség alkalmazása. A hatás kialakulásához legalább fél óra szükséges, az erősebb napfénynek kitett részeket pedig javasolt 2-3 óránként bekenni.

4. Arcmaszk

Az új típusú koronavírus miatt sok helyen kötelező a maszkviselés, ez azonban csak a szabályok betartásával szolgálja egészséged. A maszk felvétele előtt például alaposan mosd meg és/vagy fertőtlenítsd a kezedet. A maszkot igazítsd az orrnyereghez, és úgy tedd fel, hogy az orrot és a szájat egyaránt befedje. Ne legyenek rések a maszk és az arc között. A maszk külső részéhez soha ne érj, ha pedig a maszk nedves lesz, cseréld le. Az egyszer használatos maszkot ne vedd fel újra, dobd ki zárható szemetesbe, és mindenképp moss kezet, mielőtt újat tennél fel. Gyermekednek is gondoskodj megfelelő méretű maszkokról!

5. Kézmosás, kéz- és felületfertőtlenítés

A kezedre kerülő szennyeződések, baktériumok és vírusok eltávolításának legáltalánosabb módja az alapos, legalább fél percig tartó kézmosás. Autós utazásunk során, ha nincs lehetőség megfelelő kézmosásra, alkalmazz speciális kézfertőtlenítőt. Ne felejtsd el az autó leggyakrabban érintett felületeit – mint a kormány vagy a kilincs – rendszeresen fertőtleníteni, és persze a gyerek játékát se hagyd ki.

6. Rovarok

Rovarharapás esetén betegségeket ugyan elkaphatsz, méreganyag azonban nem jut a testedbe. A szúnyog, kullancs, bolha és egyes pókok „csípése” valójában ennek minősül, míg a méh- vagy darázscsípésnél méreganyag is kerül a szervezetbe, ami akár súlyos allergiás reakciót is kiválthat. Darázscsípésre való túlérzékenység esetén egy öninjekciózó gyógyszer (PEN) életmentő lehet – ezt a háziorvos tudja felírni. A kullancsok ellen, kiránduláskor érdemes zárt ruházatot viselni, illetve nap végén alaposan átvizsgálni a gyermekeket és magadat is. A szúnyog- és kullancsriasztó szereket néhány óránként mindenképpen „fújd újra”, a bőrbe fúródott kullancsot pedig mihamarabb el kell távolítani, vigyázva, hogy ne nyomd össze az állat testét. Jól jöhet még viszketés enyhítésére alkalmazható készítmény is.

+ 1. Egészségügyi dokumentáció

A személyi okmányok mellett a TAJ számodra is szükség lehet az úton. Akinél indokolt (például krónikus betegség vagy komolyabb műtét után), a fontosabb leletek vagy egy kórházi zárójelentés is hasznos információkat adhat az orvosoknak. Indulás előtt jegyezd fel a nyaralóhelyen működő orvosi ügyelet, továbbá a területi sürgősségi osztály helyét, elérhetőségét, valamint töltsd le okostelefonodra az ingyenes ÉletMentő applikációt is, amely azonnali segélyhívást, kórházak, gyógyszertárak címét, illetve elsősegélynyújtási információkat is biztosít.

A kisfilmek itt érhetők el:

https://www.youtube.com/watch?v=MOrS6AbFtv0

https://www.youtube.com/watch?v=ZgFpRSZZo-8

https://www.youtube.com/watch?v=c6sfVjDVjmQ

https://www.youtube.com/watch?v=NvxuF5H6eUA

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Mintegy 450 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

2020-11-30 Új kutatási és fejlesztési központot adott át Százhalombattán a MOL


Százhalombatta, 2020. november 30. – Új poliol kutatási és fejlesztési központot adott át Százhalombattán a MOL, ahol a vevőkör igényeit kielégítő poliol termékeket fejlesztenek. A világszinten is legmodernebbek közé számító kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be. Emellett a MOL és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást is kötött. A Kutatási és Fejlesztési központot Mosonyi Györgyről, a MOL néhai vezérigazgatójáról nevezték el.

