Disznóperzselés biztonsági szabályai

Disznóperzselés biztonsági szabályai

Manapság a disznóvágások során a PB-gázt több célra is fel tudjuk használni: a perzselő segítségével gyorsan és egyszerűen előkészíthetjük a húst a további feldolgozáshoz, gázzsámoly alá gyújtva villámgyorsan tudunk vizet forralni, nagy hidegben gázos teraszfűtő segítségével kellemesebbé tehetjük a környezetet.

Az alábbiakban a disznóperzselés biztonságos elvégzésének néhány aranyszabályát foglaltuk össze:

  • Minden esetben legális forrásból származó, zárófóliával ellátott PB-palackot használjunk! Így biztosak lehetünk benne, hogy szabványos a gáz összetétele, érvényes a palack nyomáspróbája, illetve kizárható a túltöltöttség.
  • Használat előtt ellenőrizzük a tömlő állapotát! Ha a tömlő repedt vagy töredezett, cseréljük újra!
  • A perzselőt megfelelő nyomáson, kizárólag nyomáscsökkentőn keresztül használjuk! A nyomáscsökkentő kiválasztása előtt tanulmányozzuk a perzselő leírását!
  • A perzselőt szivárgásmentesen csatlakoztassuk a palackhoz. A használat megkezdése előtt szivárgásvizsgáló spray vagy szappanos víz segítségével végezzünk szivárgás ellenőrzést, mert a szivárgás tüzet vagy robbanást okozhat!
  • Használat közben ügyeljünk arra, hogy a szél ne fújhassa el a perzselő lángját!
  • Ha a hideg miatt lecsökkent a gáz nyomása, a palackot állítsuk 40°C hőmérsékletű vízbe. A gázpalackot soha ne melegítsük közvetlenül a perzselő lángjával, mivel ez a palack robbanását okozhatja!
  • Használat után mindig zárjuk el a palack szelepét!

Élményekben gazdag, biztonságos disznóvágást kívánunk!

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×