Értékesítés

Hazai piacok

Magyarország

A MOL Downstream szervezet részeként a MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a.s. Európa-szerte működtet közös képviseleteket Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában és Horvátországban. Irodáink mind a MOL Petrolkémia Zrt., mind a Slovnaft a.s. termékeinek értékesítésével is foglalkoznak.

Magyarországon elsősorban a MOL Petrolkémia Zrt. értékesítési hálózata látja el a MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a.s. vevőit. Nagyvevőinket tiszaújvárosi központi telephelyünkön szolgáljuk ki.

A kistételben vásárló partnereink hatékony kiszolgálása érdekében 2003-tól működtetünk értékesítési telephelyeket Magyarországon, jelenleg - Szigetszentmiklóson és Tiszaújvárosban.

Értékesítési központjainkban kistételek esetén mennyiségi korlátozás és előrejelzés nélkül lehet vásárolni. Alkalmazkodva kisebb partnereink igényeihez és vásárlási szokásaihoz lehetőség van zsákonkénti vásárlásra is.

Raktárainkban megtalálhatóak a MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a.s. által gyártott, Magyarországon leggyakrabban használt HDPE, LDPE és PP típusai.

Történeti áttekintés

A MOL polimer gyártásának és értékesítésének alappillérei a magyar MOL Petrolkémia valamint a szlovák Slovnaft, a.s. vállalatok.

MOL Petrolkémia

A MOL polimer gyártásának és értékesítésének alappillérei a magyar MOL Petrolkémia valamint a szlovák Slovnaft, a.s. vállalatok.

MOL Petrolkémia (MOL Petrolkémia Zrt.), amely a MOL-csoport tagja, az egyetlen magyar olefin- és poliolefin gyártó üzem Magyarországon. A vállalat több mint 60 évvel ezelőtt alakult, a poliolefin gyártás az 1970-es években az első LDPE üzem beindításával kezdődött.

Napjainkra a vállalat kiemelkedő fontosságú poliolefin gyártóvá nőtte ki magát a modern gyártóberendezések és a legújabb technológiák alkalmazásával. Termékportfoliónk LDPE, uni- és bimodális HDPE, PP homopolimer, PP blokk és random kopolimer típusokat tartalmaz. 2004-ben a stratégiai fejlesztési programunk részét képező új etiléngyárat és bimodális polietilén gyárat is üzembe helyeztük.

Slovnaft, a.s.

Apollo - ez a görög mitológiából ismert szó egy 1895-ben alapított nyersolaj feldolgozó vállalat neve volt, amelyet a II. világháború idején leromboltak. A ‘60-as évek elején alakult meg az Apollo utódja. Eredetileg a finomító vállalatot fémjelezte a Slovnaft név. A ’70-es évektől a Slovnaft kiterjesztette tevékenységi körét a petrolkémiai termékekre is, és finomító-petrolkémiai komplexummá válva tért hódított a csehszlovák LDPE és PP piacokon.

2005-ben egy új PP gyárat helyeztek üzembe, és a legmodernebb Unipol-eljárás birtokában PP homo, random és impact kopolimerekkel is megjelent. 2000-ben a Slovnaft azáltal, hogy a MOL-csoport tagja lett, tovább erősítette nemzetközi pozícióját.

A MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a MOL Downstream szervezet részeként közös értékesítési tevékenységet folytat.

Termékek

MDPE, HDPE granulátumok

TIPELIN márkanév alatt kerülnek forgalmazásra a közepes- és nagysűrűségű polietilének.

TIPELIN alkalmazási területei:

 • extrúziós típusok (lemezek, csövek)
 • fújt fólia típusok
 • fúvási típusok (palackok, kannák, hordók, konténerek)
 • hasított fóliaszál típusok
 • fröccs típusok, speciális alkalmazások

LDPE granulátumok

A MOL Petrolkémia Zrt. által Tiszaújvárosban gyártott típusok TIPOLEN, a Slovnaft a.s. által Szlovákiában előállított termékek pedig BRALEN márkanév alatt kerülnek értékesítésre.

TIPOLEN alkalmazási területei:

 • fújt fólia típusok
 • fúvási típusok (kannák)
 • fröccsöntött típusok

BRALEN alkalmazási területei:

 • fújt fóliatípusok
 • fúvási típusok
 • fröccsöntött típusok
 • extrúziós típusok
 • bevonási alkalmazások
 • speciális alkalmazások

PP granulátumok (0,3-100 MFR)

A tiszaújvárosi üzemekben, TIPPLEN, míg a szlovák üzemekben TATREN márkajelzéssel gyártunk homopolimeret, blokk kopolimeret és random kopolimer műanyagipari alapanyagokat.

TIPPLEN alkalmazási területei:

 • fröccsöntött típusok
 • fúvott típusok
 • extrúziós típusok (lemezek, csövek, szalagok, profilok, hőformázás)
 • film típusok (öntött és biaxiálisan orientált)
 • száltípusok (mono- és multifilament, fibrillált és hasított szálak)
 • bevonási alkalmazások
 • speciális alkalmazások
TATREN alkalmazási területei:
 • fröccsöntött típusok
 • fúvott típusok
 • öntött filmtípusok
 • rafia típusok
 • száltípusok (vágott szálak, BCF, hullámosított szál)
 • extrúziós típusok
 • speciális alkalmazások

Nézze meg polimer termékeink részletes leírását!
http://mol.hu/hu/vallalati-ugyfelek/polimer-termekek/termekek

Központi elérhetőségeink

GYÁRTÁS

MOL Petrolkémia Zrt.

Cím: 3581 Tiszaújváros, Pf: 20
Internet: http://mol.hu/hu/vallalati-ugyfelek/polimer-termekek

ÉRTÉKESÍTÉS

MOL Petrolkémia Zrt.

Polimer Értékesítés és Marketing
Cím: 3581 Tiszaújváros, Pf: 20
Telefon: (+36) 49/521-355
Fax: (+36) 49/886-490
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MŰSZAKI TANÁCSADÁS

MOL Polimer Műszaki Vevőszolgálat

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: (+36) 49/521-540, (+36) 49/522-607

Zöld szám: (+36) 80/204-249, (+36) 80/204-248

Fax szám: (+36) 49/886-491

Kistételes értékesítés

Magyarországon a MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a.s. által gyártott polimereket a MOL Petrolkémia Zrt. értékesítési hálózata értékesíti. A kistételben vásárló vevőinket a Tiszaújvárosban és Budapesten (Nagytétény) működő értékesítési lerakatainkból szolgáljuk ki, ami számos előnnyel jár számukra:
Értékesítési lerakatainkban elérhetőek a MOL Petrolkémia Zrt. és a Slovnaft a.s. által gyártott HDPE, LDPE és PP granulátumok I. osztályú típusai, valamint kedvező árfekvésű átmeneti termékei.

Kistételek esetén mennyiségi korlátozás és előrejelzés nélkül lehet vásárolni a készlet erejéig. Alkalmazkodva kisebb partnereink igényeihez és vásárlásai szokásaihoz lehetőség van akár a zsákonkénti (25 kg) vásárlásra is. A termék-kiszolgálási, pénztár valamint rendelés-ügyintézési kiszolgálási rendet is úgy alakítottuk ki, hogy a lehetőségekhez képest maximálisan alkalmazkodjunk vevőink igényeihez.

Rugalmas fizetési feltételeket biztosítunk, hisz hitelkerettel rendelkező partnereinknek lehetőségük van halasztott futamidővel történő fizetésre. A hitelkerettel nem rendelkező vevőink vásárolhatnak banki átutalással, készpénzzel illetve bankkártyával is.

