Hírek szűrése

-tól
-ig

PBlog

2018-09-20 Tartályos gáz a vendéglátás területén

A tartályos PB-gáz gazdaságos és környezetkímélő energiahordozó. CO2 kibocsátása igen alacsony, ezért természetvédelmi területenken vagy ezekhez közel is használható. Sokszor a vendéglátó- és szálláshelyek is ilyen területekre települnek. Ezeken a területeken földgáz ellátás nem vagy csak korlátozottan megoldott, így más energiaforrást kell alkalmazniuk a beruházóknak, tulajdonosoknak. Optimális alternatívát jelent ezeken a helyeken a tartályos PB-gáz.

Tartályos gáz szálláshelyeknek

Melegvíz hiány? Nincs fűtés? Ha tartályos gázt használ a szálláshely, akár az eldugott területeken sem jelenthet gondot a melegvíz utánpótlás és az optimális fűtés biztosítása.

Tartályos gázzal a konyha is folyamatosan üzemelhet, nem kell csak hideg konyhát fenntartani, finom és ízletes friss sült ételeket is tálalhat a szálláshely vendégei elé.

Éttermek, ételkiszolgáló helységek tartályos gáza

Az igazán profi szakácsok kizárólag gáztűzhelyen hajlandóak főzni. Az éttermek számára pedig fontos, hogy a lehetőségeikhez mérten a legügyesebb szakáccsal dolgozzanak. Megteremtsék a megfelelő munkakörnyezetet, és tiszteljék meg vendégeiket azzal, hogy igazán kíváló ételeket biztosítanak gyakorlott szakácsuk konyhájából.

A főzés során fontos a gyors és megfelelő hőszabályozás, amit csak a gáz tud biztosítani. A tartályos gázzal pedig bárhol, bármikor biztosíthatóak az optimális körülmények.

Klubok és bárok számára

Azon vendéglátó egységek, amelyek nem a konyhára fókuszálnak, de mégis biztosítanak egyszerűbb ételeket, hasonlóan profitálhatnak a tartályos gáz előnyeiből, mint az éttermek.

Nem csak főzésre, de a folyamatos melegvíz jóvoltából mosogatáshoz is hasznos energiaforrás lehet. Sőt akár a kültéri területek fűtésére is alkalmazható, gondoljunk csak a nyáron nyitott, télen letakart teraszokra és azok fűtésére. Fűtött kinti helységgel bővül is az asztalok száma és több vendéget fogadhatunk, illetve nem egy zsúfolt kis terembe kell helyet foglalniuk.

Valljuk be, sokan szeretnek télen a fűtött teraszon ücsörögni egy pohár forralt borral a kezükben. Így a fűtött kinti terasz remek lehetőség még több vendég becsalogatására.

Vendéglátózol Te is? Még nem használod, de Te is szeretnél tartályos gázt valamelyik ingatlanodnál? Örömmel segítünk benne!

Keresd fel területileg illetékes értékesítő kollégánkat, aki a tartályos gáz beszerzésével és telepítésével kapcsolatban bővebb tájékoztatót tudnak neked biztosítani. Itt találod elérhetőségét: http://bit.ly/Tartalyos_gaz_ertekesitok

2018-09-13 Tartályos gáz felhasználása lakossági területen

A PB gáz felhasználási lehetősége sokrétű. Ahogy már korábban is említettük a lakosság, ipar, mezőgazdaság és állattartás, valamint a kereskedelem területén is számos esetben hasznosítható.

Mivel az ország bármely szegletébe, bármely pontjára elszállítható, így nincs kialakított közműrendszerhez kötve, szállítható olyan helyre is, ahol a földgázszolgáltató vezetéken érkező gázszolgáltatása nem elérhető.

Tartályos gázzal fenntartott háztartások esetében fűtésre, vízmelegítésre és főzésre is használható. Nemcsak családi házak, nyaralók, vagy hétvégi házak esetében, de akár társasházaknál is megoldást jelenthet.


