Hírek szűrése

-tól
-ig

Közlemények

2018-06-08 A MOL-csoporthoz tartozó Slovnaft vállalat a Stercorat Hungary Kft.-vel együttműködve folyékony műtrágyát állít majd elő a pozsonyi olajfinomítóban

  • A Stercorat új, évi 50 000 tonna termelési kapacitású gyártósort létesített a Slovnaft pozsonyi finomítójában ammónium-tioszulfát alapú folyékony műtrágya előállításához
  • A két partner közös beruházásának értéke eléri a 18 millió eurót
  • A folyékony műtrágyát előállító gyártóegység létesítése összhangban áll a MOL-csoport 2030-as stratégiájával, amelynek részeként a vállalat biztosítja a finomítás rugalmasabb működését, és új termékek bevezetésével bővíti az értékláncot

 

Budapest, 2018. június 8. – A MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft a Stercorat Hungary Kft. vállalattal együttműködésben új gyártósort létesített a pozsonyi olajfinomítóban folyékony műtrágya előállításához. A két partner közös beruházásának értéke eléri a 18 millió eurót. A műtrágya gyártását 2018 júniusában kezdik meg, az éves termelési kapacitás várhatóan 50 000 tonna lesz. Az új gyártósor hozzájárul a kén-dioxid (SO2) kibocsátás csökkentéséhez, ami környezetvédelmi szempontból kedvező hatású.

„A pozsonyi olajfinomító termékportfóliójának fejlesztése jól illeszkedik a nem motorüzemanyag típusú termékeink körének bővítésére irányuló, 2030-ig megvalósítandó stratégiánkba. Az új termék emellett az olajfinomítási értékláncunkat is javítja, mivel általa még közelebb kerülhetünk a végfelhasználóinkhoz” – nyilatkozta Gabriel Szabó, a SLOVNAFT, a.s. vezérigazgatója.

„Az ammónium-tioszulfát (ATS) előállításához szükséges technológiát az amerikai ThioSolv vállalat biztosította. A műtrágya előállítása a finomítóban az olajfinomítás során keletkező gázok feldolgozásával történik. A Slovnaft e gázok feldolgozását idáig a saját kénelőállító üzemében végezte. Az új technológia nem csupán az új termék előállítását teszi lehetővé, hanem a kibocsátást is jelentősen csökkenti” – mondta Marek Hajdu, a Stercorat Hungary Kft. szlovák fióktelepének vezetője.

A MOL-csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése, és még több értékes gépjárműipari, csomagolási, építőipari és elektronikai termék előállítása. Ennek keretében a vállalat a következő évtized végéig 4,5 milliárd dollárt kíván befektetni különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, amely 26 000 munkavállalót számláló dinamikus, nemzetközi szervezetével több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múltra tekint vissza. A MOL kutatási és termelési tevékenysége mögött több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat áll. A vállalat jelenleg 13 országban végez kitermelési tevékenységet és 8 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózatához pedig közel 2000 töltőállomás tartozik Közép- és Délkelet-Európa 9 országában.

A Stercorat vállalatról

A STERCORAT a THIOSOLV technológiai licencbeadóval együttműködésben Európa-szerte korszerű műszaki megoldásokat alkalmaz a savas ammónium-hidroxid gázok ammónium-tioszulfáttá alakításához. A Stercorat ammónium-tioszulfát alapú műtrágyáját Stercosul® néven forgalmazza majd kereskedelmi partnerein keresztül. Ezt a műtrágyát egyéb nitrogénalapú műtrágyákkal együtt kell alkalmazni. A kén és az ammónium-nitrogén kombinációja a folyékony műtrágyában elősegíti a lehető legjobb terméshozam elérését a modern mezőgazdaságban. A műtrágya ellátja a növényeket a szükséges mennyiségű kénnel és ammónium-nitrogénnel, valamint különösen jótékony hatással van a gabonafélékre, az olajrepcére, a napraforgóra és a kukoricára. Nitrifikációt gátló hatásával pedig csökkenti a műtrágyázás során fellépő nitrogénvesztést.