Tiszaújváros

Tiszaújvárosi Értékesítési Lerakat, TVK Ipartelep

Kapcsolattartó: Dancs Krisztina, Ila László
Telefon: (+36) 49/522-483
Mobil: (+36) 20/582 3232
Fax: (+36) 49/521-848
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiszolgálási rend

Termékkiszolgálás: 6.00 – 22.00
Pénztári nyitva tartás: H-Cs 9.00 – 11.00; 13.00 –14.00, Péntek 9.00 – 12.00
Rendelés-ügyintézés: 8.00 – 14.00

Megközelíthetőség

Az M3 autópályáról a Hejőkürt, Tiszaújváros kihajtónál (164) kell letérni Tiszaújváros irányába (térképen sötétzölddel jelölve). A 35. főútvonal (Debrecen) keresztezésénél körforgalom található, itt Tiszaújváros irányába kell továbbhaladni. A lámpás kereszteződésnél balra kell fordulni a MOL Spedition/MOL Petrolkémia Zrt. irányába. Az Y alakú elágazásnál balra le kell fordulni, majd a lámpánál balra, amíg el nem jutnak a MOL Spedition épületéhez.

Az M30-as autópálya felől Nyékládháza, Tiszaújváros irányába kell kihajtani, majd Tiszaújváros felé haladni a 35. számú főútvonalon. (térképen világoszölddel jelölve balról). A lámpás kereszteződésnél jobbra kell fordulni a MOL Spedition/MOL Petrolkémia Zrt. irányába. Az Y alakú elágazásnál balra le kell fordulni, majd a lámpánál balra, amíg el nem jutnak a MOL Spedition épületéhez.

A tiszaújvárosi kiszolgálás az LDPE II üzem melletti raktárból, a TVK Ipartelepen, MOL Petrolkémia Zrt. gyárterületén történik. Először a MOL Spedition-nél kell bejelentkezni, majd a raktár, a III. kapun keresztül közelíthető meg. a raktárhelyiség könnyebb megközelítése érdekében belső térképet biztosítunk.


Budapest (Nagytétény)

Prologis Harbor Ipari Park, 1225 Budapest, Campona u. 1.

Kapcsolattartó: Molnár István
Telefon: (+36) 24/539 775
Mobil: (+36) 70/3737-580
Fax: (+36) 24/539-786
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiszolgálási rend

Termékkiszolgálás: 8.00 - 17.30
Pénztári nyitva tartás és rendelés-ügyintézés: 8.00 – 14.00

Megközelíthetőség

Az M0-s autóútról a M6-os autópálya irányába kell letérni (térképen sötétzölddel jelölve). A 12. számú kijáratnál lehajtani az autópályára Nagytétény felé. A körforgalomban Nagytétény felé kell kihajtani a Nagytétényi útra. Az autópálya alatt elhaladva az első kereszteződésben jobbra kell fordulni, a Harbor Park felé. A Trans-sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft. által üzemeltetett MOL Petrolkémia Értékesítési Lerakat táblával jelezve jobbra az első épület (8-as számú).

A 6-os főút felől érkezve a Campona utcába kell jobbra lefordulni Nagytétény felé (térképen világoszölddel jelezve). A vasúti átjárót követően jobbra kell fordulni a beléptető rendszerig. A Harbor Ipari Park területén végigmenve az utolsó raktárak közül a jobb oldali (8-as számú) a Trans-sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft. által üzemeltett MOL Petrolkémia Zrt. értékesítési lerakata.

Slovenská republika

Petrochemická spoločnosť MOL Petrochemicals spolu s petrochemickými výrobnými jednotkami bratislavskej spoločnosti SLOVNAFT, a.s. sú súčasťou divízie Downstream Skupiny MOL a majú spoločnú predajnú sieť na mnohých európskych trhoch menovite v Rakúsku, Nemecku, Francúzsku , Taliansku , Poľsku, Rumunsku a na Ukrajine. Naše predajné zastúpenia ponúkajú produkty oboch výrobných lokalít, SLOVNAFT, a.s., aj MOL Petrochemicals.

Petchem - divízia skupiny MOL začala svoju činnosť v januári 2004 so zameraním na výrobu a predaj olefínov a polyolefínov ako kľúčová súčasť aktivít skupiny MOL. Od roku 2011 bola Petrochémia začlenená do divízie Downstream Skupiny MOL.

Historický prehľad

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) člen skupiny MOL je jediný maďarský výrobca olefínov a polyolefínov. Spoločnosť bola založená pred viac ako piatimi desiatkami rokov. Prvá výrobná jednotka LDPE bola uvedená do prevádzky v roku 1970.
V súčastnosti sa spoločnosť stala dominantným regionálnym výrobcom polyolefínov a prevádzkuje najmodernejšie technológie. Produktové portfólio zahŕňa LDPE, uni a bi - modálne HDPE, PP homopolyméry, rázuvzdorné a štatistické kopolyméry. V roku 2004 bola uvedená do prevádzky nová etylénová jednotka a jednotka na výrobu bimodálneho polyetylénu, obe ako súčasť strategického investičného programu.

Slovnaft, a.s.

Apollo - slovom z gréckej mytológie bola pomenovaná spoločnosť spracovávajúca ropu, ktorá bola založená v roku 1895. Apollo bolo ťažko poškodené počas druhej svetovej vojny. Začiatkom šesťdesiatych rokov bola ako pokračovateľ Apollo založená rafinérska spoločnosť Slovnaft. V priebehu sedemdesiatych rokov Slovnaft kontinuálne rozvíjal svoje aktivity smerom k petrochémií a stal sa rafinérsko-petrochemickým komplexom, ktorý priniesol na trh vtedajšieho Československa LDPE a PP. V roku 2005 bola uvedená do chodu nová výrobná jednotka PP s najnovšou technológiu Unipol, ktorá prináša na trh PP homo-polyméry, rázuvzdorné a štatistické kopolyméry.
V roku 2000 Slovnaf, a.s. upevnil svoje medzinárodné postavenie, keď sa stal členom skupiny MOL.

PETCHEM divízia

V januári 2004 začala svoju činnosť PETCHEM divízia skupiny MOL, ktorú tvoria petrochemické aktivity Slovnaftu a MOL Petrochemicals. Predmetom podnikania je výroba, marketing a predaj olefínov a polyolefínov, hlavne pre našich zákazníkov po celej Západnej ako aj Strednej a Východnej Európe.
Od 1. júla 2006 sa nástupcom Slovnaft, a.s. v Petrochemickej divízii skupiny MOL stal Slovnaft Petrochemicals, s.r.o., 100% dcérska spoločnosť Slovnaft, a.s., ktorá pokračuje v činnostiach súvisiacich s petrochemickými aktivitami.
Divízia PETCHEM je integrovaná do spracovateľského reťazca rafinérskej výroby skupiny MOL.

Produkty

PE granuláty

MDPE, HDPE granuláty TIPPELIN

Aplikácie

 • extrúzia (dosky, rúry)
 • vyfukovanie fólií
 • vyfukovanie (fliaš, nádob, kontajnerov)
 • výroba vlákien

LDPE granuláty TIPOLEN

AplikáciaÍ

 • vyfukovanie fólií
 • vyfukovanie (fliaš, nádob, kontajnerov)
 • vstrekovanie

PP granuláty ( s ITT 0,3 – 100 ) TIPPLEN

Homopolyméry, Rázuvzdorné kopolyméry, Štatistické kopolyméry

Aplikácie

 • vstrekovanie
 • extrúzia (dosiek, pások, rúr )
 • fólie ( liate a biaxiálne orientované)
 • vlákna (mono a multi filamenty, striž)
 • laminácia

SLOVNAFT a.s.

PE granuláty

LDPE granuláty BRALEN

Aplikácie

 • vyfukované fólie
 • vyfukovanie
 • vstrekovanie
 • extrúzia
 • nanášanie
 • špeciálne aplikácie

PP granuláty TATREN

Homopolyméry, Rázuvzdorné kopolyméry, Štatistické kopolyméry

Aplikácie

 • vstrekovanie
 • liate fólie
 • pásky
 • vlákna ( striž, BCF, spun-bond )
 • extrúzia
 • vyfukovanie
 • kompaundovanie
 • špeciálne aplikácie

Kontaktné adresy

VÝROBCA
SLOVNAFT a.s.