Főzés

blue gas cooking
Egy városi lakásban vagy egy földgázzal teljesen kiépített területen tálcán kínálják számunkra a lehetőséget, hogy a gáztűzhelyünket rácsatlakoztassuk a közművek által biztosított rendszerre. Ugyanakkor ahol nincs erre lehetőség, vagy marad a villanytűzhely vagy a tartályos gáz használata. Egy nyári konyhában, vagy akár a városon kívül eső ház konyhájában is megoldást jelent az arra alkalmas tűzhelyhez csatlakoztatott gázpalack, vagy a kertben kialakított tartályból nyert gáz felhasználása.


Fűtés

Ugyanúgy mint a főzésnél, egy mindentől távol eső, vagy földgázzal nem ellátott házban ez is a villanyszámlánkat emelhetné csak, viszont tartályos gáz használatával élvezhetjük a gázos fűtés előnyeit. Ha a teljes fűtési rendszer kialakítását választjuk, akkor a hőelosztást egyenletesen,és szobánként is szabályozhatjuk. A gázüzemelésű beépített vagy szabadon álló kandallók kellemes hangulatot és kitűnő látványt biztosítanak, arról nem is beszélve, hogy a gázfelhasználásnak köszönhetően egyenleges meleget is teremtenek az otthonokban.

A hideg téli estéken ki ne szeretne egy kellemes meleg lakásba hazaérni.


Melegvíz

Kevesen tudják, hogy egyes gázzal működő vízmelegítők tartályos gázzal is biztonságosan üzemeltethetőek nem csak földgázzal. Sokszor választunk alternatív megoldást azokon a helyeken ahol nincs vezetékes földgáz a víz melegítéséhez, pedig megfelelő kiegészítőkkel és szakszerű biztonságos beszereléssel, tartályos gázzal is tudnánk gázüzemű átfolyós vízmelegítőt, bojlert működtetni.

Manapság már elérhetőek olyan kondenzációs kazánok is, amelyek szintén nem csak földgázzal, de tartályos gázzal is üzemeltethetőek, így nem csak a meleg vizet, hanem a fűtést is biztosítják a lakás számára.

Az ennél speciálisabb, nem a mindennapi életet érintő felhasználási módokat nem is említettük még. Nem elrugaszkodott elképzelés a tartályos gázt a medencék fűtésére használni.

Még nem használod, de Te is szeretnél tartályos gázt valamelyik ingatlanodnál? Örömmel segítünk benne!

Keresd fel területileg illetékes értékesítő kollégánkat, aki a tartályos gáz beszerzésével és telepítésével kapcsolatban bővebb tájékoztatót tud neked biztosítani. Itt találod elérhetőségét:
http://bit.ly/Tartalyos_gaz_ertekesitok

2018-09-05 Tartályos gáz – telepítési lehetőségek

Mint már előző bejegyzésünkben említettük a tartályos gáz elérhető az ország bármely területén, felhasználási lehetősége pedig széleskörű. Ahhoz, hogy a tartályos gázszolgáltatást élvezni tudjuk, szükségünk van egy tartályra, amelyet a MOL műszaki szakértő kollégái segítségével telepítünk a megfelelő helyre a biztonsági valamint törvényi szabályok betartását is figyelembe véve.

Így a tartályos gázszolgáltatás megrendelésével az alábbi pluszt nyújtjuk még leendő felhasználóink számára:

 • Kedvező telepítési feltételek: egy átlagos rendszer kivitelezési ideje 4–6 hét
 • A gázellátó rendszer kötelező rendszeres karbantartási munkálatait a MOL biztosítja
 • A gázellátó rendszer meghibásodásának bejelentésére 24 órán át hívható ügyeleti rendszert működtetünk
 • Átlátható és kiszámítható árazás, www.mol.hu-n közzétett listaár
 • Halasztott fizetési lehetőség, rugalmas és gyors hitelképesség-vizsgálat
 • Áttekinthető és könnyen kezelhető e-számla
 • Megbízható és biztonságos ellátás, saját tulajdonú flotta
 • Minimum rendelés már 500 kg PB gázra is lehetséges

Tartály telepítése – hova és hogyan?