További információ:

@: pressoffice@mol.hu

 

2018-06-07 Ratatics Péter veszi át júliustól a MOL Magyarország vezetését

A társaság Ratatics Pétert nevezte ki a MOL teljes magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgatójának (Chief Operating Officer) 2018. július 1-től. A MOL Magyarország vezetőjeként Ratatics Péter fogja felügyelni a MOL romániai, szerbiai és szlovéniai tevékenységét is. A szakember emellett továbbra is ellátja a MOL-csoportnál betöltött Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatói pozícióval járó feladatait.

Ratatics Péter a budapesti Corvinus Egyetemen végzett közgazdászként 2006-ban.

Ratatics Péter 2007-ben csatlakozott a MOL-csoporthoz, mindezidáig számos vezetői pozíciót töltött be, többek között a Csoportszintű Társasági Támogatás Igazgatói szerepet, mely során felelős volt a Csoportszintű Beszerzés, HR és Társasági Kommunikáció működéséért.

2011-től tagja az INA Igazgatóságának, 2012-től az FGSZ Zrt. Felügyelő Bizottságának elnökhelyettese.

A szakember 2016-tól a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások operatív igazgatójaként folytatta pályafutását a vállalatnál.

Ratatics Pétert 2018. február 15-től a Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatójává nevezték ki, és ezzel egyidőben az Ügyvezető Testület tagjává vált. Vezetése alatt a korábbi kiskereskedelmi részlegből kialakított fogyasztói szolgáltatások üzletág kiemelkedő eredményeket produkált, a Fresh Corner hálózat immár több mint 500 egységből áll, 2018 januárjában pedig elindult a MOL Limo, a MOL közösségi autómegosztó szolgáltatása is.

A szakember Fasimon Sándort váltja a MOL Magyarország élén, aki július 1-jétől veszi át az INA Igazgatóságának elnöki posztját. Fasimon Sándor 2013 óta felelt a MOL magyarországi működéséért.

2018-06-05 Kutyabarát munkahely lett a MOL

A jövő generációjára és a szinte már családtagként kezelt kisállatokra gondolva, a legnagyobb amerikai cégek, a Google és az Amazon után a MOL is arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy bevigyék az irodába házi kedvenceiket. Kutatások is alátámasztják, hogy az irodai kutyatartás nem csak a kisállatra, hanem a munkavállalókra is pozitív hatással van, hiszen az állatok jelenléte csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

A MOL nagy hangsúlyt fektet a felelős állattartásra, és ezentúl a vállalat budapesti székházában, valamint a mellette lévő kisebb irodaházakban dolgozóknak mostantól lehetősége nyílik arra, hogy kutyájukat is bevigyék a munkahelyükre. A kutyás munkavállalóknak különösen oda kell figyelniük az időbeosztásra, és azzal, hogy a házi kedvencet nem kell az üres lakásban otthon hagyni, hanem a munkaidő során is a gazdi mellett maradhatnak a kollégák is jobban érzik magukat. A kutyák jelenléte ráadásul a munkahelyi légkörre is pozitívan hat, csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást. A tapasztalatok szerint ráadásul a munkavállalók közötti kapcsolatok elmélyítésében is fontos szerepük van, egy aranyos házi kedvenc megjelenése ugyanis sokkal több interakciót generál a kollégák között. A kutyák munkahelyre történő beengedése a fiatalabb generációhoz bevonzását is elősegíti, hiszen az Y-generációs munkavállalók (millenials) nagyobb biztonságban érzik magukat és boldogabbak, ha bevihetik házi kedvencüket a munkahelyükre.

„Kevesebb stressz, kellemesebb munkakörnyezet, szorosabb szociális kapcsolatok. Ezek lebegtek a szemünk előtt akkor, amikor a MOL székházába beengedtük munkatársaink négylábú kedvenceit. A belső szabályrendszert mind a kutyatartó, mind pedig a kutya nélküli munkatársak bevonásával alakítottuk ki, jelenleg még zajlik az új csapattagok beilleszkedése, de eddig csak pozitív tapasztalataink vannak” – mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója, aki maga is a kutyatartók közé tartozik.