Vlčie hrdlo 1
824 12 Bratislava
Slovenská republika
Internet: http://www.slovnaft.sk
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

TECHNICKÝ SERVIS
SLOVNAFT a.s.

Podpora obchodu Polyméry
Telefón: +421 2 5859 7250
+421 2 5859 7257

PREDAJ
SLOVNAFT a.s.

Predaj polymérov
Vlčie hrdlo 1
824 12 Bratislava
Slovenská republika
Telefón: +421 2 5859 7515
+421 2 5859 7622
+421 2 5859 7741
+421 2 5859 7231
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Export piacok

Polska

Dział PetChem Slovnaft Polska S.A. w Warszawie jest wyłącznym reprezentantem w Polsce węgierskiego koncernu chemicznego MOL Petrochemicals Co. Ltd. oraz słowackiego producenta SLOVNAFT, a.s.

Koordynujemy dostawy następujących produktów:

 • granulatów polietylenów unimodalnych i bimodalnych HDPE TIPELIN
 • granulatów polietylenów LDPE TIPOLEN
 • granulatów polipropylenów typu homo i copo PP TIPPLEN

produkowanych w Zakładach MOL Petrochemicals Co. Ltd. w Tiszaújváros na Węgrzech.

jak również koordynujemy dostawy następujących:

 • granulatów polietylenów LDPE BRALEN
 • granulatów polipropylenów typu homo i copo PP TATREN

produkowanych w Zakładach SLOVNAFT, a.s. w Bratysławie - Słowacja

Historia spółki

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. ( MOL Petrochemicals), członek Grupy MOL, jest jedynym producentem olefin i poliolefin na Węgrzech. Firma została założona ponad 50 lat temu i w branży poliolefinowej jest obecna od roku 1970, kiedy to powstał pierwszy zakład LDPE.

Obecnie firma jest znaczącym producentem poliolefin w regionie posiadającym nowoczesne linie produkcyjne bazujące na najnowocześniejszych technologiach. Wachlarz oferowanych produktów obejmuje różne typy LDPE, zarówno unimodalne jak i bimodalne HDPE, homopolimery PP oraz kopolimery blokowe PP i random kopolimery PP. W 2004 roku został oddany nowy zakład produkujący etylen oraz zakład z nową linią do wytwarzania bimodalnych polietylenów HD.

Slovnaft, a.s.

Apollo – słowo pochodzące z greckiej mitologii było nazwą pierwszego przedsiębiorstwa przetwarzającego ropę naftową powstałego w roku 1895. Zakład Apollo został w znacznej części zburzony w czasie II. Wojny Światowej. Na początku lat sześćdziesiątych powstało nowe przedsiębiorstwo jako następca firmy Apollo. Przybrało nazwę Slovnaft i specjalizowało się w branży rafineryjnej. Począwszy od lat siedemdziesiątych firma Slovnaft rozszerzyła swoją działalność o produkty petrochemiczne i stała się kompleksem rafineryjno-petrochemicznym oferując przede wszystkim LDPE i PP na rynek Czechosłowacji. W roku 2005 uruchomiono nową jednostkę PP na bazie nowoczesnej technologii Unipol zdolną do produkcji nowoczesnych polipropylenów typu homo i kopo z gatunkami random i impact. W roku 2000 przedsiębiorstwo Slovnaft zwiększyło swoją międzynarodową pozycję stając się członkiem Grupy MOL.

Dywizję Petrochemiczną

W styczniu 2004 roku część petrochemiczna przedsiębiorstwa Slovnaft oraz firma MOL Petrochemicals utworzyły Dywizję Petrochemiczną Grupy MOL. Jej zadaniem jest produkcja, marketing i sprzedaż olefin i poliolefin głównie w krajach Europy Zachodniej oraz Europy Środkowej.

Od pierwszego lipca 2006 Slovnaft Petrochemicals, s.r.o., którego właścicielem jest w 100% Slovnaft a.s. oraz jako następca wszelkich działań na rynku petrochemicznym Slovnaft a.s.

Dywizja Petrochemiczna jest zintegrowana z rafineryjnymi procesami produkcyjnymi Grupy MOL.

Produkty

MOL Petrochemicals Polska oferuje partnerom nowoczesne tworzywa sztuczne LDPE, MDPE, HDPE oraz PP

Z instalacji MOL Petrochemicals w Tiszaújváros na Węgrzech

Granulaty PE

Granulaty MDPE, HDPE z rodziny TIPELIN

Z zastosowaniem

 • do produkcji metodą ekstruzji (przy produkcji płyt, rur)
 • do rozdmuchu folii
 • do rozdmuchu butelek, kanistrów, beczek, kontenerów
 • do produkcji włókien

Granulaty LDPE z rodziny TIPOLEN

Z zastosowaniem

 • do rozdmuchu folii
 • do rozdmuchu butelek
 • do produkcji metodą wtrysku

Granulaty PP ( MFR 0,3-100 ) z rodziny TIPPLEN

Homopolimery, Kopolimery blokowe, Kopolimery Random

Z zastosowaniem

 • do produkcji metodą wtrysku
 • do produkcji metodą ekstruzji (przy produkcji płyt, rur, taśm)
 • do produkcji folii (typu cast oraz podwójnie zorientowanej)
 • do produkcji włókien (typu mono- i multifilament, typu fibrillated i short-cut )
 • do laminacji

Z instalacji SLOVNAFT a.s. w Bratysławie na Słowacji

Granulaty PE

Granulaty LDPE z rodziny BRALEN

Z zastosowaniem

 • do rozdmuchu folii
 • do rozdmuchu butelek
 • do produkcji metodą wtrysku
 • do produkcji metodą ekstruzji
 • do powlekania
 • specialistycznym

Granulaty PP z rodziny TATREN

Homopolimery, Kopolimery Impact, Kopolimery Random

Z zastosowaniem

 • do produkcji metodą wtrysku
 • do produkcji folii cast
 • do produkcji typu raffia
 • do produkcji włókien (typu staple fibres, BCF, spun-bond)
 • do produkcji metodą ekstruzji
 • do rozdmuchu
 • do produkcji kompaundów
 • specialistycznym

Kontakt

SLOVNAFT POLSKA S.A.

PetChem Department

ul. Postępu 17D
02-676 Warszawa
tel: +48-22-545-70-70
fax: +48-22-545-70-60
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.slovnaft.pl

W sprawach koordynacji dostaw granulatów na rynek polski:

prośba o kontakt pod nr: +48-22-545-70-70

 • wew. 103 - p. Juraj Tobola (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • wew. 106 - p. Rajmund Skowroński (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • wew. 107 - p. Anna Dębska (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
 • p. Michał Młodzianowski +48 506 626 021 (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Romania

Ca membre ale diviziei Petrolkémiai Divízió al Grupului MOL, MOL Petrochemicals şi SLOVN AFT, a.s. au reprezentante commune pe pieţele Europei, anume in Austria, Germania, Franţa, Italia, Polonia şi Romania. Birourile noastre oferă produse atât din producţia MOL Petrochemicals cât şi din cea a SLOVNAFT, a.s..

Privire istorică

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) membră a Grupului MOL este singurul producător ungar de olefine şi polyolefine. Compania a fost fondată mai mult de cincizeci de ani, afacerea de polyolefine datându-se din 1970 când prima uzină de LDPE a fost lansată.