A gáztartályt épületen belül vagy akár szabadtéren is elhelyezhetjük. Ha szabadtérre, vagyis külső helyre tesszük, akkor is két telepítési módot lehet alkalmazni.

Föld feletti tartály:

 • Telepítése a legkevésbé költséges
 • Amennyiben más is hozzáférhet a tartályhoz, megfelelő védelemre van szükség, ezért kerítéssel kell körülvenni

Föld alatti / földdel fedett tartály:

 • legkisebb helyet foglalja el, észrevétlenül illeszthető a környezetbe,
 • időjárás álló a gázellátás, ugyanakkor a telepítési költsége magasabb, mint a föld felettinek)
 • Amennyiben más is hozzáférhet, szintén kerítéssel kell körül venni.

A tartály elhelyezése függ attól a felhasználás mikéntjétől. A tartály feltöltéséhez a tartálykocsinak legalább 50 méterre meg kell közelítenie a tartályt.

Tartály méretek

A gáztartályok különböző méretekben érhetők el az igényektől függően. A kistartályosok 3m3 és 5m3 méretben választhatóak. Az ipari fogyasztók fokozottabb igényeit a 10, 25, 40 és 63m3 méretű tartályok hivatottak kielégíteni.

Leggyakoribb felhasználási helyek méretek szerint:

3-5 m3 – panziónak és háztartásoknak

10 m3 – terményszárítók és kisebb üzemeknek

25 m3 – közepes üzemek számára

50 – 100 m3 – nagy üzemek számára

Fogy a tartályban lévő mennyiség?

Ne maradj gáz nélkül! Mi sem egyszerűbb, mint megrendelni a feltöltést a MOL-os kollégák vagy a MOL myISA alkalmazásának segítségével.

A továbbiakról a www.mol.hu weboldalon tájékozódhatsz, szerződési lehetőségekről pedig értékesítő kollégáink tudnak bővebb információval szolgálni. Keresd a területileg illetékes kollégánkat. Itt találod elérhetőségét: http://bit.ly/Tartalyos_gaz_ertekesitok

2018-08-31 Tartályos PB-gáz – miért jó?

PB-gáz nagy mennyiségben tárolva

A tartályos gázszolgáltatás megoldást jelent azon magánszemélyek és cégek számára, amelyek a földgázvezetéktől távol lévő területeken helyezkednek el. A széleskörű felhasználási lehetőségéből adódóan, azon felhasználók számára ideális választás, akik a háztartási mennyiségnél többet fogyasztanak, vagy szükségük van arra, hogy egy bizonyos mennyiségű készlet mindig rendelkezésükre álljon. Ez jelentheti akár egy hétvégi ház hőmérsékletének szinten tartását, de akár terményszárítást is

 • Gazdaságos és környezetkímélő energiahordozó az ország bármely részén, olyan területeken is ahová már nem vezet a földgáz vezeték.
 • CO2 kibocsátása igen alacsony, ezért természetvédelmi területeken is használható
 • A levegővel tökéletesen keveredik, így a legmagasabb hatásfokkal égethető el
 • PB gáztartály számos felhasználási lehetőséget kínál, mindezt anélkül, hogy a gáz vagy elektromos hálózathoz csatlakozna
 • A PB gáz tüzelési hatásfoka kiemelkedően magas: 1 kg PB gáz fűtőértéke 46 MJ (földgáz: 34 MJ/m3)
 • Minősége kiváló és rendkívül stabil
 • Jól szabályozható, könnyen automatizálható
 • Kis helyen nagy energiamennyiség tárolható: 1 db 5 m3-es tartályban: 100 GJ
 • Egyszerű csatlakoztatás
 • Egyszeri és gyors telepítés - hosszú távú megoldás, stabil energiaellátás, rövid idő alatt kiépíthető
 • Földalatti vagy föld feletti tároló is lehetséges
 • Nincs szükség további tartályra az épületben
 • Nincs rendelkezésre állási díj, nincs a lekötött fogyasztás túllépésekor korlátozás vagy büntetés fizetés, nincs hálózatfejlesztési díj

Mire használják a tartályos PB-gázt?