A MOL az elmúlt egy évben több kutyabarát kezdeményezést is indított: tavaly mintegy 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a kisállatok előtt, legutóbb pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve 50 töltőállomásán helyezett ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Június 1-jétől pedig a budapesti székházát nyitotta meg a négylábúak előtt, így a MOL munkatársai ezentúl munkahelyükre, és azon belül akár a megbeszélésekre is bevihetik kutyájukat a hét bármely napján. A felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – szabadon, az állatokat pórázon vezetve közlekedhetnek a MOL irodaépületeiben, a vállalat csupán annyi kitételt szabott meg, hogy kisállatok nem lehetnek nagyobbak 25 kg-nál, és a közös étkező helyiségekbe nem léphetnek be. A kutyák beengedéséről, a kollégákkal történt megvitatást követően mindig az adott csoport vezetője dönt, így az allergiások is élhetnek vétójogukkal. A MOL irodaépületein kívül a kutyák sétáltatására és a biológiai szükségletük elvégzésére külön elkerített helyet is biztosít.

 

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

 

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: pressoffice@mol.hu

 

 

2018-06-04 Kiemelkedő eredménnyel végzett az első MOL-os vegyésztechnikus évfolyam

30 vegyésztechnikus diák végzett a MOL Petrolkémia és a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnázium által szervezett duális képzési programjában. A 2017 szeptemberében indult évfolyam kiemelkedő eredménnyel zárta középfokú tanulmányait, a legtöbben egyetemi képzésben folytatják. A sikerre alapozva a MOL Petrolkémia szeptemberben is elindítja duális vegyésztechnikusi képzését.

2017 szeptemberében 30 vegyésztechnikus diák csatlakozott a MOL Petrolkémia duális képzési programjához, amelynek keretében a fiatalok a tiszaújvárosi üzemben szerezhettek munkatapasztalatot.  A Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának tanulói kiemelkedő eredménnyel zárták a programot, legtöbbjük egyetemi keretek között folytatja tanulmányait. A frissen végzettek fiatal szakemberek közül négyen döntöttek úgy, hogy maradnak a MOL Petrolkémia kötelékében, de mellette levelező képzésen tanulnak tovább.

A MOL-csoport kiemelt hangsúlyt fektet a petrolkémiai üzletág fejlesztésére, összhangban a vállalat 2030-as stratégiájával. A hosszútávú üzleti terv alapján 2030-ig mintegy 4,5 milliárd dollárnyi beruházást hajt végre a vállalat e területen. A MOL tiszaújvárosi telephelye folyamatosan bővül, a 2018 márciusában átadott szintetikusgumi-gyár mellett 2021-re felépül az 1 milliárd dolláros poliol üzem is.

Ahhoz, hogy a már meglévő- és a felépülő technológiák biztonságos üzemeltetéséhez szükséges szakképzett munkaerő utánpótlása rendelkezésre álljon, a MOL Petrolkémia Zrt. a MOL-csoporton belül elsőként indított duális képzéseket a régió szakközépiskoláival együttműködve.

A MOL továbbra is elkötelezett az utánpótlás nevelése mellett, ezért a cégcsoport úgy döntött, hogy a Debreceni Szakképzési Centrummal közösen a következő évben is elindítja a vegyésztechnikusi képzését. A tanulók kiválasztására június második felében kerül sor, a tavalyi évhez hasonlóan idén szeptembertől is 30 fő kezdheti meg tanulmányait.

Büszkék vagyunk, hogy 30 ilyen tehetséges fiatal szakemberrel dolgozhattunk együtt az elmúlt 9 hónap során, akik közül négyen nálunk kezdik meg szakmai pályafutásukat. Nemcsak a diákok, mi is rengeteget tanultunk a 9 hónapos program során. A kollégáimmal már izgatottan várjuk a következő évfolyamot. Gratulálok mindenkinek!” – mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója.