A MOL-csoport 2030-as stratégiája célként határozza meg, hogy a petrolkémiai üzletág egyre nagyobb arányban járuljon hozzá a teljes cégcsoport eredményéhez. Ennek érdekében a MOL 1,2 Mrd eurós beruházással épít poliol komplexumot Tiszaújvárosban. Mivel az üzem sikeres működéséhez elengedhetetlen a piaci potenciállal rendelkező, a vevőkör igényeit kielégítő termékek fejlesztése is, a MOL poliol kutatási és fejlesztési központot hozott létre Százhalombattán, a Dunai Finomítóban. A 10 millió eurós beruházással megépített központban 12 mérnök és 7 technikus végzi a kutatási és fejlesztési munkálatokat. A világszinten is legmodernebbek közé számító kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be. A MOL és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást is kötött. A megállapodás célja, hogy elősegítse mindkét vállalat belépését a poliol piacra: a thyssenkrupp mint technológiai szolgáltató, valamint tervezési, beszerzési és kivitelezési (EPC) vállalkozó, a MOL pedig mint a különféle poliol termékek gyártója és eladója.

Szabó Gabriel, a MOL-csoport Downstream ügyvezető igazgatója elmondta: „A kutatási és fejlesztési központ Mosonyi György, néhai MOL vezérigazgató nevét viseli, aki munkássága alatt mindvégig mélyen elkötelezett volt az innováció mellett, ezért úgy éreztük, ez méltó tisztelgés az emléke előtt. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laborban dolgozó kiváló szakértők innovatív megoldások segítségével fejlesztik majd a tiszaújvárosi poliol üzem termékeit. Ez a központ nemcsak a MOL számára kiemelt fontosságú, hanem mint Kelet-Közép-Európa legmodernebb poliol kutató központja, nemzeti jelentőséggel is bír. Bízunk abban, hogy az itt elért tudományos eredmények nemzetközi szinten is nagy értéket képviselnek majd”.

A kutatási és fejlesztési megállapodásunknak köszönhetően elindult K+F labor nagy lépés afelé, hogy új piacokat találjunk és nyerjünk a MOL poliol termékei számára. Új fejezetet kezdünk az együttműködésünkben, és biztosak vagyunk abban, hogy partnerségünk eredményeként kiváló és fenntartható termékeket gyártunk majd egy jobb jövő érdekében” – mondta Sami Pelkonen, a thyssenkrupp Chemical Progress Technologies szegmens vezérigazgatója

A kutatási és fejlesztési központban tesztelik a poliolok fizikai-kémiai jellemzőit, és itt zajlanak a belőlük készülő poliuretán habok laborvizsgálatai és alkalmazástechnikai kísérletei is. 2022 júliusáig legalább 10 poliol típust fejlesztenek ki az új létesítmény laborjaiban. A mérések eredményeinek összehasonlítására és validálására több magyar egyetem, illetve független kutató intézmény laboratóriumával is együttműködést tervez a vállalat. Ezek segítik az alkalmazott mérési módszerek továbbfejlesztését, valamint növelik az egyetemek tudásbázisát is. A központ így a MOL-csoporton túl a magyarországi és a nemzetközi tudományos élet számára is kimagasló értékkel bír majd, így ezek rendszeres publikálása a MOL fontos célja a következő évekre.

Az új kutatási központban zajlik majd többek között a MOL „Piaci potenciállal rendelkező poliéter-poliol terméktípusok kutatás-fejlesztése” projektje is, amelyet 483.269.279 Ft-tal támogat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Röviden a MOL-csoport petrolkémia üzletágáról

A MOL-csoport 2030-as stratégiájával összhangban a MOL a féltömegcikkek és speciális vegyipari termékek irányába bővíti petrolkémiai értékláncát, így a közép-kelet-európai régió vezető vegyipari szereplőjévé válhat. Széles körű alkalmazási lehetőségeinek köszönhetően a poliéter poliol – amely a poliuretán habok alapanyaga – jelenti a MOL petrolkémiai fejlesztéseinek fő irányát. Felhasználja például az autó-, az építő-, a csomagoló- illetve a bútoripar is. A MOL célja, hogy a teljesen integrált értékláncára, legkorszerűbb technológiai eszközeire és a kimagasló szolgáltatási színvonalára építve a régióban működő poliuretán termelők stratégiai partnere legyen.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A thyssenkrupp Industrial Solutions

A thyssenkrupp Industrial Solutions üzletága a világ egyik vezető partnere az ipari technológiák és rendszerek tervezésének és építésének piacán. Több mint 200 éves tapasztalatra támaszkodva személyre szabott rendszerekkel és komponensekkel látják el ügyfeleiket, beleértve a vegyiparban, műtrágya- és cementgyártásban, a bányászatban és az acéliparban tevékenykedő vállalatokat. A járműipar rendszerpartnereként magasan specializált megoldásokkal elégítik ki a felhasználók egyedi igényeit. A thyssenkrupp globális hálózatában világszerte mintegy 11.500 alkalmazott dolgozik, a technológiai portfólió garantálja a termelékenységet és a lehető legnagyobb költséghatékonyságot.