Lakosság:

 • magánházak, kúriák, tanyák fűtése
 • melegvíz-ellátás
 • medence fűtés
 • főzés

Ipar:

 • útépítés
 • vágás
 • anyag-/árumozgatás – gázüzemű targonca töltő
 • csarnok fűtése
 • aerosolok ill. habosított műanyag gyártása
 • földgázszolgáltatás szüneteltetésének áthidalása

Mezőgazdaság és állattenyésztés:

 • terményszárítás,
 • üvegház, fóliasátor fűtése
 • állattartó telep fűtése

Kereskedelem:

 • raktár fűtés
 • árumozgatás – gázüzemű targonca töltő
 • vendéglátóhelyek és szálláshelyek fűtése, melegvíz-ellátása
 • vendéglátóhelyeken főzés

További tartályos PB-gáz témákkal várunk az elkövetkezendő időszakban a PBlogban. Nézz vissza hozzánk hamarosan a következő cikkért a témában.

Addig is, ha szeretnél többet megtudni a tartályos gáz telepítési lehetőségekről, keresd fel a területed szerint illetékes értékesítő kollégánkat a részletekért. Itt találod elérhetőségét: http://bit.ly/Tartalyos_gaz_ertekesitok

2018-08-28 SpaTrend Expo - 2018. aug. 24 – szept. 2.

SpaTrend_suto

Ha mindig egy tökéletesen berendezett wellness térről, teraszról, kertről álmodott, a SpaTrend Expón biztosan megtalálhatja az ideális megoldást! Minden eddiginél szélesebb jakuzzi, kerti bútor és grill választékkal várja Önt az ország talán legnagyobb jakuzzi kiállítása és vására.

Találja meg itt kedvenc gáz grillsütőjét, amihez a MOL Grill Gázpalackot is megtalálja az expón!

A rendezvény helyszíne a SpaTrend ürömi masszázsmedence szalonja.

Címe: 2096, Üröm, Kőbánya utca 16.

Időpontja 2018. augusztus 24.- szeptember 2.

Nyitva tartás: minden nap 9-18 óráig

További érdekességekért, útbaigazításért kérjük, látogassa meg partnerünk weboldalát:
http://www.spatrendexpo.hu

Várjuk szeretettel az Expóra!

2018-07-31 Ha grillezés, akkor MOL

Már túlvagyunk lassan a nyár felén, és rohan felénk az ősz. Addig viszont még van pár kellemes nyári napunk, amikor grillezhetünk a szabadban. Ha grillezésről van szó, akkor úgyis felmerül majd a társalgási témák között, hogy „na, és neked milyen grilled van?”.

Alapvetően a következő fajta grillsütőket különböztetjük meg.

Az elektromos grillsütőt azok szeretik, akiknek kevés hely áll a rendelkezésükre, kis létszámra sütnek, és nem zavarja őket, ha sütés közben mindent összefröcskölnek a konyhában.

A grillsütők tradicionális fajtája a faszenes grill, ahol égő faszéndarabok szolgáltatják a sütéshez a hőt, emiatt nehezebb is eltalálni a megfelelő hőmérsékletet, vagy szabályozni azt – a sütögetés tapasztalatot, magabiztos felhasználót és több időt igényel.

Gázzal működő grillsütőkön belül is több választási lehetőséggel találkozhatunk. Léteznek kisebb, kompakt, könnyen szállítható készülékek, közepes méretű, már lehajtható fedővel ellátott grillsütők, illetve vannak a nagyobb készülékek, amelyek már több mint 3 égővel rendelkeznek, jelentős helyet foglalnak, viszont egy nagyobb vendégsereget is ki tudunk szolgálni a segítségével. Mindegyik grillsütő gázpalackkal működik, éppen ezért használatkor extra figyelmet igényel, hiszen nyilván senki nem akarja, hogy egy nagy és csúnya gázpalack éktelenkedjen a grillsütő mellett, hogy a gyerekek futkározása közben véletlenül fellökje, vagy, hogy minden vendégben megmaradjon a kép, hogy a gázpalack a sütő mellett állt szabadon, rontva az összképet.

