Ha grillezés, akkor MOL

Már túlvagyunk lassan a nyár felén, és rohan felénk az ősz. Addig viszont még van pár kellemes nyári napunk, amikor grillezhetünk a szabadban. Ha grillezésről van szó, akkor úgyis felmerül majd a társalgási témák között, hogy „na, és neked milyen grilled van?”.

Alapvetően a következő fajta grillsütőket különböztetjük meg.

Az elektromos grillsütőt azok szeretik, akiknek kevés hely áll a rendelkezésükre, kis létszámra sütnek, és nem zavarja őket, ha sütés közben mindent összefröcskölnek a konyhában.

A grillsütők tradicionális fajtája a faszenes grill, ahol égő faszéndarabok szolgáltatják a sütéshez a hőt, emiatt nehezebb is eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, vagy szabályozni azt – a sütögetés tapasztalatot, magabiztos felhasználót és több időt igényel.

Gázzal működő grillsütőkön belül is több választási lehetőséggel találkozhatunk. Léteznek kisebb, kompakt, könnyen szállítható készülékek, közepes méretű, már lehajtható fedővel ellátott grillsütők, illetve vannak a nagyobb készülékek, amelyek már több mint 3 égővel rendelkeznek, jelentős helyet foglalnak, viszont egy nagyobb vendégsereget is ki tudunk szolgálni a segítségével. Mindegyik grillsütő gázpalackkal működik, éppen ezért használatkor extra figyelmet igényel, hiszen nyilván senki nem akarja, hogy egy nagy és csúnya gázpalack éktelenkedjen a grillsütő mellett, hogy a gyerekek futkározása közben véletlenül fellökje, vagy, hogy minden vendégben megmaradjon a kép, hogy a gázpalack a sütő mellett állt szabadon, rontva az összképet.

Éppen ezért álmodtuk meg a magyar piacon egyedülálló MOL Grill Gázpalackot, hogy a grillezők igényeit maradéktalanul kielégítsük. Kifejezetten kicsi, helytakarékos, esztétikus és modern kinézetű, könnyen mozgatható, egyszerűen csatlakoztatható gázpalackot terveztünk. Mindezt úgy oldottuk meg, hogy a palack 5,5 kg PB-gáz töltet tartalmaz. Ez a mennyiség több sütögetéshez vagy akár nagyobb baráti társaság számára készülő vacsora készítéséhez is megfelelő mennyiséget biztosít akár több alkalomra is.

Nézzük meg, milyen előnyei vannak a gáz üzemelésű grillsütőnek, miért érdemes ezt választani.

Előnyei:

 • A gáz segítségével állandó hőfokot tudunk elérni, így kisebb a veszély, hogy túlságosan átsül, vagy meg se sül az étel, esetleg odaég. Gázgrillel könnyedén elérhető az optimális sütési hőmérséklet, és biztosítható annak egyenletesen tartása is.
 • A PB palack hosszabb időre is elegendő, legyen szó akár kisebb vagy nagyobb vendégseregről.
 • Egyszerűen megtervezhető a fogyasztás, nem kell tűzgyújtással foglalkozni, gyorsan elkészül az étel.
 • Nézzük meg, milyen előnyei vannak a gáz üzemelésű grillsütőnek, miért érdemes ezt választani.
 • Nem igényel professzionális szakértelmet, sem nagy figyelmet, csak értsünk a sütéshez és tartsuk be az általános biztonsági előírásokat.
 • Időjárástól függetlenül használható, akár fedett helyen is.
 • Gyors begyújtási és sütési folyamat.
 • Egyszerre több folyamat is végezhető a gázgrillen, hiszen a felület nagysága lehetővé teszi azt.

Van hátránya is, a teljesség kedvéért álljon itt ez is:

 • Nincs meg a tűzgyújtás élménye.
 • Nincs tábortűz hangulat, nincs parázs melletti melegedés.
 • A gáz üzemű grillező drágább lehet, mint a többi grillsütő.
 • A grillsütő használatához nagyobb hely szükséges, mint a többi grill esetén.

Neked milyen sütőd van?

Szükséged van hozzá gázpalackra? Itt találod a töltőállomásokat, ahol MOL Gáz Grillpalackot vásárolhatsz!

Kérdés esetén állunk rendelkezésedre emailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 1 886 5000 -es számon.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×