De acum compania devine un important producător regional de polyolefine, operând o producţie valoroasă in mare parte cu tehnologii recente. Portofoliul de produse înclude LDPE, HDPE uni şi bimodale, PP homo-polimer, PP block şi copolimeri tip random. In 2004 au pornit noua uzină de etylenă şi cea de polyetylenă bimodală, amândouă fiind parte a programului de investiţii strategice.

Slovnaft s.a.

Apollo, cuvînt din mitologia greacă, a fost numele companiei înfiinţate în 1895 în vederea procesării ţiţelului brut. Apollo a fost grav avariată în timpul cel lui de al II-lea Război Mondial. La inceputul anilor 60 urmaşul lui Apollo a fost fondat. Prima rafinărie a primit numele de Slovnaft. Din anii 70 Slovnaft a continuat să-şi lărgească activitatea în direcţia petrochimiei şi devine un complex de petrochimie şi de rafinărie, lansând LDPE şi PP pentru piaţa Cehoslovaciei.

In 2005 noua unitate de PP a întrat in funcţiune, posedând ultimul „designe” Unipol, aducând pe piaţă PP homo, copolimere random şi impact. In 2000, in vederea înbunătăţirii poziţiei sale internaţionale, Slovnaft devine membră a Grupului MOL.

Divizia PETCHEM

Din 2004 afacerea petrochimică din Slovnaft şi MOL Petrochemicals formează divizia PETCHEM a Grupului MOL. Scopul este producţia, cercetarea pieţii şi desfacerea olefinelor şi polyolefinelor, in principal spre cumpărătorii noştri vesteuropeni şi din Europa Centrală.

De la 1 iulie 2006, firma Slovnaft Petrochemicals (Slovnaft Petrochimie) SRL, filiala in proportie de 100% a Slovnaft SA, este succesoarea lui Slovnaft SA in activitatea de petrochimie.

Divizia PETCHEM este integrată în direcţia lanţului de producţie şi de rafinare al Grupului MOL.

Produse

MOL Petrochemicals

Granule PE

MDPE, granule HDPE TIPELIN

Aplicaţii

 • extrudere (table, ţevi)
 • suflare formare pt. film
 • suflare formare (sticle, baloane, butoaie, containere)
 • producţia de fibre

Granule LDPE TIPOLEN

Aplicaţii

 • suflare formare pt. film
 • suflare formare pt. sticle
 • injecţie

Granule PP (0,3 – 100 MFL) TIPPLEN

Homopolimere, copolimere Block, copolimere Random

Aplicaţii

 • injecţie
 • extrudere (table, ţevi, benzi)
 • film (biaxial orientat)
 • fibre (mono şi multifiliare)
 • laminare

SLOVNAFT a.s.

Granule PE

Granule LDPE BRALEN

Aplicaţii

 • suflare film
 • suflare formare
 • injecţie
 • extrudere
 • aplicaţii speciale

Granule PP TATREN

Homopolymere, copolymere Impact, copolymere Random

Aplicaţii

 • injecţie
 • film (turnat)
 • rafie
 • fibre
 • extrudere
 • suflare formare
 • mixtură (amestec)
 • aplicaţii speciale

Contacte

SC. MOL Romania PP SRL

Str. Danielopolu 4-6.
ET2 Sector 1 Cod 014134
Bucuresti, Romania
Telefon: +40 21 204 85 00, +40 21 204 8502
Mobil: +40 728 08 34 45
Fax: +40 21 232 10 59
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Persoana de contact:

Eugen Matei
Coordonator National de Vânzări Divizia Petchem România
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Česká republika

Jako součást petrochemického segmentu divíze Downstream Skupiny MOL SLOVNAFT , a.s. a MOL Petrochemicals sdílejí společnou prodejní sít na mnohých evropských trzích, jmenovitě v Rakousku, Německu, Francii, Itálii, , Polsku, Rumunsku a na Ukrajině. Naše prodejní zastoupení nabízejí a prodávají polyolefiny vyrobené jak v MOL Petrochemicals, tak ve SLOVNAFT , a.s..

Historický přehled

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) člen skupiny MOL je jediný maďarský výrobce olefínů a polyolefinů. Společnost byla založená před více než půl stoletím. První výrobní jednotka LDPE byla uvedená do provozu v roce 1970.

V součastnosti se společnost stala dominantním regionálním výrobcem polyolefinů a provozuje nejmodernější technologie. Produktové portfólio zahrnuje LDPE, uni a bi - modální HDPE, PP homopolymery, rázuvzdorné a statistické kopolymery. V roce 2004 byla zprovozněna nová etylénová jednotka a jednotka na výrobu bimodálního polyetylénu, obě jako součast strategického investičního programu.

Slovnaft, a.s.

Apollo - slovem z řecké mytologie byla nazvaná společnost zpracovávající ropu, která byla založena v roce 1895. Za druhé světové války byla společnost Apollo těžce poškozena. Začátkem šedesátých let byla jako nástupnická společnost Apolla založena rafinérská společnost Slovnaft. V následujících, sedmdesátých letech Slovnaft kontinuálně rozvíjel své aktivity směrem k petrochémii a stal se rafinérsko-petrochemickým komplexem, který přinesl na trh tehdejšího Československa LDPE a PP. V roce 2005 byla zprovozněna nová výrobní jednotka PP, na bázi nejnovější technológie Unipol, která prináší na trh PP homo-polymery, rázuvzdorné a statistické kopolymery.

V roce 2000 Slovnaf, a.s. upevnil své mezinárodní postavení, když se stal členem skupiny MOL.

PETCHEM divíze

V lednu 2004 začala svou činnost PETCHEM divize skupiny MOL, kterou tvoří petrochemické aktivity společností Slovnaft a MOL Petrochemicals. Předmětem činnosti je výroba, marketing a prodej olefinů a polyolefinů, našim zákazníkům po celé Západní a rovněž také Střední a Východní Evropě.

pOd 1. července 2006 se nástupcem Slovnaft, a.s. v Petrochemické divizi skupiny MOL stal Slovnaft Petrochemicals, s.r.o., 100% dcerská společnost Slovnaft, a.s., která pokračuje v činnostech souvisících s petrochemickými aktivitami.

Divize PETCHEM je integrovaná do zpracovatelského řetězce rafinerské výroby skupiny MOL.

Výrobky

MOL Petrochemicals

PE granuláty

MDPE, HDPE granuláty TIPPELIN

Aplikace

 • extruze (desky, trubky)
 • vyfukování fólií
 • vyfukování (láhví, nádob, kontejnerů)
 • výroba vláken

LDPE granuláty TIPOLEN

Aplikace

 • vyfukování fólií
 • vyfukování (láhví, nádob, kontejnerů)
 • vstřikování

PP granuláty ( s ITT 0,3 – 100 ) TIPPLEN

Homopolymery, rázuvzdorné kopolymery, statistické kopolymery

Aplikace

 • vstřikování
 • extruze (desek, pásků, trubek)
 • fólie (lité a biaxiálně orientované)
 • vlákna (mono a multi filamenty, střiž)
 • laminace

SLOVNAFT a.s.

PE granuláty

LDPE granuláty BRALEN

Aplikace

 • vyfukování fólií
 • vyfukování
 • vstřikování
 • extruze
 • nanášení
 • speciální aplikace

PP granuláty TATREN

Homopolymery, rázuvzdorné kopolymery, statistické kopolymery

Aplikace

 • vstřikování
 • lití fólií
 • pásky
 • vlákna ( střiž, BCF, spun-bond )
 • extruze
 • vyfukování
 • kompaudování
 • speciální aplikace

Kontakty

MOL Petrochemicals (MOL Petrochemicals Co. Ltd.)

H-3581 Tiszaújváros Pf 20
Hungary
Telefon: +36 49 521 355
Fax: +36 49 886 491
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

SLOVNAFT, a.s.