Éppen ezért álmodtuk meg a magyar piacon egyedülálló MOL Grill Gázpalackot, hogy a grillezők igényeit maradéktalanul kielégítsük. Kifejezetten kicsi, helytakarékos, esztétikus és modern kinézetű, könnyen mozgatható, egyszerűen csatlakoztatható gázpalackot terveztünk. Mindezt úgy oldottuk meg, hogy a palack 5,5 kg PB-gáz töltet tartalmaz. Ez a mennyiség több sütögetéshez vagy akár nagyobb baráti társaság számára készülő vacsora készítéséhez is megfelelő mennyiséget biztosít akár több alkalomra is.

Nézzük meg, milyen előnyei vannak a gáz üzemelésű grillsütőnek, miért érdemes ezt választani.

Előnyei:

 • A gáz segítségével állandó hőfokot tudunk elérni, így kisebb a veszély, hogy túlságosan átsül, vagy meg se sül az étel, esetleg odaég. Gázgrillel könnyedén elérhető az optimális sütési hőmérséklet, és biztosítható annak egyenletesen tartása is.
 • A PB palack hosszabb időre is elegendő, legyen szó akár kisebb vagy nagyobb vendégseregről.
 • Egyszerűen megtervezhető a fogyasztás, nem kell tűzgyújtással foglalkozni, gyorsan elkészül az étel.
 • Nézzük meg, milyen előnyei vannak a gáz üzemelésű grillsütőnek, miért érdemes ezt választani.
 • Nem igényel professzionális szakértelmet, sem nagy figyelmet, csak értsünk a sütéshez és tartsuk be az általános biztonsági előírásokat.
 • Időjárástól függetlenül használható, akár fedett helyen is.
 • Gyors begyújtási és sütési folyamat.
 • Egyszerre több folyamat is végezhető a gázgrillen, hiszen a felület nagysága lehetővé teszi azt.

Van hátránya is, a teljesség kedvéért álljon itt ez is:

 • Nincs meg a tűzgyújtás élménye.
 • Nincs tábortűz hangulat, nincs parázs melletti melegedés.
 • A gáz üzemű grillező drágább lehet, mint a többi grillsütő.
 • A grillsütő használatához nagyobb hely szükséges, mint a többi grill esetén.

Neked milyen sütőd van?

Szükséged van hozzá gázpalackra? Itt találod a töltőállomásokat, ahol MOL Gáz Grillpalackot vásárolhatsz!

Kérdés esetén állunk rendelkezésedre emailben a pbgaz@mol.hu címen, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 1 886 5000 -es számon.

2018-07-31 Egy érdekesség, amit a MOL Grill Gázpalackról érdemes tudni

MOL Grill GázpalackA PB-gáz sűrűsége folyadékként 0,53 kg/liter. A MOL Grill Gázpalack 5,5 kg PB-gáz töltetet tartalmaz, tehát 10,4 liternyi gázról beszélünk.

Kiragadott példákon keresztül nézzük meg bizonyos fogyasztók esetében, hogy meddig elég a MOL Grill Gázpalack tartalma!

Néhány tájékoztató jellegű adatot hoztunk egyes gázfogyasztó készülék gázfelhasználásáról:

2 öntöttvas égőfejes gázgrill
Gázfogyasztás: 0,51 kg/óra
Teljesítmény: 7,1 kW
= 10 és fél óra

3 öntöttvas égőfejes gázgrill
Gázfogyasztás: 3 x 0,34 kg/óra
Teljesítmény: 14 kW
= 5 óra 20 perc

Kemping égő
Gázfogyasztás: 0,14 kg/óra
Teljesítmény: 1,35 kW
= majdnem 38 óra

Gázzsámoly
Gázfogyasztás: 0,40 – 0,47 kg/óra
Teljesítmény: 5,5 - 6,5 kW
= 11 óra 40 perc

Ezek csak példák, minden készüléknek más a teljesítménye, a fogyasztása.

