Tartályos gáz felhasználása lakossági területen

A PB gáz felhasználási lehetősége sokrétű. Ahogy már korábban is említettük a lakosság, ipar, mezőgazdaság és állattartás, valamint a kereskedelem területén is számos esetben hasznosítható.

Mivel az ország bármely szegletébe, bármely pontjára elszállítható, így nincs kialakított közműrendszerhez kötve, szállítható olyan helyre is, ahol a földgázszolgáltató vezetéken érkező gázszolgáltatása nem elérhető.

Tartályos gázzal fenntartott háztartások esetében fűtésre, vízmelegítésre és főzésre is használható. Nemcsak családi házak, nyaralók, vagy hétvégi házak esetében, de akár társasházaknál is megoldást jelenthet.


Főzés

blue gas cooking
Egy városi lakásban vagy egy földgázzal teljesen kiépített területen tálcán kínálják számunkra a lehetőséget, hogy a gáztűzhelyünket rácsatlakoztassuk a közművek által biztosított rendszerre. Ugyanakkor ahol nincs erre lehetőség, vagy marad a villanytűzhely vagy a tartályos gáz használata. Egy nyári konyhában, vagy akár a városon kívül eső ház konyhájában is megoldást jelent az arra alkalmas tűzhelyhez csatlakoztatott gázpalack, vagy a kertben kialakított tartályból nyert gáz felhasználása.


Fűtés

Ugyanúgy mint a főzésnél, egy mindentől távol eső, vagy földgázzal nem ellátott házban ez is a villanyszámlánkat emelhetné csak, viszont tartályos gáz használatával élvezhetjük a gázos fűtés előnyeit. Ha a teljes fűtési rendszer kialakítását választjuk, akkor a hőelosztást egyenletesen,és szobánként is szabályozhatjuk. A gázüzemelésű beépített vagy szabadon álló kandallók kellemes hangulatot és kitűnő látványt biztosítanak, arról nem is beszélve, hogy a gázfelhasználásnak köszönhetően egyenleges meleget is teremtenek az otthonokban.

A hideg téli estéken ki ne szeretne egy kellemes meleg lakásba hazaérni.


Melegvíz

Kevesen tudják, hogy egyes gázzal működő vízmelegítők tartályos gázzal is biztonságosan üzemeltethetőek nem csak földgázzal. Sokszor választunk alternatív megoldást azokon a helyeken ahol nincs vezetékes földgáz a víz melegítéséhez, pedig megfelelő kiegészítőkkel és szakszerű biztonságos beszereléssel, tartályos gázzal is tudnánk gázüzemű átfolyós vízmelegítőt, bojlert működtetni.

Manapság már elérhetőek olyan kondenzációs kazánok is, amelyek szintén nem csak földgázzal, de tartályos gázzal is üzemeltethetőek, így nem csak a meleg vizet, hanem a fűtést is biztosítják a lakás számára.

Az ennél speciálisabb, nem a mindennapi életet érintő felhasználási módokat nem is említettük még. Nem elrugaszkodott elképzelés a tartályos gázt a medencék fűtésére használni.

Még nem használod, de Te is szeretnél tartályos gázt valamelyik ingatlanodnál? Örömmel segítünk benne!

Keresd fel területileg illetékes értékesítő kollégánkat, aki a tartályos gáz beszerzésével és telepítésével kapcsolatban bővebb tájékoztatót tud neked biztosítani. Itt találod elérhetőségét:
http://bit.ly/Tartalyos_gaz_ertekesitok

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×