LPG-előnyök

Ha érdekel a környezetvédelem, de még bizonytalan vagy az elektromos autókat illetően, akkor válaszd az autógázt, ami biztonságos, olcsó, környezetbarát és az ország 250 MOL-kútján elérhető.

Disznóperzselés biztonsági szabályai

Túrázni, kirándulni jó, sőt mi több, igazán egészséges is. De abba belegondoltunk-e valaha, menynyi káros anyagot juttatunk a légkörbe, amíg például autónkkal eljutunk az erdő szélére? A járművek hajtásához szükséges energia előállítása jelenlegi tudásunk szerint még mindenképpen környezetterheléssel jár, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen mértékű. Éppen ezért fontos az eszünkbe vésni, hogy léteznek alternatív üzemanyagok, amelyek a környezetünk mellett pénztárcánkat is kímélik, sőt még a motor hatásfokát is növelik. Ilyen az LPG, más néven az autógáz.

Környezetbarát előállítási folyamat

Az LPG cseppfolyós szénhidrogéngázok olyan elegye, amelynek előállítása során – köszönhetően a számos szigorú előírásnak – kevesebb kénvegyület és egyéb, a környezetre káros szennyeződés keletkezik, mint például a háztartásokban ismeretes PB-gáz esetében.

Kevesebb „kipufogott” káros anyag

A tisztább előállítási technológiák mellett az autógáz tökéletes égést produkál a motorban, így a kipufogógázban mérhető úgynevezett NOX-kibocsátás mintegy 80 százalékkal kevesebb, mint a fosszilis üzemanyagoké, a szén-dioxidkibocsátás 15 százalékkal alacsonyabb, míg a szállópor értéke gyakorlatilag nullára csökken. A kémiában kevésbé járatosak is láthatják tehát, hogy az LPG jóval kevésbé ártalmas a környezetre, mint a hagyományos üzemanyagok.

Alacsonyabb fenntartási költség

Ha a természet védelme mellett a kiadásainkat is csökkenthetjük, az az igazán nyerő szituáció. Az autógáz rövid időn belül is kiemelkedően gazdaságos, hiszen már a szakszervizben végzett átalakítás költségei is hamar megtérülnek (évi 15 000 futott km esetén 1,5 év alatt) ezt követően pedig a motor teljesítményének maximális kiaknázása mellett is sokkal alacsonyabb költségekkel közlekedhetünk.

Nyugi, biztonságos!

Az autók gázüzemű meghajtásra történő átépítése a legkorszerűbb, kimagaslóan biztonságos berendezésekkel történik, szigorú előírások és hatósági ellenőrzések mellett, ezért kockázatmentes. És bár a biztonsági szeleppel ellátott autók a jog betűje szerint már a zárt garázsokba is beállhatnak, a gyakorlatban ezzel csak akkor élhetünk, ha tábla nem tiltja a behajtást.

Tankolás, átalakítás? Segítünk!

További információért, szakmai segítségért, tanácsadásért böngészd honlapunkat, írj e-mailt (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 40 202 202-es számon.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×