Vlčie hrdlo 1
824 12 Bratislava
Slovak Republic
Telefon: +421 2 5859 7741, +421 2 5859 7231
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Украина

Будучи членами дивизии PETCHEM группы МОЛ (MOL) ЗАО МОЛ Петрокемикалс (MOL Petrochemicals Co. Ltd., formerly called TVK Plc.) И АО Словнафт (SLOVNAFT, a.s.) имеют свои общие представительства во многих странах Европы таких как: Австрия, Германия, Франция, Италия, Польша, Украина, Румыния.

Представительство в Украине открылось в 2006 году.

Объявление о действующей цене

ООО " МОЛ Украина" как Коммерческий агент предоставляет свои услуги по цене 125% от своих фактических ежемесячных операционных затрат.

Коммерческий агент ведет свою деятельность в следующих географических областях: Украина и другие страны СНГ или любая другая Европейская страна утвержденная Клиентами в договоре.

Исторический обзор

Закрита акціонерна компанія МОЛ Петрокемикалс (MOL Petrochemicals Co. Ltd.)

Закрита акціонерна компанія МОЛ Петрокемикалс (MOL Petrochemicals Co. Ltd.) Член группы МОЛ (MOL), единственный венгерский производитель олефинов и полиолефинов. Компания была основана более 50 лет назад, производство полиолефинов началось в 1970 годах, когда был запущен первый завод по производству полиэтилена высокого давления (LDPE).

На сегодняшний день компания стала одним из главных региональных производителей, работающих на современном производственном оборудовании и использующих новые технологии. Продукция завода включает следующий ассортимент: полиэтилен низкой плотности (LDPE), би- и мономодальные типы полиэтилена высокой плотности (HDPE), гомополимеры, блок-и рандом-сополимеры полипропилена. В 2004 году были запущены новые заводы по производству этилена и полиэтилена, что было частью программы по стратегическому инвестированию.

АО Словнафт (Slovnaft, a.s.)

Именем греческого бога Апполона называлась нефтеперерабатывающая компания, основанная в 1895 году в Словакии. Завод был почти полностью разрушен во время второй мировой войны. Восстановление завода было завершено в 60-е годы прошлого века. С тех пор предприятие по первичной переработке нефтепродуктов носит имя Словнафт. Начиная с 70-х годов прошлого века компания Словнафт расширила свою деятельность в нефтехимической переработке на Чехословацком рынке и стала нефтехимическим комплексом, включающим заводы по производству полиэтилена низкой плотности (LDPE) и полипропилена (PP).

В 2005 году состоялся запуск завода по производству полипропилена с технологией UNIPOL с целью производства гомополимеров, блок-и рандом-сополимеров полипропилена. В 2000 году, укрепляя свою международную позицию, компания стала членом групы МОЛ.

Дивизия PETCHEM

Начиная с января 2004 года нефтехимический бизнес компаний МОЛ Петрокемикалс и Slovnaft был объединен в дивизию PETCHEM группы МОЛ (MOL). К кругу деятельности дивизии относятся производство, маркетинг и реализация олефинов и полиолефинов для покупателей в западной и восточной Европе.

С 1 июня 2006г. Slovnaft Petrochemicals sro, которая находится в 100% собственности Slovnaft a.s, является правопреемником Slovnaft a.s в нефтехимической деятельности.

Дивизия PETCHEM является интегрированным звеном в цепи нефтехимической переработки групы МОЛ.

Продукция

Закрита акціонерна компанія МОЛ Петрокемикалс (MOL Petrochemicals Co. Ltd.)

Полиэтилен в гранулах

Торговая Марка TIPELIN (MDPE, HDPE) в гранулах

Использование:

 • экструзия (листы, трубы)
 • производство выдувных типов пленок
 • производство выдувных флаконов, баллонов, контейнеров
 • производство волокна

Торговая Марка TIPОLЕN (LDPE) в гранулах

Использование:

 • производство выдувных типов пленок
 • производство выдувных флаконов
 • литье под давлением

Торговая Марка TIPPLЕN (PP) в гранулах

Гомо, рандом и блок сополимеры

Использование:

 • экструзия (листы, трубы, ленты)
 • производство литейных и биоксиориентированных (BOPP) типов пленок
 • производство волокна
 • литье под давлением
 • ламинация

АО Словнафт (SLOVNAFT a.s.)

Торговая Марка BRALEN (LDPE) в гранулах

Использование:

 • производство выдувных типов пленок
 • производство выдувных флаконов
 • литье под давлением
 • экструзии
 • ламинация
 • специальные типы

Торговая Марка TATREN (PP) в гранулах

Гомо, рандом и блок сополимеры

Использование:

 • рафия
 • производство литейных и биоксиориентированных (BOPP) типов пленок
 • производство волокна (резаное волокно, BCF, spun-bond)
 • литье под давлением
 • экструзии
 • производство выдувных флаконов
 • компаундирование
 • специальные марки

Контакты

Представительство ОАО - Закрита акціонерна компанія МОЛ Петрокемикалс (MOL Petrochemicals Co. Ltd.) И АО Словнафт (SLOVNAFT, a.s.) в Украине.

МОЛ Украина (MOL Ukraine)
Украина (Ukraine)
04073 Киев (04073 Kiev),
проспект Московский, 23, 7-й этаж (Moskovskiy ave, 23, 7th floor)
Тел: +380 44 374 00 80
Fax: +380 44 374 00 90

Julia Zavojko
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Moб: +380 67 463 58 69

Hrvatska

Uključeni u poslovanje MOL Downstream sektora djelatnosti, tvrtke MOL Petrochemicals Plc. (nekad poznat kao TVK) i Slovnaft a.s., diljem Europe imaju zajednička predstavništva u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Rumunjskoj, Ukrajini i Hrvatskoj. Naše predstavništvo bavi se također i prodajom polimera kako MOL Petrochemicals Plc. (nekad poznat kao TVK)-a, tako i Slovnaft a.s –a za tržište Hrvatske, Slovenije i Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Kosovo, Makedonija i Albanija)

Glavni nositelji proizvodnje i prodaje polimera MOL Grupe su poduzeća mađarski MOL Petrochemicals Plc. i slovački Slovnaft a.s.

MOL Petrochemicals Plc. (nekad poznat kao TVK)

MOL Petrochemicals Plc. dioničko društvo (MOL Petrochemicals), koje je član MOL Grupe jedina je mađarska tvornica koja se bavi proizvodnjom olefina i poliolefina u Mađarskoj. Tvrtka je osnovana prije više od 60 godina. Proizvodnji poliolefina pristupilo je 1970-tih godina, puštanjem u rad prvog LDPE pogona.

Do danas ova je tvrtka izrasla u vrhunskog proizvođača poliolefina, koje koristi suvremena proizvodna postrojenja i najnovije tehnologije. Naš portfelj proizvoda obuhvaća LDPE, unimodalni i bimodalni HDPE, PP homopolimer, PP impact i random tipove kopolimera. 2004. godine, u okviru strateškog razvojnog programa puštene su u pogon naše nove tvornice, tvornica etilena kao i tvornica bimodalnog polietilena.

Povijesni pregled

MOL Petrochemicals Plc. (nekad poznat kao TVK)

MOL Petrochemicals Plc. dioničko društvo (MOL Petrochemicals), koje je član MOL Grupe jedina je mađarska tvornica koja se bavi proizvodnjom olefina i poliolefina u Mađarskoj. Tvrtka je osnovana prije više od 60 godina. Proizvodnji poliolefina pristupilo je 1970-tih godina, puštanjem u rad prvog LDPE pogona.

Do danas ova je tvrtka izrasla u vrhunskog proizvođača poliolefina, koje koristi suvremena proizvodna postrojenja i najnovije tehnologije. Naš portfelj proizvoda obuhvaća LDPE, unimodalni i bimodalni HDPE, PP homopolimer, PP impact i random tipove kopolimera. 2004. godine, u okviru strateškog razvojnog programa puštene su u pogon naše nove tvornice, tvornica etilena kao i tvornica bimodalnog polietilena.