2018-06-01 Ásványvíz-palackozó céget vásárolt a MOL

  • A Fonte Viva a magyar ásványvízpiac jelentős szereplője
  • A vásárlás jól illeszkedik a MOL 2030 stratégiájába, melynek célja a MOL által nyújtott szolgáltatások bővítése
  • Régiós jelenlétével a MOL biztosítja a Fonte Viva Kft. számára a további növekedést

Budapest, 2018. június 1. – A MOL bejelenti, hogy megvásárolta a Fonte Viva-t, a magyarországi ásványvíz-palackozó céget.

A 2002-ben alapított Fonte Viva Kft. a magyarországi ásványvízpiacot látja el a somogyvári kutakból nyert kiváló minőségű szénsavas és szénsavmentes változatban kapható ásványvizekkel.

A május 31-én lezárult tranzakció során a MOL az alapítóktól vásárolta meg a céget.

A lépés jól illeszkedik a MOL 2030 stratégiájába, miszerint a vállalatcsoport a hagyományos olajipari tevékenységi körét bővítve, új üzletágak és fogyasztói szolgáltatások felé is nyit.

A régió meghatározó vállalataként a MOL célja a Fonte Viva további növekedésének elősegítése. Tőkeerős, sikeres nemzetközi vállalatként a MOL továbbra is biztosítani fogja a Fonte Viva jelenlegi vevőinek kiváló minőségű kiszolgálását.

2018-05-31 Új elnököt választott a Magyar Vegyipari Szövetség

  • A MAVESZ Közgyűlése Zsinkó Tibort, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatóját választotta meg új vezetőjének
  • A frissen kinevezett elnök megbízatása a következő négy évre szól

Budapest, 2018. május 31. – Zsinkó Tibort választották meg a Magyar Vegyipari Szövetség új elnökének. A Közgyűlés döntésének értelmében a következő négyéves időszakban a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója irányítja a szakmai szövetség munkáját.

Az 1990-ben alapított Magyar Vegyipari Szövetség 2018. május 29-én megtartotta éves közgyűlését. A rendezvényen elfogadták a MAVESZ költségvetését és egyszerűsített beszámolóját, emellett döntöttek a szervezet új vezetőjének személyéről is. A szakmai grénum közgyűlése döntött Zsinkó Tibor új elnökké történő kinevezéséről.

Zsinkó Tibor több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik. 2001 óta dolgozik a MOL-csoportnál, ahol számos vezetői pozíciót töltött be mind helyi szervezeteknél, mind pedig csoportszinten. Éveken át irányította a MOL Logisztika szervezetét és a Terméktároló Zrt. ügyvezetője is volt. 2016-tól a csoportszintű fenntartható fejlődés és EBK (Egészség, Biztonság és Környezetvédelem) szervezet igazgatója. Ez idő alatt irányításával sikeresen lezajlott az új csoportszintű EBK stratégia bevezetése, valamint nagy figyelmet fordított mind a belső szervezeti kultúrafejlesztésre, mind a csoportszintű EBK tudatosság növelésére. 2017 október elsejétől a MOL Petrolkémia vezérigazgatója.

2018-05-30 Elhunyt Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke

A MOL megrendülten értesült arról, hogy életének 69. évében elhunyt Mosonyi György, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke, aki méltósággal viselte hosszan tartó, súlyos betegségét.