2020-11-24 A „MOL Egymásért – Most a törődés hajt” programja elnyerte a CSR Hungary Díját a Legjobb CSR Program kategóriában

A MOL 2020 márciusában indított „MOL Egymásért – Most a törődés hajt” programja elnyerte a CSR Hungary Díját a Legjobb CSR Program kategóriában. A Magyar Üzleti Felelősség Díjban, a CSR Hungary Díjban évről évre olyan felelős hazai vállalatok, szervezetek részesülhetnek, amelyek elkötelezettek a XXI. századi felelős és fenntartható üzleti modell és gazdaság meghonosítása iránt. A díjjal együtt a vállalat kétéves védjegyhasználati jogot is szerzett.

A MOL 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány nyomán kialakult, bizonytalan helyzetben indította el a „MOL Egymásért – Most a törődés hajt” programját azzal a céllal, hogy támogassa a stratégiailag fontos szervezetek biztonságos működését, védje a lakosság – köztük a vállalat saját munkavállalóinak – egészségét, és segítse a "frontvonalban" dolgozókat.

A program során a MOL saját gyártású kéz- és felületfertőtlenítő szerekkel látta el a védekezés frontvonalában lévő intézményeket, és rendszeresen adományozott is Hygit, segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést és megelőzést. Mobilitási szolgáltatásainál – MOL Limo, MOL Bubi – kedvezményeket vezetett be. A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésében 9 városból származó szennyvízmintákkal indult kutatómunka a koronavírus kommunális szennyvizekből történő kimutatására, melyhez a MOL biztosította a laborépületet. Emellett a vállalat lélegeztetőgépeket és légzéstámogató eszközöket adományozott a SOTE Városmajori Klinika és a Budai Egészségközpont részére, valamint a töltőállomásain ingyen kávéval és teával várta az egészségügyi dolgozókat, akiknek a Limo használatához szintén kedvezményt biztosított.

A járványhelyzet alatt a MOL szeme előtt egy cél lebegett, hogy felelős vállalatként segítsük a védekezést és a védekezésben résztvevőket, illetve védjük a lakosság - köztük a saját munkavállalóink – egészségét. Ehhez nemcsak a már meglévő eszközeinket tudtuk használni, hanem a saját magunk által, rekordidő alatt kifejlesztett fertőtlenítőszereket is. Nagy megtiszteltetés számunkra a díj, amellyel a szakma is elismeri erőfeszítéseinket” – mondta Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs vezetője.

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója elmondta: „A COVID alatt a magánszféra elsősorban a védekezésben tud segíteni. Azonban a COVID enyhülése után a kihívások, a lehetőségek és az újra építkezés terén is sok dolgunk lesz.

E folyamatban kulcsszerepe lesz a munkahelyeknek, a cégeknek, vállalkozásoknak. Így különleges körülmények között adtuk át az idei CSR Hungary Díjakat. A cél továbbra is az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felelős és fenntartható üzletvezetésnek éppen adott helyen, helyben kell példát mutatnia. Hisz ezzel tud hozzájárulni az itt élők magasabb életminőségéhez, jólétéhez. Ez a COVID alatt és után még inkább igaz lesz!”

2020-ban a CSR Hungary Díj fővédnöke: Dr. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára. A Fővédnök hangsúlyozta:
„A társadalmi felelősségvállalás napjainkra a vállalatok számára a hosszú távú üzleti fejlődés egyik útja. Egyre többen felismerik, hogy a CSR alkalmazása jó fényt vet a vállalkozásokra, és a befektetések terén is többszörösen megtérülhet, ha a vállalat társadalmilag felelős működést választ."

A CSR Hungary Díjjal együtt a MOL védjegyhasználati jogot is szerzett, amely két évre szól.

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában.

×
{{-- content goes here from dom --}}
A Weboldalon használt sütik beállítása

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Süti tájékoztató

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×