Slovnaft, a.s.

Apolon – riječ koja potječe iz grčke mitologije, bila je naziv poduzeća za obradu sirove nafte osnovanog još 1895. godine, a koje je za vrijeme Drugog svjetskog rata uništeno. Početkom 60-tih godina utemeljen je nasljednik Apolona. Izvorno, naziv Slovnaft bio je sinonim za rafineriju. Od 70-tih godina Slovnaft je svoje djelatnosti proširio i na proizvode u području petrokemije, te je kao rafinerijsko - petrokemijski kompleks osvojio čehoslovačka LDPE i PP tržišta.

Godine 2005. puštena je u pogon nova PP tvornica, koja se je posjedujući najsuvremeniji Unipol-postupak pojavila i s PP homo, random i impakt kopolimerima. U 2000. godini, Slovnaft je time što je postao članom MOL Grupe, dodatno učvrstio svoju međunarodnu poziciju.

MOL Petrochemicals (nekad poznat kao TVK) i Slovnaft u sklopu MOL Downstream sektora obavljaju skupne prodajne aktivnosti.

Proizvod

MDPE, HDPE granulati

TIPELIN je brend pod kojim se distribuiraju polietileni srednje i visoke gustoće.

Područja primjene TIPELINA:

 • tipovi za ekstruziju (ploče, cijevi)
 • tipovi za puhane folije
 • tipovi puhanja (boce, kanisteri, bačve, kontejneri)
 • tipovi za ekstruziju monofilnih vlakana
 • tipovi za injekcijsko prešanje, specijalne aplikacije

LDPE granulati

Tipovi koje MOL Petrochemicals proizvodi u Tiszaújvárosu distribuiraju se pod brendom TIPOLEN, a brend iz proizvodnje Slovnaft a.s.-a je BRALEN.

Područja primjene TIPELINA:

 • tipovi za puhane folije
 • tipovi puhanja (kanisteri)
 • tipovi za injekcijsko prešanje

Područja primjene BRALENA:

 • tipovi za puhane folije
 • tipovi puhanja
 • tipovi za ekstruziju
 • aplikacije za oblaganje
 • specijalne aplikacije

PP granulati

U pogonima u Tiszaújvárosu pod brendom TIPPLEN, a u slovačkim tvornicama pod brendom TATREN proizvodimo homopolimere, impact kopolimer i random kopolimer sirovine namijenjene industriji plastike.

Područja primjene TIPPLENA:

 • tipovi za injekcijsko prešanje
 • tipovi za puhanje
 • tipovi za ekstruziju (ploče, cijevi, vrpce, profili, termoformiranje)
 • tipovi filma (lijevani i biaksijalno orijentirani)
 • tipovi vlakana (monofilament i multifilament, fibrilirana i monofilna vlakna)
 • aplikacije za oblaganje
 • specijalne aplikacije

Područja primjene TATRENA:

 • tipovi za injekcijsko prešanje
 • tipovi za puhanje
 • tipovi lijevanih filmova
 • tipovi rafije
 • tipovi vlakana (rezana vlakna, BCF, valovita vlakna)
 • tipovi za ekstruziju
 • specijalne aplikacije

Pogledajte detaljan opis naših polimerskih proizvoda!

Kontakti

TIFON d.o.o.
Zadarska 80
HR – 10000 Zagreb
Hrvatska
Telefon: +385 1 6160 600
Faks: +385 1 6160 601
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Anđelko Pregelj
Regionalni voditelj prodaje polimera
Telefon: +385 1 6160 612
Mobitel: +385 91 4641 343
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.tifon.hr

Ante Milković
Regionalni voditelj prodaje polimera
Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Montenegro, Makedonija, Albanija, Kosovo
Telefon: +385 1 6160 636
Mobitel: +385 91 4641 136
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.tifon.hr

Deutschland

MOL Petrochemicals und SLOVNAFT, a.s., beide Mitglied der Petrochemischen Division der MOL Gruppe, haben gemeinsame Vertretungen auf dem europäischen Markt in Österreich, Deutschland, Frankreich, Italien, Polen, Rumänian und Ukraine.
Diese Landesvertretungen sind für den Vertrieb der Produkte von MOL Petrochemicals und SLOVNAFT, a.s zuständig.
In Deutschland gibt es seit 1997 eine direkte Verkaufsrepräsentanz.

Geschichtliche Übersicht

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

Die Firma MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) ein Mitglied der Mol-Gruppe ist der einzige ungarische Polyolefin Hersteller. MOL Petrochemicals Co. Ltd. wurde vor mehr als. 50 Jahren gegründet, 1970 wurde mit der Installation der ersten LDPE Linie die Polymerproduktion aufgenommen.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. hat sich durch die Inbetriebnahme von neuen am letzten Stand der Technik befindlichen Produktionsanlagen in den letzten Jahren zu einem bedeuten Hersteller im zentraleuropäischen Raum entwickelt. Das Produktprogramm umfasst LDPE, uni und bimodales HDPE, PP homo, block und random copolymer Werkstoffe. Im Jahr 2004 wurde ein neuer Cracker und eine neue HDPE Anlage in Betrieb genommen beide Investitionen folgen der Investitionsstrategie der Eigentümer. Gemeinsam mit der Polymerabteilung der Fa. Slovnaft AS, ist die MOL Petrochemicals Co. Ltd. ein Mitglied der Petchem Devision der MOL Gruppe

Slovnaft a.s.

Apollo ein Begriff der griechischen Mythologie war der Name eines 1895 gegründeten Rohölverarbeitungsbetriebes in Bratislava.

Die Produktionsanlagen der Fa. Apollo wurden während des 2 Weltkrieges schwer beschädigt. Die Firma Slovnaft wurde Beginn 1960 ials Nachfolgebetrieb der Firma Apollo gegründet.

Im Laufe der 70er Jahre hat Slovnaft Ihr Produktionsportfolio kontinuierlich ausgeweitet, und wurde zu einem bedeutenden Raffinerie und Petrochemischen Komplex, ausgerichtet auf den damals tschechoslowakischen Markt wurde LDPE und PP hergestellt.

Im Jahre 2005 wurde eine neue PP-Anlage in Betrieb genommen. Diese Anlage produziert PP Homopolymer, Block-, und Random-copolymer nach der am letzten technischen Stand befindlichen Unipol Technologie.

Slovanft a.s wurde im Jahre 2000 in Mitglied der MOL Gruppe.

Petchem Divison

Januar 2004 wurde von MOL Petrochemicals Co. Ltd. und Slovnaft a.s. die PETCHEM Division als ein Mitglied der MOL Gruppe gegründet. Die Aufgabe ist die Produktion, Marketingaktivitäten und der Verkauf von Polymeren, am zentral-, und westeuropäischen Markt.

Ab dem 01.07.2006 die Slovnaft Petrochemicals, s.r.o, die 100 % Tochtergesellschaft der Slovnaft, a.s ist der Rechtsnachfolger der Slovnaft, a.s in dem Geschäftsbereich petrochemische Aktivitäten..

PETCHEM Division ist integriert in die “downstream“ Kette der Raffinerieproduktion der MOL Gruppe

Produkte

MOL Petrochemicals

PE-Granulate

MDPE, HDPE-Granulate TIPELIN

Anwendungen

 • Extrusion (Platten, Rohre,Folien, Platten)
 • Hohlkörper (Flasche, Kanne, Ballon, Faß)
 • Faserherstellung

LDPE Granulate TIPOLEN

Anwendungen

 • Folienextrusion
 • Spritzgießen
 • Hohlkörper

PP-Granulate (0,3 bis 100 MFR) TIPPLEN

Homopolymere, Block-Kopolymere, Random-Kopolymere

Anwendungen

 • Spritzguss
 • Extrusion (Platten, Rohre, Bänder)
 • Folienherstellung (gegossen und geblasen, bioaxial-orientiert)
 • Faserherstellung (Mono- und Multifilamente, fibrillierte und gespaltete Fasern)
 • Beschichtung

SLOVNAFT a.s.