Mosonyi György szakmai karrierjét a MOL-előd ÁFOR-nál kezdte. 1974-ben szakértőként csatlakozott a Shell International Petroleum Co. magyarországi képviseletéhez, ahol 1986-tól kereskedelmi igazgatóként dolgozott. 1994 és 1999 között a Shell Hungary Rt. elnök-vezérigazgatója. Eközben 1997-ben a közép- és kelet-európai régió elnökének nevezték ki.
A páratlanul széles szakmai ismeretekkel rendelkező Mosonyi György ezt követően csaknem húsz évet dolgozott a MOL-nál, 1999-ben vezérigazgatóként és az igazgatóság tagjaként csatlakozott a vállalathoz. Oroszlánrészt vállalt a társaság akkori stratégiájának kialakításában és megvalósításában. 2011-ig tartó vezérigazgatói megbízatása alatt a legnagyobb magyarországi székhelyű vállalat valódi nemzetközi szereplővé vált. A vezérigazgatói pozícióból történt leköszönése után is óriási energiával vett részt a MOL életében, elnökként vezette a MOL Felügyelő Bizottságát egészen haláláig.
Távozásával nem csak a MOL-csoport, de a teljes magyar üzleti élet és a régió energetikai ipara vesztette el egyik meghatározó alakját. Menedzseri feladatai mellett több jelentős  tisztséget is vállalt, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke volt és évtizedek óta töltött be különböző pozíciókat a Joint Venture Szövetség elnökségében. 2012 áprilisában a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatóságának tagjává választották.

Mosonyi Györgyöt a MOL saját halottjának tekinti.

2018-05-30 Az Acropolis ralin debütál a MOL vadonatúj versenybenzine

Budapest, 2018. május 30. – A MOL Racing Team színeiben a rali Európa-bajnokságban (ERC) versenyző Herczig Norbert a soron következő, görögországi futamon már a MOL vadonatúj versenybenzinével méri össze képességeit a kontinens legjobb versenyzőivel. A Hi5 elnevezésű nemzetközi szabványoknak megfelelő versenyüzemanyagot kifejezetten az R5 versenyautókra optimalizálva fejlesztette ki a MOL Százhalombattán.

Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar ralibajnok 2016 óta használja a MOL saját fejlesztésű MOL Racing Fuel RST (Rally Standard) névre keresztelt versenyüzemanyagát, és már abban az évben abszolút magyar bajnoki címet ünnepelhetett. Idén a versenyző és navigátora, Ferencz Ramón már az európai rally bajnokságban bizonyíthatja tehetségét. A MOL nemcsak szponzorként, hanem üzemanyag-beszállítóként is támogatja a magyar bajnok sikereit, és a szezon harmadik futamára egy teljesen új versenybenzinnel tankolta fel Herczigék autóját.

A MOL és a Hexán közös szakértői csapata 2015-ben fejlesztette ki a MOL Racing Fuel RST üzemanyagot, amely a FIA előírásainak megfelelő, kifejezetten verseny felhasználású benzin. A MOL elsőgenerációs versenybenzinével szemben az új, Hi5 elnevezésű üzemanyag, mint a nevéből is kitűnik, sokkal inkább koncentrál az FIA R5 géposztályú versenyautók motorjainak az elvárásához. Az üzemanyag nemcsak a csúcskategóriás motorral rendelkező versenyautóknak nyújt gyorsabb nyomaték felfutási lehetőséget, hanem az alacsonyabb fordulatszámon üzemelő egyéb turbós versenyautók is élvezhetik a kigyorsításoknál érezhető erőtöbbletet.

„Büszke vagyok arra, hogy az elsőgenerációs versenybenzin után a MOL és Hexán közös szakértői csapata ismét egy olyan benzint hozott létre, amely a világ legjobb benzinjeivel versenyez. Több éves fejlesztői munka áll a hátunk mögött, és bízunk benne, hogy az új üzemanyag egy újabb lökést ad Norbiéknak, és sikerrel veszik az akadályokat az Európa-bajnokság még hátralévő futamain” – emelte ki Juszku Lajos a versenyüzemanyagokat gyártó Hexán Kft. ügyvezetője.