Egy kisebb 2 öntöttvas égőfejes gázgrillel, ha nem maximumon használjuk a készüléket, akár háromszor is vendégül láthatjuk barátainkat egy nagyobb kerti partira.

Te mihez használod a MOL Grill Gázpalackot?

Szükséged van erre a gázpalackra? Itt találod a töltőállomásokat, ahol MOL Grill Gázpalackot vásárolhatsz!

Kérdés esetén állunk rendelkezésedre emailben a pbgaz@mol.hu címen, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 1 886 5000-es számon.

2018-07-19 Az új MOL Grill Gázpalack meghódítja a kertipartikat

A hazai piacon egyedülálló MOL Grill Gázpalackot 1 hónapja kezdtük el értékesíteni a MOL töltőállomás hálózatában. A helytakarékos palack minden grillező álma: jellemzőit speciálisan ezen vásárlók igényeinek megfelelően alakította ki a vállalatunk.

A grill szezon már javában tart, a kertipartik fényét pedig az ínycsiklandó grillen sült húsok és zöldségek emelik. Ilyenkor legtöbben a gyors és biztonságos, minden időjárási körülmény között megvalósítható gáz grilles sütögetésre esküsznek. Mi sem jobb egy kellemes nyáresti grillezésnél a szabadban! Rövid idő alatt tökéletesen átsülnek az ételek, könnyen tudjuk szabályozni a sütési hőfokot, nem igényel sütés közben nagy figyelmet, és hamar készételhez jutunk a sütéstől számítva. Ehhez a legjobb eszköz a MOL Grill Gázpalack!

Az új termék 1 hónapja elérhető a MOL kijelölt töltőállomásain és az is megvásárolhatja, aki jelenleg nem rendelkezik csere gázpalackkal. A palacktest kicsi és műanyag, ezért helytakarékos és meglepően könnyű. A modern és letisztult külső belül 5,5 kg PB-gáz töltetet takar. A praktikus szelep kialakítás miatt gyorsan, szerszám nélkül csatlakoztatható a sütőhöz. Ez a gyorscsatlakozós szelep kizárólag a töltőállomásainkon elérhető nyomásszabályozóval működik biztonságosan.

Mol Grill palack

A grill időszak végével pedig a fogyasztók visszavihetik a palackot a kijelölt töltőállomásokra, és még a betétdíjat is visszakapják, – így azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnék télen is tárolni az eszközt. Addig is érdemes igyekezni a MOL Grill Gázpalack beszerzésével, hiszen limitált kiadásban elérhető. További információk a honlapon találhatóak.

Sose volt ilyen egyszerű a grillezés! Ha grillezés, akkor MOL!

2018-03-23 LPG-előnyök

Ha érdekel a környezetvédelem, de még bizonytalan vagy az elektromos autókat illetően, akkor válaszd az autógázt, ami biztonságos, olcsó, környezetbarát és az ország 250 MOL-kútján elérhető.

Disznóperzselés biztonsági szabályai

Túrázni, kirándulni jó, sőt mi több, igazán egészséges is. De abba belegondoltunk-e valaha, menynyi káros anyagot juttatunk a légkörbe, amíg például autónkkal eljutunk az erdő szélére? A járművek hajtásához szükséges energia előállítása jelenlegi tudásunk szerint még mindenképpen környezetterheléssel jár, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen mértékű. Éppen ezért fontos az eszünkbe vésni, hogy léteznek alternatív üzemanyagok, amelyek a környezetünk mellett pénztárcánkat is kímélik, sőt még a motor hatásfokát is növelik. Ilyen az LPG, más néven az autógáz.

Környezetbarát előállítási folyamat

Az LPG cseppfolyós szénhidrogéngázok olyan elegye, amelynek előállítása során – köszönhetően a számos szigorú előírásnak – kevesebb kénvegyület és egyéb, a környezetre káros szennyeződés keletkezik, mint például a háztartásokban ismeretes PB-gáz esetében.