PE-Granulate

LDPE Granulate BRALEN

Anwendungen

 • Folienherstellung
 • Spritzguss
 • Extrusion
 • Beschichtung
 • Sonderanwendungen

PP Granulate TATREN

Homopolymers, Impact copolymers, Random copolymers

Anwendungen

 • Spritzguss
 • Flachfolie
 • Rafia
 • Fasern (staple fibers, BCF, spun-bond)
 • Extrusion
 • Blasfolie
 • PP Compounds
 • Sonderanwendungen

Kontakt

MOL Germany GmbH
Im Trutz Frankfurt 49
D-60322 Frankfurt am Main
Germany
Tel: +49 69 154-04-12
Fax: +49 69 154-04-41
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Italia

MOL Petrochemicals e SLOVNAFT, a.s., che costituiscono la divisione Petrolkémiai Divízió della compagnia petrolifera MOL GROUP, si avvalgono di una rete di filiali comune sui mercati europei, in particolare in Austria, Germania, Francia, Italia, Regno Unito, Polonia. I nostri uffici di rappresentanza possono offrire quindi prodotti provenienti da entrambe le societŕ e relativi siti produttivi MOL Petrochemicals e SLOVNAFT, a.s.,.
In Italia in particolare siamo presenti dal 1994 con la creazione della filiale TVK Italia S.r.l.

Cenni storici

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals (MOL Petrochemicals), parte del Gruppo MOL, č un produttore Ungherese di Olefine e Poliolefine. La societŕ č stata fondata piu di 50 anni fa e l'attivitŕ nelle poliolefine risale al 1970, anno in cui fu avviato il primo sito di produzione di LDPE.

Attualmente la societŕ č diventata uno dei principali produttori della regione europea nel settore poliolefinico, disponendo di moderni impianti produttivi ed impiegando le piů recenti tecnologie del settore. Il portafoglio di prodotti č costituito da LDPE, HDPE unimodale e bimodale, PP omopolimero, PP block e random copolimero. Nel 2004, secondo un piano di investimenti strategici, sono state avviate due nuove unitŕ produttive di etilene e polietilene bimodale.

Nell'ambito del gruppo MOL, MOL Petrochemicals fa parte della divisione PETCHEM insieme alla struttura petrolchimica della societŕ Slovnaft, anch'essa integrata nel gruppo MOL.

Slovnaft, a.s.

Apollo – dal personaggio della mitologia greca – era il nome della compagnia di raffinazione di petrolio fondata nel 1895. La societŕ fu seriamente danneggiata durante la seconda guerra mondiale. All’inizio degli anni sessanta fu fondata la successiva societŕ col nome di Slovnaft, primaria compagnia di raffinazione. Sino agli anni settanta Slovnaft ha continuamente sviluppato le sue attivitŕ nell’ambito petrolchimico ed č diventata un complesso petrolchimico lanciando prodotti LDPE e PP per il mercato Cecoslovacco.

Nel 2000 Slovnaft ha potuto migliorare la sua posizione nello scenario internazionale grazie all’integrazione nel gruppo MOL.

Nel 2005 č stata avviata una nuova unitŕ di produzione di Polipropilene (PP), basata sul moderno processo Unipol e immettendo nel mercato Omopolimeri, Impact Copolimeri e Random Copolimeri.

Divisione PETCHEM

Dal Gennaio 2004 l’attivitŕ petrolchimica di Slovnaft e MOL Petrochemicals č integrata nella divisione PETCHEM, nel gruppo MOL. L’obiettivo č quello della produzione e commercializzazione dei Olefini e Poliolefini prevalentemente rivolta a clienti dell’Europa Occidentale e della UE.

Dal 1° Luglio 2006, Slovnaft Petrochemicals s.r.o., filiale partecipata al 100% da Slovnaft a.s., sarà incaricata per Slovnaft a.s. delle attività petrolchimiche.

La divisione Petchem risulta integrata a valle della catena di raffinazione del gruppo MOL.

Prodotti

MOL Petrochemicals

Granuli PE

Granuli di polietilene media e alta densitá TIPELIN

Lavorazioni:

 • injection moulding
 • cast film
 • raffia
 • fibres (staple fibres, BCF, spun-bond)
 • extrusion
 • blow moulding
 • compounding
 • special applications

Granuli di polietilene bassa densitá TIPOLEN

Lavorazioni:

 • blow moulding of films
 • blow moulding of bottles
 • injection moulding

Granuli PP (0,3 - 100 MFI) TIPPLEN

Omopolimeri, Copolimeri in blocco, Copolimeri Random

Lavorazioni:

 • Injection moulding
 • Extrusion (sheets, pipes, tapes)
 • Films (cast and biaxially oriented)
 • Fibres (mono- and multifilaments, fibrillated and short-cut fibres)
 • Lamination

SLOVNAFT a.s.

Granuli PE

Granuli di polietilene bassa densitá LDPE BRALEN

Lavorazioni:

 • blow films
 • blow moulding
 • injection moulding
 • extrusion
 • coating application
 • special applications

Granuli PP TATREN

Omopolimeri, Copolimeri Impact, Copolimeri Random

Lavorazioni:

 • injection moulding
 • cast film
 • raffia
 • fibres (staple fibres, BCF, spun-bond)
 • extrusion
 • blow moulding
 • compounding
 • special applications

Contatti

Address:

TVK Italia S.r.l.
Sede Legale, amministrativa e Uffici Commerciali
–Via Montefeltro,4 - 20156 Milano, Italy
Tel.: +39 02 58 30 55 23
Fax: +39 02 58 30 34 92
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Società soggetta all'attività di direzione e coordinamento di IES –
ITALIANA ENERGIA E SERVIZI S.p.A. – MEMBER OF THE MOL GROUP

Partita IVA / C.F. 11296600155
Numero Iscr. R.E.A. Milano MI1454019
Cap. Soc. Euro 100.000 i.v.

Contatti:

Ing. Zoltán Marton
Responsabile regionale vendite Europa sud-occidentale
Tel.: +39 02 58 30 55 23
Fax: +39 02 58 30 34 92
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Österreich

Als Mitglieder von der Petrolkémiai Divízió Division der MOL Gruppe, MOL Petrochemicals und SLOVNAFT, a.s.. haben gemeinsame Vertretungen am gesamteuropäischen Markt, wie in Österreich, Deutschland, Frankreich, Italien, Polen, Ukraine und Romania.

Diese Landesvertretungen sind sowohl für den Vertrieb der MOL Petrochemicals als auch der von SLOVNAFT, a.s. hergestellten Produkte verantwortlich.

In Österreich gibt es eine direkte Verkaufsrepräsentanz seit 1999, diese Tätigkeit wurde ab Beginn 2005 von MOL Austria GmbH. übernommen.

Geschichtliche Übersicht

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

Die Firma MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) ein Mitglied der Mol-Gruppe ist der einzige ungarische Polyolefin Hersteller. MOL Petrochemicals Co. Ltd. wurde vor mehr als. 50 Jahren gegründet, 1970 wurde mit der Installation der ersten LDPE Linie die Polymerproduktion aufgenommen.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. hat sich durch die Inbetriebnahme von neuen am letzten Stand der Technik befindlichen Produktionsanlagen in den letzten Jahren zu einem bedeuten Hersteller im zentraleuropäischen Raum entwickelt. Das Produktprogramm umfasst LDPE, uni und bimodales HDPE, PP homo, block und random copolymer Werkstoffe. Im Jahr 2004 wurde ein neuer Cracker und eine neue HDPE Anlage in Betrieb genommen beide Investitionen folgen der Investitionsstrategie der Eigentümer. Gemeinsam mit der Polymerabteilung der Fa. Slovnaft AS, ist die MOL Petrochemicals Co. Ltd. ein Mitglied der Petchem Devision der MOL Gruppe.