„A MOL Racing Fuel RST nálam már bizonyított az elmúlt két és fél évben. Az új üzemanyagtól azonban ha lehet, még jobb teljesítményt várok, hiszen a jó benzin a siker egyik záloga” – nyilatkozta Herczig Norbert, négyszeres abszolút magyar bajnok.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi- és dinamikus munkaerejével több, mint 30 országban van jelen és évszázados iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 2 000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: pressoffice@mol.hu

2018-05-28 Helyben sül a kézműves hamburger a MOL-nál

Budapest, 2018. május 28. – Hamburgeretikettel ünnepli az Amerikából importált, de valójában európai eredetű étel világnapját a MOL, amely országszerte mintegy 60 helyen várja az éhes utazókat a friss, minőségi hamburgerkülönlegességgel.

A kulturált hamburgerevés trükkjeit mutatja be május 28-án, a hamburger nemzetközi napján a MOL. A vállalat mintegy 60 Fresh Cornerben kínálja vendégeinek a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő étket. Ebből sem akármilyet, hanem gasztronómiai szakértők által összeállított receptet követő, kizárólag természetes anyagok felhasználásával készülő kézműves hamburgert.

A hétvégén bajnoki címet nyert, a MOL által támogatott Videoton FC csapatának két játékosa, Kovács István és Varga József azt is bemutatja, hogyan kell a hivatalos etikettnek megfelelően elfogyasztani a MOL hamburgerét. Ebben Görög Ibolya protokollszakértő volt segítségükre, aki, bár nem volt elégedett a két sportoló evési technikájával, a videóban hasznos tippeket ad – akár kézzel, akár késsel és villával esünk neki a gyorsan elkészíthető és fogyasztható, húsos, hagymás, szafttól csöpögő szendvicsféleségnek.

A MOL Fresh Corner shopjaiban készülő kézműves hamburger 200 grammos húspogácsából készül Angus marhahússal.

A hálózat méretéből adódóan a jelenleg hamburgert kínáló mintegy 60 Fresh Cornerrel a MOL dobogós helyezést ért el a hazai gyorsétteremláncok között. A vállalat a Fresh Corner hálózatot 2018 végéig több mint 700 tagúra bővíti a régióban, miközben minél több helyen teszik elérhetővé saját készítésű hamburgerjüket.

2018-05-17 Mikrochip-leolvasókkal segíti az elkóborolt kutyák hazajutását a MOL

Budapest, 2018. május 17. – A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tovább bővíti kisállatbarát szolgáltatásait, és 50 töltőállomásán helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához. A most országossá váló hálózat segítségével még több elkóborolt kutyán segíthetünk.

A MOL felelős vállalatként úton lévők kiszolgálását tűzte zászlajára, amelynek egyik elemeként tavaly nyár óta már a vásárlók négylábú családtagjai is betérhetnek a MOL mintegy 450 hazai töltőállomására. Ezúttal pedig a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve a MOL országszerte 50 töltőállomáson helyez ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival.

„Elkötelezettek vagyunk a felelős állattartás mellett, ezért szívesen állunk egy ilyen kezdeményezés mögé. Mintegy 450 töltőállomásunk elhelyezkedéséből adódóan, tevékenységünk szinte az egész országra kiterjed, így bízunk benne, hogy a kihelyezett a mikrochip-leolvasók révén a jövőben még több elkóborolt kutya hazajutásához járulhatunk hozzá” – emelte ki Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le.

 

A MOL Magyarországról

A MOL Magyarország a MOL-csoport tagja, hazánk és a régió gazdaságának meghatározó szereplője, tevékenysége az ellátási lánc összes elemére kiterjed. A vállalat és jogelődje közel 80 éve végez szénhidrogén-kutatást és -kitermelést Magyarországon. Százhalombattai finomítója évente 1,2 millió tonna benzint és 3,5 millió tonna gázolajat gyárt. Közel 500 MOL benzinkút üzemel az országban. A MOL Magyarország jelen van a műanyag-feldolgozó iparágban is. A tiszaújvárosi MOL Petrolkémia több mint négy évtizede állít elő versenyképes minőségű alapanyagokat és vezető helyet foglal el a régió petrolkémiai iparában. A MOL-csoporton belül a MOL Magyarország felelős a csoport romániai, szlovéniai és szerbiai működéséért is.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: pressoffice@mol.hu

 

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×