Kevesebb „kipufogott” káros anyag

A tisztább előállítási technológiák mellett az autógáz tökéletes égést produkál a motorban, így a kipufogógázban mérhető úgynevezett NOX-kibocsátás mintegy 80 százalékkal kevesebb, mint a fosszilis üzemanyagoké, a szén-dioxidkibocsátás 15 százalékkal alacsonyabb, míg a szállópor értéke gyakorlatilag nullára csökken. A kémiában kevésbé járatosak is láthatják tehát, hogy az LPG jóval kevésbé ártalmas a környezetre, mint a hagyományos üzemanyagok.

Alacsonyabb fenntartási költség

Ha a természet védelme mellett a kiadásainkat is csökkenthetjük, az az igazán nyerő szituáció. Az autógáz rövid időn belül is kiemelkedően gazdaságos, hiszen már a szakszervizben végzett átalakítás költségei is hamar megtérülnek (évi 15 000 futott km esetén 1,5 év alatt) ezt követően pedig a motor teljesítményének maximális kiaknázása mellett is sokkal alacsonyabb költségekkel közlekedhetünk.

Nyugi, biztonságos!

Az autók gázüzemű meghajtásra történő átépítése a legkorszerűbb, kimagaslóan biztonságos berendezésekkel történik, szigorú előírások és hatósági ellenőrzések mellett, ezért kockázatmentes. És bár a biztonsági szeleppel ellátott autók a jog betűje szerint már a zárt garázsokba is beállhatnak, a gyakorlatban ezzel csak akkor élhetünk, ha tábla nem tiltja a behajtást.

Tankolás, átalakítás? Segítünk!

További információért, szakmai segítségért, tanácsadásért böngészd honlapunkat, írj e-mailt (pbgaz@mol.hu), vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a 06 40 202 202-es számon.

2018-02-26 Disznóperzselés biztonsági szabályai

Disznóperzselés biztonsági szabályai

Manapság a disznóvágások során a PB-gázt több célra is fel tudjuk használni: a perzselő segítségével gyorsan és egyszerűen előkészíthetjük a húst a további feldolgozáshoz, gázzsámoly alá gyújtva villámgyorsan tudunk vizet forralni, nagy hidegben gázos teraszfűtő segítségével kellemesebbé tehetjük a környezetet.

Az alábbiakban a disznóperzselés biztonságos elvégzésének néhány aranyszabályát foglaltuk össze:

 • Minden esetben legális forrásból származó, zárófóliával ellátott PB-palackot használjunk! Így biztosak lehetünk benne, hogy szabványos a gáz összetétele, érvényes a palack nyomáspróbája, illetve kizárható a túltöltöttség.
 • Használat előtt ellenőrizzük a tömlő állapotát! Ha a tömlő repedt vagy töredezett, cseréljük újra!
 • A perzselőt megfelelő nyomáson, kizárólag nyomáscsökkentőn keresztül használjuk! A nyomáscsökkentő kiválasztása előtt tanulmányozzuk a perzselő leírását!
 • A perzselőt szivárgásmentesen csatlakoztassuk a palackhoz. A használat megkezdése előtt szivárgásvizsgáló spray vagy szappanos víz segítségével végezzünk szivárgás ellenőrzést, mert a szivárgás tüzet vagy robbanást okozhat!
 • Használat közben ügyeljünk arra, hogy a szél ne fújhassa el a perzselő lángját!
 • Ha a hideg miatt lecsökkent a gáz nyomása, a palackot állítsuk 40°C hőmérsékletű vízbe. A gázpalackot soha ne melegítsük közvetlenül a perzselő lángjával, mivel ez a palack robbanását okozhatja!
 • Használat után mindig zárjuk el a palack szelepét!

Élményekben gazdag, biztonságos disznóvágást kívánunk!

 • 1
×
{{-- content goes here from dom --}}
A Weboldalon használt sütik beállítása

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Nyrt. weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Süti tájékoztató

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×