Slovnaft a.s.

Apollo ein Begriff der griechischen Mythologie war der Name eines 1895 gegründeten Rohölverarbeitungsbetriebes in Bratislava.

Die Produktionsanlagen der Fa. Apollo wurden während des 2 Weltkrieges schwer beschädigt. Die Firma Slovnaft wurde Beginn 1960 ials Nachfolgebetrieb der Firma Apollo gegründet.

Im Laufe der 70er Jahre hat Slovnaft Ihr Produktionsportfolio kontinuierlich ausgeweitet, und wurde zu einem bedeutenden Raffinerie und Petrochemischen Komplex, ausgerichtet auf den damals tschechoslowakischen Markt wurde LDPE und PP hergestellt.

Im Jahre 2005 wurde eine neue PP-Anlage in Betrieb genommen. Diese Anlage produziert PP Homopolymer, Block-, und Random-copolymer nach der am letzten technischen Stand befindlichen Unipol Technologie.

Slovanft a.s wurde im Jahre 2000 in Mitglied der MOL Gruppe.

Petchem Divison

Januar 2004 wurde von MOL Petrochemicals Co. Ltd. und Slovnaft a.s. die PETCHEM Division als ein Mitglied der MOL Gruppe gegründet. Die Aufgabe ist die Produktion, Marketingaktivitäten und der Verkauf von Polymeren, am zentral-, und westeuropäischen Markt.

Ab dem 01.07.2006 die Slovnaft Petrochemicals, s.r.o, die 100 % Tochtergesellschaft der Slovnaft, a.s ist der Rechtsnachfolger der Slovnaft, a.s in dem Geschäftsbereich petrochemische Aktivitäten..

PETCHEM Division ist integriert in die “downstream“ Kette der Raffinerieproduktion der MOL Gruppe.

Produkte

MOL Petrochemicals

PE-Granulate

MDPE, HDPE-Granulate TIPELIN

Anwendungen

 • Extrusion (Platten, Rohre,Folien, Platten)
 • Hohlkörper (Flasche, Kanne, Ballon, Faß)
 • Faserherstellung

LDPE Granulate TIPOLEN

Anwendungen

 • Folienextrusion
 • Spritzgießen
 • Hohlkörper

PP-Granulate (0,3 bis 100 MFR) TIPPLEN

Homopolymere, Block-Kopolymere, Random-Kopolymere

Anwendungen

 • Spritzguss
 • Extrusion (Platten, Rohre, Bänder)
 • Folienherstellung (gegossen und geblasen, bioaxial-orientiert)
 • Faserherstellung (Mono- und Multifilamente, fibrillierte und gespaltete Fasern)
 • Beschichtung

SLOVNAFT a.s.

PE-Granulate

LDPE Granulate BRALEN

Anwendungen

 • Folienherstellung
 • Spritzguss
 • Extrusion
 • Beschichtung
 • Sonderanwendungen

PP Granulate TATREN

Homopolymers, Impact copolymers, Random copolymers

Anwendungen

 • Spritzguss
 • Flachfolie
 • Rafia
 • Fasern (staple fibers, BCF, spun-bond)
 • Extrusion
 • Blasfolie
 • PP Compounds
 • Sonderanwendungen

Kontakt

Adress:

MOL-Austria Handels GmbH
Walcherstrasse 11A, 7.stock
A-1020 Wien
Tel: +43 1 211 20 1120
Fax: +43 1 211 20 1198

Kontaktpersonen:

Hr. Johann Hauk
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

France

MOL Petrochemicals et SLOVNAFT, tous les deux membres de la Division Pétrochimique du Groupe MOL, ont des filiales communes en Europe, notamment en Autriche, en Allemagne, en France, en Italie, en Angleterre, en Pologne et en Russie. Les filiales distribuent les produits de MOL Petrochemicals et de SLOVNAFT. Nous sommes égalament présents en France depuis 1997.

Aperçu historique

MOL Petrochemicals Co. Ltd.

MOL Petrochemicals Co. Ltd. (MOL Petrochemicals) qui fait partie du Groupe MOL est le seul producteur d’oléfines et de polioléfines en Hongrie. L’entreprise a été créée il y a plus de 50 ans, et la fabrication des polyoléfines a démarré en 1970 quand la premičre usine de PEBD a été inaugurée.

De nos jours l’entreprise est le principal fabricant de polyoléfines de la région, équipée d’installations de production modernes et utilisant les technologies les plus récentes. Sur la liste des produits figurent le PEBD, le PEHD uni- et bi-modal, le PP homopolymčre, le PP block et random copolymčres. Le démarrage d’une nouvelle usine d’éthylčne et une nouvelle unité de fabrication de PEHD bi-modal a eu lieu en 2004 , les deux faisant partie du programme stratégique d’investissement.

Slovnaft

Apollo – mot emprunté ŕ la mythologie grčque - était le nom d’une raffinerie de pétrole créée en 1895. Cette usine a été trčs endommagée pendant la 2čme Guerre mondiale. C’est au début des années 60 que le successeur d’Apollo a été créé sous le nom de Slovnaft. Depuis les années 70 Slovnaft n’a cessé d’élargir ses activités et il est devenu un important complexe pétrochimique produisant du PEBD et du PP pour le marché tchécoslovaque.

En 2005 une nouvelle unité de production de PP a été inaugurée qui utilise le procédé UNIPOL le plus récent pour produire du PP homopolymčre, du copolymčre et du random copolymčre.

En 2000 Slovnaft a consolidé sa position internationale en devenant membre du Groupe MOL.

Division Petchem

Depuis janvier 2004 Slovnaft et MOL Petrochemicals forment la Division Petchem du Groupe MOL, dont l’activité inclut la production, le marketing ainsi que la commercialisation des produits oléfines et polyoléfines essentiellement ŕ nos partenaires européens.

A partir du 1er juillet 2006 toutes les activités pétrochimiques sont menées par Slovnaft Petrochemicals s.r.o. qui est filiale à 100 % de Slovnaft a.s.

Produits et applications

MOL Petrochemicals

POLYETHYLENE

PEMD, PEHD granules TIPELIN

Applications

 • extrusion (plaques, tubes)
 • extrusion soufflage (flacons, bidons, jerrycans, fűts, conteneurs)
 • bandelettes de tissage

PEBD granules TIPOLEN

Applications

 • extrusion soufflage (film)
 • extrusion soufflage ( flacons)
 • moulage par injection

POLYPROPYLENE (MFR 0,4 - 100) TIPPLEN

Homopolymčres, Block copolymčres, Random copolymčres

Applications

 • moulage par injection,
 • extrusion (plaques, tubes, bandes),
 • bandelettes - feuillards,
 • fibres (monofilaments, film OPP, thermoformage),
 • enduction

SLOVNAFT a.s.

POLYETHYLENE

PEBD granules BRALEN

Applications

 • film
 • extrusion soufflage
 • moulage par injection
 • extrusion
 • coating
 • applications spéciales

POLYPROPYLENE - TATREN

Homopolymčres, Impact copolymčres, Random copolymčres

Applications

 • moulage par injection
 • cast film
 • raphia
 • fibres de tissage, monofilament
 • extrusion
 • extrusion soufflage
 • compounds
 • usages divers

Nos coordonnées

Personne á contacter:

Mme. Irén Husson, Market Liaison Representative
Mobil: +33 7 89 86 10 64
Fax: +33 1 64 32 44 17
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Other European countries

Contact

Telephone:
+36 49 521 355
+36 70 458 4563
+36 70 373 9209

Fax: +36 49 886 491

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

×
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×